Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Субару България - ново начало 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Да, Турция е вариант, но не съм убеден за гаранцията, Германците казаха, че това е EU версия и гаранцията важи за EU. Имаха на склад и non-EU, но за какво ми е... Да, аз пътувам много из Европа, имам път до Германия, Холандия, Чехия, колко му е да ползвам дори Австрийски сервиз като бяла страна. Проблема е че с възрастта взе да ме мъчи този дълъг път, а и ми омръзнаха тези магистрали, Сърбия, Хърватска, Словения, Австрия, Германия....Омръзна ми дори плескавицата в Сърбия :) Преди 5 години ми беше кеф, но сега съм на крачка да се престраша и отново започна със самолетите. Макар че на самолет само след 2-3 големи и на носилка :) след една турболенция, когато стюардесата се залепи на тавана и после се сгромоляса м/у седалките. Освен това с колата са много разходите, километрите се въртят и за 5 години съм поне на 200 000км. после иди продавай кола...а не си падам по манипулации, реално всяка нововноска е с пипан километраж, но хората се връзват.
Това дали гаранцията ще важи в БГ, от Субару Германия казаха да им се обадя ако ми откажи някой в България.... за Варненският сервиз от познати знам че беше много на ниво и пак от познати разбрах, че всички служители са пътници и ще ползват Тойота сервиз, а за там отзивите са различни. Може би ще съм първият с отзив от Румъния...или ще ползвам София, за там нямам инфо?

Чет Окт 09, 2014 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Печата в книжката, абсолютно нищо не ти гарантира относно качеството на услугата и вложената материална база. Слагал съм стотици печати, но това не означава, че нещата са свършени както трябва. Важното е да се вземат едни доста културни пари от клиента за гаранционно обслужване. Не искам да задълбавам в темата, защото ще злепоставя доста мой бивши колеги.....някой от Вас знаят за какво говоря......все пак не визирам конкретни представителства, а просто намеквам лекинко :lipseal:
Иначе, турчин винаги ще те обслужи хубаво и обгрижи...те му разбират от това, но реално не знам как стоят там въпросите с отремонтирането, при положение, че в Турция след толкоз ходения там съм преброил на пръстите на едната си ръка Субарутата.....просто не се карат много там, защото нямат голяма нужда от такива коли - това е мое впечатление.

Пет Окт 10, 2014 7:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Много си прав и за печата и за Турция. Аз в Турция им нямам много-много доверие. Иначе както казваш ще те посрещнат, нагостят ако е обяд, почерпят кафе, нооо до тук! Обаче аз съм сърбал попарата и на немски оторизиран сервиз, уж процедури, уж по книга, пък това не завили, онова не закачили... Който не работи - той не греши, но напоследък в едно се уверих, че Субару БГ повече са грешили май, май... :) , знаеш ли, ако колата ми не беше дизел и не се притеснявах от изчистеният проблем "колянов вал", нямаше да помисля и за печат, аз щях да си поема гаранционните дефекти ако се появят, но то да не опираш и до гаранция в БГ разбирам.... Иначе един познат, бивш служител на Субару ме информира кой във Варна върши работа.

Пет Окт 10, 2014 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
честно казано, поради 2-3 причини, едната от които е точно тази тема, нещата при мен отиват към това->

Прикачени файлове:
Skoda-Octavia_Scout-2015.jpg
Skoda-Octavia_Scout-2015.jpg [ 126.83 KiB | Прегледано 1162 пъти ]
Пон Окт 13, 2014 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е лош Шкодилака :good: ,ако са пооправили предните седалки и има малко повече пространство пред задните,а и да са осъразмерили по-добре багажника си и вариант отвсякъде за семеен турър.Е няма да е Субару,но... :pardon:

Пон Окт 13, 2014 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хайде шкодите в на Бойчо темата... ;)

Пон Окт 13, 2014 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
zevzek написа:
Хайде шкодите в на Бойчо темата... ;)

хехех,неможе да е истина,тъкмо гледах реклама на същата шкодичка и чета на Стоян поста..,ще се пукна от смях ROFL

Пон Окт 13, 2014 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Продължават да не ъпдейтват сайта.....Снимките са от 4 години, цените също.

Вто Окт 14, 2014 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Според мен първо трябва да упдейтнат банката :)

Сря Окт 15, 2014 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Верно бе.... сега дебелия и мустака са в немилост....

Сря Окт 15, 2014 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Лапка си оня плескавици и не му дреме за банка, вложители, субарута... Вчера трябваше да ни посетят от Виваком с невероятно предложение, да ни покажат нагледно как губим пари от Мтел ;) Погледнах към небето и познах - удържаха на думата си, не ни посетиха! ROFL

Чет Окт 16, 2014 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Отговори с цитат
И ние, благодарение на Бойчо и неговите теми ще "наиграем" 2 Шкодилака за подмяна на 2 служебни =D>
Още малко и ще събере смарт-точки за един безплатен V-RS ROFL

Чет Окт 16, 2014 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Абе ще се усетите постепенно къде е истината :D

Пет Окт 17, 2014 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
10 км Цариградско, ако нема Субарута на 8-ми :D

Пет Окт 17, 2014 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tarambuka3500 написа:
честно казано, поради 2-3 причини, едната от които е точно тази тема, нещата при мен отиват към това->

причина да искаш да си купих шкода, а не субару е в дилъра?? Не му звучи като написано от субару-фен това. Но интересното е какви са другите причини от споменатите 2-3?
 15

Нед Окт 19, 2014 5:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 100
Автомобил: H6 02
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега ф-008, това си е голям фактор като ще даваш едни добри пари. Лошият къстъмър сървиз отблъсква, а историите за сервизното обслужване те карат да бягаш далече. Една колежка си търсеше ново малко SUV, аз и казах да погледне новото фори хт, но то нито можеш да го видиш на сайта, нито да го конфигурираш, нито цени, и съвсем естествено, тя се насочи към друга марка(след като и дадох да прочете темите за СМТ тук).

Нед Окт 19, 2014 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
freehippie написа:
Колега ф-008, това си е голям фактор като ще даваш едни добри пари. Лошият къстъмър сървиз отблъсква, а историите за сервизното обслужване те карат да бягаш далече. Една колежка си търсеше ново малко SUV, аз и казах да погледне новото фори хт, но то нито можеш да го видиш на сайта, нито да го конфигурираш, нито цени, и съвсем естествено, тя се насочи към друга марка(след като и дадох да прочете темите за СМТ тук).

Така е - отблъсква, ама отблъсква тези които не са се ориентирали какво точно търсят и не държат на определена марка. Това, че няма конфигуратор и сайта им е отврат /т.е. никъв го няма даже/ е така, но ако на мен някой ми каже, че дадена марка е добра, то поне ще отида на тест драйв. А и честно казано по-добро от тест драйва няма, защото самия купувач усеща или не колата. Аз така купих моето фори - след тест драйв. Бяха ми достатъчни по-малко от 10км. комбинирано лек офф с асфалт и решението беше взето категорично /като преди това тествах конкурентите: ЦРВ, РАВ4, аутлендър и гранд витара/. Иначе /към предния пост/ - погледнах скаута и наистина оборудването е мноого добро за тази цена. За другото - не знам.
А пък виждам, че имаш колега мондео 4х4 и Н6, та сподели моля коя от двете ти по-харесва: като усещане, като 4х4, като сглобка и т.н.?

Нед Окт 19, 2014 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Вчера минах покрай шоурума на Субару Пловдив.
Или по-правилно е да се каже бившия шоурум на Субару, защото сега се казва Infinity и вътре има поне 5 Инфинитита. До сега май никога е нямало толкова много автомобили тук :)
По непотвърднена информация Субару Пловдив си е още там, в задната част на сградата и продължава да си обслужва гаранционните субарута. Някой ходил ли е скоро там, можели да потвърди тази информация?
Ако е така би трябвало сервиза да е общ за двете марки. Дали това е за добро :-? ... само времето ще покаже.

Пон Окт 20, 2014 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ф-008 написа:
freehippie написа:

Така е - отблъсква, ама отблъсква тези които не са се ориентирали какво точно търсят и не държат на определена марка. Това, че няма конфигуратор и сайта им е отврат /т.е. никъв го няма даже/ е така, но ако на мен някой ми каже, че дадена марка е добра, то поне ще отида на тест драйв. А и честно казано по-добро от тест драйва няма, защото самия купувач усеща или не колата. Аз така купих моето фори - след тест драйв. Бяха ми достатъчни по-малко от 10км. комбинирано лек офф с асфалт и решението беше взето категорично /като преди това тествах конкурентите: ЦРВ, РАВ4, аутлендър и гранд витара/. Иначе /към предния пост/ - погледнах скаута и наистина оборудването е мноого добро за тази цена. За другото - не знам.
А пък виждам, че имаш колега мондео 4х4 и Н6, та сподели моля коя от двете ти по-харесва: като усещане, като 4х4, като сглобка и т.н.?

Истината е че не само Субару търговците отблъскват, отблъскват и Хонда, преди да си купя моята ходих да тествам Хонда, нямало, ще има след три дни оставете ни телефон, оставям и ето минаха два месеца и още няма обаждане. Но нека се върна на Субару и моята покупка. Преди два месеца беше належащо да сменя колата, отлагах, отлагах и накрая нямаше на къде. До тогава карах Гранд Пикасо на Ситроен и 200 000км си беше супер, бях изхарчил по ремонти около 500-600лв., след това обаче нещата тръгнаха в друга посока. Та един ден взех 3 000лв, като капаро в джоба и тръгнах да поръчвам новият модел на Ситроен Пикасо, качих се в колата и не знам какво ми щракна в главата, върнах се в офиса взех жена ми и към Субару Варна. Тук нещата станаха трагични, празен шоурум, несигурност в търговеца кога ще имат доставка, товарели един камион...тази камион го слушах месец, трябваше да тръгне след три дни....дано е дошъл. Обаче се оказа че имах голям късмет според търговеца, имали клиентска и можел да ни повози, направи го. Даде оферта, но беше много над бюджета ми. Звънях в София, оферта, доставка 4 месеца....върнах се във Варненското представителство, имали нови цени. Разгледах си и в офертата нямаше никаква разлика в цените м/у 2ро и 3то ниво. След два дни имах трета ценова листа. Това вече ме притесни! Седнах в офиса и погледнах в mobile.de , познайте имаше същото ниво, но с шибидах, за мен беше важен, но с 10 000лв. под тукашната цена, от оторизиран дилър. Писах му дали може да запази колата две седмици, понеже имах работа в Хамбург, само след като съм я предплатил беше отговорът, ОК, писах на Субару Германия дали разпознават този търговец, изпратиха ми адреси и на други и потвърдиха този. Платих си я и след две седмици летях по немските магистрали с толкова изстраданата ми кола :) беше минал месец от както влязох в контакт с българският дилър. През този месец аз бях яко лапнал въдицата и почти да се избием в един друг форум от спорове Хонда или Субару и защо Субару.
Това което искам да кажа и беше потвърдено от приятел от Англия че и там е така, е че ако харесваш Субару ще си го караш цял живот, това според него са най-верните фенове на марка, нещо като с Епъл, явно колегата има други причини за да поръча Шкода. Лично мен липсата на търговец и сервиз не ме спря. Дори сега съм решил да го обслужвам в Констанца, поне ми е на 100км.

Пон Окт 20, 2014 11:28 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
"Новото Звездно Начало" на Субару Моторс ООД, започва отзад напред! Първо се легитимират в социална мрежа от 26.09.2014, а по-късно ще ъпдейтнат сайта. :facepalm:

Последна промяна tony на Пет Ное 07, 2014 9:16 pm, променена общо 1 път

Пет Ное 07, 2014 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >