Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
naskoto написа:
Колеги,

Гледах зимни гуми - ще се взимат около 5-6.11(на заплата).
Дилемата ми е:
http://diana-ltd.com/tire?5195

http://diana-ltd.com/tire?5106
Най ми пасват като показатели и цени.
Някакви впечатления?

Kleber съм карал 195/65/15 , 2 зими на служебния форд транзит. В пресен сняг копаха доста сигурно и дърпаха стабилно . Но на киша не се държаха добре, а и друг недостатък поне за мен беше прекалено мекия борд. От една не голяма дупка мин. година на предна дясна гума и излезе балон а задна дясна направо си се сцепи.

Вто Окт 21, 2014 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 63
Автомобил: Subaru Outback,2016
Рейтинг: 74
Отговори с цитат
Здравейте колеги и аз искам да споделя моите впечатления относно зимните гуми Nokian и по специално за модела Hakkapeliita(при мен е варианта с шипове).Това ще бьде 4 зима която ще ги ползвам тук в Норвегия и мога да кажа че гумата си заслужава всяка стотинка.Имал сьм вьзможноста да ги изпробвам и на лед и сняг.Тях ги купих заедно с шкодата фабийка зимата на 2010г от един град които е на 700 км от мен. Аз реших да рискувам когато я купих тьй като беше станало вече 15.00 ч. и реших да мина на пряко през планините и трябваше да карам 5,6 часа предимно планинско което включваше и лед и сняг ама око да ти виде, коловете отстрани на пьтя бяха по по 3,4 метра :heavy: .Така и до вериги не опрях!!! Сега като се замисля за тези 4 години така и вериги не сьм слагал независмо че често ходим на ски по различни ски центрове а и за риба доста често :D .Колата се дьржа страхотно може да е шкодичка ама по нищо не отстьпвах на другите и до този момент да ви кажа честно не приемах така на сериозно колко е важна гумата да ама НЕ.С тези гуми сьм карал сьс 110 км. по магистралата при 10см сняг!!!Не сьм привьрженик на такова шофиране ама трябваше да хващаме кораб а закьснявахме. В подкрепа на мнението ми ще кажа че за 2012г. Нокиан Хакапелита беше обявена за най добра зимна гума тук в Норвегия.Да ви кажа честно тук Нокиана и Континентала са двете най популярни зимни марки,като пьк Continental Vikingcontact 5 беше на пьрво място за 2013.Субарото XV ми е сьс Cross Contact Viking сьщо много добра гума имам няколко клипчета от миналата зима.Така че ако ми се налага да избирам зимни гуми то ще бьдат между тези две марки.
 4

Вто Окт 21, 2014 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Подкрепям горното мнение от личен опит,но тези гуми не са за нашия климат.
Водят се Нордик компаунд и не само Нокиан имат такива модели.
Но се продават предимно в страните с необходимост от такива гуми
и ако не са с шипове имат дупки за тях.
А да ги търкаляш по асфалт при 15 градуса си е коштунство.
Да не говорим за сцепление и спирачен път.
Бих искал да ги пробвам на моята кола някога :bow:

Сря Окт 22, 2014 12:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 44
Автомобил: Subaru Outback 3,6 2013
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Най-добрите зимни гуми които съм карал(не съм ги тествал на Субаро ,но едва ли ще е лошо) са NOKIAN средна цена,мн виско качество на сцепление и ако ги вземеш чисто нови гарантирам 4-5 зими без проблем да не кажа че ще има грайфер и за 7 ама айде де да на прекаля ;)

А нз какво сте се завайкали за гуми като почти всички сме 4Х4 и особено колегите с Аутбаци и Форчета нямаме проблем и с летни да караме :D

Сря Окт 22, 2014 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: subaru
Телефон: Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и от мен. Аз лично харесвам Фулда Kristall Montero 2. Много съм доволен от тях. Държат се много стабилно на пътя не само при сняг а при дъжд.

Сря Окт 22, 2014 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
pe6o_bg написа:
Най-добрите зимни гуми които съм карал(не съм ги тествал на Субаро ,но едва ли ще е лошо) са NOKIAN средна цена,мн виско качество на сцепление и ако ги вземеш чисто нови гарантирам 4-5 зими без проблем да не кажа че ще има грайфер и за 7 ама айде де да на прекаля ;)

А нз какво сте се завайкали за гуми като почти всички сме 4Х4 и особено колегите с Аутбаци и Форчета нямаме проблем и с летни да караме :D

Прикачени файлове:
гуми.jpg
гуми.jpg [ 52.85 KiB | Прегледано 904 пъти ]
 7
Сря Окт 22, 2014 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз имах някъде клипче на ново паджеро с летни гуми на лек наклон как се носи назад .

Сря Окт 22, 2014 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Който си мисли,че като е 4x4 може да кара с летни гуми доволен ще остане,Пробвано-не става ;)

Сря Окт 22, 2014 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вчера по новините (времето на Нова ТВ), Никол Станкулова каза че идва студ и сняг този уикенд, и да сменяме летните гуми със зимни. ROFL И аз изпълнявам, какво да правя.. До днес карах 4 зими с Bridgestone Blizzak LM 25 4X4 (Made in Japan), но ги пенсионирах. Служиха ми вярно, не са ме подвеждали, с две думи много доволен останах от тях. :good: Какво да направя, като нещо което се е представило добре да го заменя с друго. И днес обух Форко с нови обувки на същата марка, а именно- Bridgestone Blizzak LM 80 EVO (Made in Spain). Ще видя как се представя испано-японския Бридж. :giggle: Сега Форко ще се трансформира в Мици Лансър Еволюшън, с това EVO с което завършва модела. ROFL
Прикачени файлове:
bridgestone-blizzak-lm80-evo-n.jpg
bridgestone-blizzak-lm80-evo-n.jpg [ 61.05 KiB | Прегледано 833 пъти ]
 4

Сря Окт 22, 2014 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 58
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,
насочил съм се към зимни гуми Hankook, някой да има мнение за тях ?

Сря Окт 22, 2014 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ето как стоят 215/65/16 на outback, че някой питаше.

Прикачени файлове:
10726449_10152388162696641_1236851220_n.jpg
10726449_10152388162696641_1236851220_n.jpg [ 81.51 KiB | Прегледано 789 пъти ]
Сря Окт 22, 2014 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За мен зимната (a и не само зимна) гума е Continental или Dunlop. Тези двете винаги са безопасен избор. На турбо-злобното Суби бях с Конти 850 - великолепна гума! Сега на "немското Субару" ще пробвам Dunlop 4D, да видим какво може на 19 цола.
Новия Мишлен дето излезе сега (5-цата) про-батки казват, че бил също много добър.
Смятам, че който и да е от добрите брандове /Conti/Dunlop/Goodyear/Michelin/Bridgestone/Yokohama ще даде достатъчно добри резултати за нашата сурова зима от +15С на AWD :D

Чет Окт 23, 2014 4:34 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
съгласен съм с колегата Алекс но не напълно. Нека все пак да не подценяваме и Мишелин. Тези гуми са с традиция и са се доказали през много зимни дни. Аз лично съм сменил 4-ри такива комплекта и мога да кажа че са перфектни гуми за зима. Единствения недостатък е че не могат да изкарат повече от 5 години тъй като каучука си заминава. Затова трябва да се карат а не да стоят в гаража на рафта ;)

Чет Окт 23, 2014 7:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Подкрепям колегата за Мишелин, много са добри, само цената не ми допада, при мен не могат да изкарат 3 зими, та за 5 да не говорим. Някой засичал ли е колко хиляди километра карате със зимни гуми.
И малко offtopic:
Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвали и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!

Чет Окт 23, 2014 8:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Aми аз за Мишлена съм по-скоро с неутрално мнение. Прекалено пластмасови взеха да ги правят през последните 10-на години. Вярно, няма свършване тая гума, но това е готино само за летни гуми, че държат на пробег (за разлика от по-ниския клас, които просто нямат ресурс в тях и свършват бързо). За зимните им нямам кой знае колко добро мнение. Аз и 3 зими не можах да изкарам с Pilot Alpin - просто се одървиха и не държат, въпреки, че изглеждаха без особено износване, а за 5 е абсурдно да си помисля за която и да е зимна гума...
:beer:

Чет Окт 23, 2014 10:33 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Junghans написа:
Някой засичал ли е колко хиляди километра карате със зимни гуми.
По много груби сметки, моите зимни гуми изкарах около 35-40к км.(4 зими). Нормално, тук в Бургас снегът е рядкост,температурите са по-високи и бързо-бързо се изпиляват. За тези км я имам 2-3к на сняг. :facepalm:

Последна промяна tony на Чет Окт 23, 2014 10:53 am, променена общо 1 път

Чет Окт 23, 2014 10:47 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
...Моля модераторите да изтрият това мнение че натиснах нещо на криво....

Чет Окт 23, 2014 10:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Мишлен летни - Енерджи сейвър, които се водят нисък клас карах 50000 км на една кола и после друга изтъркаля още 25000 км с тях и все още изглеждат добре. Противно на логиката по-скъпия модел Пилот Спорт 3 заминава доста по-бързо и не виждам нищо спортно в него. Доста средна като качества гума. От зимните съм горе-долу доволен от Алпин 4 , но Дънлоп и Континентал, Ултрагрип 8 и дори Пирелата Сотозеро са класа над тях.
Засега най-ужасните зимни гуми, които съм карал са Фалкен, супер боклук е това, а заляха масово пазара с него...

Чет Окт 23, 2014 10:52 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
За вдървяването на една гума влизат много фактори, така че нека все пак да бъдем по сериозни. За мишелин можем да поспорим доста дали са пластмасови, дори обратното, това са гумите с най-голямо процентно съдържание на каучук и не знам до колко сте на ясно с това че сам по себе си каучука е летлив. Така че е нормално след като каучука изчезне гумата да стане дървена. Затова и казах че една такава гума издържа до 5 години в зависимост от годината на производство.

Чет Окт 23, 2014 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Бате, няма за какво да спорим - те нещата са очевидни за всеки, който е карал с всичките "премиум марки" (виж и поста на Бубару по-горе) па ти си робувай на брошурите с много високото % съдържание на каучук... само не ни казвай, че не сме сериозни :hello: И ние знаем някои неща за гумите, outgassing и прочее. Просто не стават спрямо Конти и Дънлоп. Пробвай и пак ще си говорим.

bubaru написа:
Мишлен летни - Енерджи сейвър, които се водят нисък клас карах 50000 км на една кола и после друга изтъркаля още 25000 км с тях и все още изглеждат добре. Противно на логиката по-скъпия модел Пилот Спорт 3 заминава доста по-бързо и не виждам нищо спортно в него. Доста средна като качества гума. От зимните съм горе-долу доволен от Алпин 4 , но Дънлоп и Континентал, Ултрагрип 8 и дори Пирелата Сотозеро са класа над тях.
Засега най-ужасните зимни гуми, които съм карал са Фалкен, супер боклук е това, а заляха масово пазара с него...
Е, за тази Мария говоря и аз. Мишлен са били нещо някога, назад във времето...
А това за Фалкен е абсолютно вярно - crap тотален. Даже Тони@Бистришко се е прехласнал яко по тия боклуци и само за тях говори. Безплатни ли им ги дават на гуми центровете, идея нямам, но не е случайна тая агресия към "колосалното качество" (точно па) на Фалкен, да ме прощават. Тази гума освен в другите ужасни дисциплини, може да спечели 1-во място и за най-шумната такава...

Чет Окт 23, 2014 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр <  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 51  >