Отговори на тема
 Outback 2.5 2007-2008 Bi-fiel 
Автор Съобщение

Постове: 35
Автомобил: Outback H6 2005
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
Хвърлил съм око на Outback 2.5 2007 или 2008г. автомат bi-fuel и много се надавам до 2-3 седмици да стана собственик на тази машина. Много четох по форума ,но все още имам неясноти по въпроса Bi-fuel: течна фала ли е или не, съвместима ли е за БГ газстанцийте, от завода на субару ли излиза с газ или след това е слагана, ако е слагана след това защо пише на багажника с букви bi-fuel.
Много ще съм глагодарен ,ако можете да ми помогнете с информация по този казус ,за да знам какво да гледам като купувам.

Нед Окт 26, 2014 11:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По принцип отговор на всичките ти въпроси се намират във форума. Няма субару, което да излиза от завода с газова уредба, Bi Fuel се добавя от дилърите на марката, като съответно има уредби с течна фаза и обикновени ГИ- личното ми мнение е, че закупуването на такъв автомобил особено от България на "добра" цена ти гарантира прикрити стотици хиляди километри, с двама колеги с такива коли съм говорил и двамата бяха с течна фаза и двамата имаха проблеми с помпите.....частни случаи, но според мен показателни. Преди 2 години когато търсих моя си автомобил и в Италия и Германия и в Швейцария в читавите автосалони, автомобилите с доказан произход от тези години бяха на несравнимо по-високи цени от тези по нашите автосалони. Ако приемаш съвети- моят е, намери си автомобил без газова система от вън и после ти си го газифицирай. :good:

Нед Окт 26, 2014 12:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да и аз съм на мнение ,че е по-добре да се намери без газ и след това да се газифицира ,но определено срещнах трудност при намирането на такъв.
Като цяло в Германия, Италия и Швейцария 2007-2008 повечето обяви са около 14-18000 лева на около 120-150х. км ,което ме успокои от една страна.
В сервиза на Митака имат ли услига ,която да тества газовата система?

пс. благодаря за бързия отговор.

Нед Окт 26, 2014 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тези обяви с цени по 7000 евро не ги гледай, на живо нещата изглеждат по друг начин. Автомобил с ГИ на над 100К км. и без да го тества някой, аз като обикновен потребител мога да ти кажа, че почти задължително е за тотално обслужване на газовата уредба, а това в някои случай означават стотици левове.

Нед Окт 26, 2014 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
Ако приемаш съвети- моят е, намери си автомобил без газова система от вън и после ти си го газифицирай. :good:

Преди 4-5 месеца като си търсих Аутбека исках да няма монтиран ГИ.
90% от вноса бяха със ГИ,защо ли?
И да знаеш,че приказки от рода на тази кола е на далавера понеже има ГИ са смешни продсто.

Нед Окт 26, 2014 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да и аз това гледам ,че всички са с ГИ. Определено не целя да спестя пари и да си купя готова на газ, просто ми направи впечатление ,95% са с газ и ми беше интересно какво да гледам като избирам автомобил. Както спомена blue 1 за обслужването на газовата уредба на автомобил на около 120х км ,че ще струва няколко стотин лева ,това според мен не е проблем стига да се знае ,че колата е здрава. Определено съм на ясно ,че след като се закупи такув автомобил ще има първоначално обслужване поне 1500лв.

Нед Окт 26, 2014 12:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
gradivoev написа:
Да и аз това гледам ,че всички са с ГИ. Определено не целя да спестя пари и да си купя готова на газ, просто ми направи впечатление ,95% са с газ и ми беше интересно какво да гледам като избирам автомобил. Както спомена blue 1 за обслужването на газовата уредба на автомобил на около 120х км ,че ще струва няколко стотин лева ,това според мен не е проблем стига да се знае ,че колата е здрава. Определено съм на ясно ,че след като се закупи такув автомобил ще има първоначално обслужване поне 1500лв.

Минимум.
А за ГИ монтиран другаде,като цяло самата уредба е монтирана различно(не както тук)и последващи настройки и ремонти ще си е мъка.Един познат си взе Аутбека с ГИ и тука в София не намери майстор или не са искали да го приемат.

Нед Окт 26, 2014 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема