Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Загрява..... ? 
Автор Съобщение

Постове: 85
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не карам Субару,въпреки че много ми се искаше,наистина.3 месеца си търсих моето,но уви.Иначе,покарах доста машини и поговорих с доста механици.
Успех на Камаро с ремонта!

Пет Ное 07, 2014 7:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги нека бъдем реалисти и погледнем нещата в БГ.Повечето караме коли над 10годишни на незнайни километри така че е нормално да изпитаме тези детски болести на автомобила,като прибавим качеството на горивата :giggle: с които караме нещата си идват на място.Този форум е за това всеки да споделя проблеми и да търси решения,сега някой ще каже нали има майстори какво толкова трябва да се дискутира.Да така е ,но друго е да научиш от колеги които са има ли същия проблем как са го решили вместо да се луташ ,търсиш незнайни майстори и хабиш време ,нерви и пари.При мен колата също загряваше при висока външна температура и скорост над180км .Проблема се реши с външно измиване на двата радиатора и добавяне в радиатора на една от благинките на Алекс.

Пет Ное 07, 2014 8:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз минах 30000 км. Освен гарнитурите никакви проблеми с двигатела. Двигателя работи много тихо и равномерно и повечето ми познати са били учудени от работата му. Масло гореше от максимума до минимум за смяна, напълно нормално. Лесен за подръжка и обслужване двигател. Ако колата е била поддържана няма да има никакви проблеми. Според моята статистика, основана на прочетеното в англоезичните форуми без проблем изкарва няколкостотин хил.км. Единственият недостатък за мен е динамиката му.

Пет Ное 07, 2014 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да двигателя има проблем с динамиката малко но нищо което не се преживява... Обслужването е лесно и приятно въпреки проблемите на 10-15 годишните коли...заяждане болтове клеми ит.н. Смених гарнитурите но явно келеша преди мен е пренатегнЛ един от 6те болта на дясната глава от където е и проблема....изчистих клапаните смених гумички и ако вс вървеше по план щях да съм готов за 1-2 дни но се налагше и шлайфане така и така е отворено всичко... Частите ги чаках един ден и така... Ако почвате такъв ремонт първо си вземете частите ако имате доверен магазин де .... За сега ремонта ще стъпи около 200 лева говорим за гарнитури шлайфане на глави нови гумички на клапаните шлайфане на клапани, нова резба на главата и нов болт, хидравлично масло , масло двг. И 100 лв два не платени дни отпуска хахахаххаха.... Дерзайте довечера я затварям !!!!!

Съб Ное 08, 2014 11:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колата е сглобена, работи като самолет :cool: имам лек проблем с леглото на капачката на радиатора та ще се заемам с нея тези дни за да е на 100 % чудесна хахаха.... сложно сложно колко да е сложно...като на човек му е зор и сам може да си оправи проблема... разбира се с ВАША помощ ! ! !
Всичко добро ако някой има подобен проблем да свирка ще помагам както мога ;)

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Вто Ное 11, 2014 9:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сподели от къде си, също и цени, марки и евентуално кое от къде си взел, за да е в помощ на останалите.
Това с 200 лв звучи твърде оптимистично...

Иначе - Браво =D>

Вто Ное 11, 2014 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 75
Автомобил: Impreza 2.0R '06
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
И какво, ще се окажа прав за капачката ?

Сря Ное 12, 2014 9:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Сподели от къде си, също и цени, марки и евентуално кое от къде си взел, за да е в помощ на останалите.
Това с 200 лв звучи твърде оптимистично...

Иначе - Браво =D>

В моя случай 300 лв само гарнитурите от Марин ( мимо 13 ) и гумичките и семерингите.
трудът на майстора по отваряне и затваряне , шлайфането на главите и антифриза бяха за още 500 лв. Дори без капачка но тя е 20 лв и си е проблем при субару, както и термостата и помпата които смених впоследствие.

Сря Ное 12, 2014 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
precakaniq написа:
И какво, ще се окажа прав за капачката ?

Еми има нещо вярно в историята... хахах абе и гарнитурката беше тръгнала, че единия от 6-те болта на дясната глава беше изпуснал и не затягаше...та трябваше нова резба флашка и нов болт... значи ремонта го правих в Пловдив защото вуйчо ми има сервиз там, но аз и брат ми правхме ремонта понеже той беше зает с други неща и нямаше време той помагаше на трудните части само...общо взето работата беше за 2 дни от сутрин до вечер 9 до 19:00 (+ -) та...частите съм ги записал по следния начин :

1. Глави шлайфане 2 броя - 30 лева. ( мога да дам местоположение на обекта където шлайфат но са в Пловдив. )
2. 5 литра масло за ДВГ - 28 лева.
3. Силикон за главата ( капака на кубилиците ) - 8 лева
4. Гумички клапани 16 броя - 19 лева.
5. Хидравлично масло - 7 лева.
6. Гарнитури глави 2 броя - 105 лева.
7. Болт и флашка с резба - 11.70 лева.

Частите са закупени от магазин и са хубави просто имам около 40% отстъпка за тях. Предполагам повечето от вас могат да си намерят такава отстъпка.

И труда не го смятам.
Шлайфане клапани - принципно е 6 лева на клапан но аз си ги шлайфах така че...е напълно безплатно... ( само диамантената пастата за шлайфане на клапани не знам какви пари е хахаха )

Абе, ако човек иска може.... не е нищо което да Ви притеснява... лошо че аз съм с газ и има около 30 % завишение на кабелите по двигателя хахахах

Толкоз от мен... успех на новоначинателите ( ако има такава дума) :beer: :beer: :beer: :beer:

Сря Ное 19, 2014 9:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, така отстрани погледнато мен лично ме смущава цената (съответно и качеството) на маслото в двигателя. За 28 лв. за 5 литра масло ми се вижда много ниска цена. След като си направил ремонт на двигателя е добре да го караш с качествено масло, а освен това караш и на газ. Това, разбира се си е мое мнение.

Сря Ное 19, 2014 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз сложих масло за 12 лв/л. Мобил 10W40, от приятел съм го купувал. И тези гарнитури не са ли доста евтини, разбрах че оригинална е 110лв едната, а 105лв за двете ми се струва малко?

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...

Сря Ное 19, 2014 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:beer: колеги, отново да кажа, това са цени с отстъпки около и над 40 % ;)
иначе да гарнитурите са около 100 лева едната. А маслото около 60 лева... гарантирано ми е качеството на частите :)

Чет Ное 20, 2014 9:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Браво Camaro. Това се постига със желание за успех. Дано не се налага да те търсим за помощ, а само за бира. =D> :beer:

Съб Ное 22, 2014 11:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря колега, наистина когато имаш мерак се намира и начин...но да се надявам, че скоро няма да отварям поне ДВГ хахаха всичко останало е работа за 2 минути хахаха
Ще се радвам да се видим скоро ( трябва да направим срещичка след падане на по сериозен снежец.... ) живи и здрави ! :good: :good: :beer:

А ето и линк към снимките които направих в движение ;)

https://www.dropbox.com/sh/ccj1z0z9utln ... _SGva?dl=0
 11

Нед Ное 23, 2014 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Браво за ентусиазма .Би ли споделил колко км.си преминал на газ ,че доста нагар имаше по клапаните.Моля за местоположението на магазина за авто-части :good:

Пон Ное 24, 2014 8:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Явно магазина е Евро 07 и дано не съм лош пророк ама с тея гарнитури...

Пон Ное 24, 2014 8:38 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
Магазина е в Пловдив, но има и в другите градове. Трябва да имаш регистрирана фирма в магазина за да имаш отстъпки. Иначе цените са почти същите, като на другите места.
И дано няма пророци във форума .... хахах
( А и вече знам как става хахах за 1 ден съм я опаткал... ) хахахаха

Пон Ное 24, 2014 10:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Явно магазина е Евро 07 и дано не съм лош пророк ама с тея гарнитури...

Божо, може наистина да е взел добри части , без да преувеличавам при автотърговците остъпките достигат хм...........до 70 % поне дотолкова съм чувал от мой познат снабдител на голям сервиз на гара искър, смятай колко се товарят авто-частите. Това че марин дава само 10% остъпка нищо не значи ;) .
Аз от мой комшия, дилър на Мотул, вземам 35% дискаунт за масло и филтри, така че за мен цените са напълно резонни на колегата ако има отношения с търговците.

Пон Ное 24, 2014 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:) имам вуйчо ми е редовен клиент и за това има такива отстъпки...иначе от там нямаше да излезна с по-малко от 300-400 лева... до колкото знам частите са качествени и не е имал оплаквания до сега а той работи с тях от доста години... ;) :beer: важно е да сме живи и здрави и да се радваме на живота...бъдете щастливи и весело посрещане на идващите празници ! ! ! :beer:

Пон Ное 24, 2014 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ч.Н.Г. Да сме живи и здрави всички през новата година и много хубави моменти с нашите машинки..
За да не отварям друга тема реших да пиша в тази,колега сори,че използвам твоята.Колата е Форестър 2.0 турбо ''99'' година
Имам проблем почти същият като на колегата,само дето моята не вдига повече от необходимото градуси(стрелката седи закована)дори и при по сериозно настъпване.В преливника антифриза бълбука(тръгнала е гарнитурка според мен)има балончета,не са много много но все пак ги има.Интересното за мен е,че колата си има налягане в горният маркуч(трърд е)както трябва да е.След като я оставя да истине(до другият ден)нивото на преливника си е същото сиреч не е пълен,или с повишено ниво,а си е както трябва.На сутринта пипам маркуча няма налягане и смело тръгвам да отварям капачката да,ама тя под налягане,защо така и аз незнам.Като колата е седяла цяла нощ,и би трябвало щом като маркуча е мек да няма никакво налягане??? Сменил съм само капачката с чисто нова(gates английска)мисля,че беше.Почти сигурен съм,че ще трябва да се сменят гарнитури,но все пак да питам и тук.Някой някъкви идеи?Благодаря за отделеното време.... :bow:

Пет Яну 02, 2015 2:10 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3