| Автор |
Съобщение |
|
=Alex=
|
Ако колата е чисто нова (това ми убегна), скърцането ще изчезне само, като се напаснат самите материали  Като бмв-тата си, и те скърцат временно, като ги подкараш от шоурума Дизела няма от какво да го пазиш, иска си редовно газ, защото трупа много депозити в противен случай. Ползвай хубава химия и горива за него, за да те слуша по-дълго. А, да, и не го карай с така налаганите от Субару Fuel Economy /Resource Conserving масла  Заеби прекомерната екология, както би се изразил поетът  Безаварийно каране и много радост.
|
|
|
|
| Пон Ное 17, 2014 2:56 pm |
|
|
|
gogij
Автомобил: Forester XT
Рейтинг: 22
|
SUBARUFORESTER XT написа: Здр.,колеги!Да изразя и аз мнение на кратко: ... 4.При сериозен "КИК" на газта се чува обезпокояващо щракане като от ск.кутия или CVT веригата(първоначално мислех ,че са камъчета в подкалника вследствие на потеглянето,но се вслушах в звука,който ми се появява няколко пъти и се обедих,че не са)---някакви съвети...???Наблюдения? Има го и при мен. Когато прочетох поста ти за първи път, два-три пъти ми се беше случвало. Вече за 18500км около 7-8 пъти го чувам това явление. Появява се когато карам сравнително дълго време на едни и същи обороти и скорост. В един момент решавам да натисна педала на газта до ламарината и БУМ, нещо като удар, по-скоро отзад го чувам. Можи ли да е не добро изгаряне и детонация в гърнетата. Единият път успях да погледна в огледалата и имаше доста пушек... Единият път наистина ми се стори като щракане този шум, но да мислим за проблем с кутията Сервизът на Субару в Бургас вдигат рамене 
|
|
|
|
| Вто Ное 25, 2014 6:37 pm |
|
|
|
SUBARUFORESTER XT
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 2013''
Рейтинг: 0
|

Колега ,много странно явление!И при мен се е случвало при рязка ГАЗ да ми поизпуши отзад,но ..Н.З....В други Субару -Форуми четох,че в САЩ са отзовавали форестри с FA20 DIT мотори,именно заради някакъв проблем с гориво-смесването-въздух/бензин,при което било възможна детонация и щети,ноо...не го откривам отново за да дам линк... Но аз мисля,че може да е и Firmware-a,помоли за ъпдейт,като ходиш за обслужвне,ако не ти е последна версия! Да използвам темата и да попитам: Някой знае ли какво е най - подходящото моторно масло за мотора FA20 DIT??? 5W30 e препоръчано от Subaru,но кое според Вас е най-доброто? Зная ,че има отделна тема за масла,но питането ми е конкретно за този турбо мотор.Доста изчетох в Австралийския форум и именно там натъртват на това,че бил от ново поколение двигател и до голяма степен охлаждането на турбината(не прегряването) зависи именно от маслото и конкретни негови специфики!?!Дали трябва да е Low- или Mid- HTHS вискозитет!??? В момента съм със Субаровския Motul ,но определено двигателя ми се струва доста шумен и с неравномерен ход при студен старт(и не само студен),имам чувството че това не е подходящото масло за турбо мотора!?? Някакви мнения!??! Amsoil,Redline......Конкретни впечатления от Мotul 300V POWER RACING 5W30???
|
|
|
|
| Вто Ное 25, 2014 11:01 pm |
|
|
|
tst
|
Привет, За моя Фори(XT) поръчах Amsoil 5w/30 Signature Series (така както го препоръчват тук) Ще дам мнение след 10 - на дни. В момента Форито е на 10к километра и маслото (оригиналното) е доста замърсено (черно). Това, което забелязвам напоследък е, че температурата на маслото е с 3-4 градуса по-голяма при един и същи начин на шофиране от самото начало. Евентуално това може да е резултат от доста агресивното ми каране (почти винаги във високите обороти) В линка на Амсойл го дават да се сменя на 12к, а в сервизната книжка на 15. Аз ще го сменя(м) на 10к. В интерес на истината дори и след промяна на софтуера сутрин (или когато се пали студен) винаги тресе първите 30 секунди. Ще видим след смяната на маслото какво ще стане, но едва ли ще се промени това тресене. Поздрави
|
|
2
|
|
| Сря Ное 26, 2014 9:08 pm |
|
|
|
gogij
|
Колеги с ХТ, не мислите ли, че ще има проблем с гаранцията, ако си занесете своя туба масло при дилъра. Или направите смяната в друг сервиз. Аз съм с Motul от Субару, смених го на 6000км. както препоръчва американския форум за първа смяна. Двигателят мърка, с изключение на първите 30-тина секунди, но това е нормално за всеки Субару двигател /според информация от форума/. SUBARUFORESTER XT, не ми е последна версия, всъщност ми е базовата версия. Трябваше да направя обслужването в София, но не ми се случи да имам път, и го направих в Бургас. Тук не са чували за ъпдейт А колко време отнема?
|
|
|
|
| Чет Ное 27, 2014 1:15 am |
|
|
|
tst
|
gogij написа: Колеги с ХТ, не мислите ли, че ще има проблем с гаранцията, ако си занесете своя туба масло при дилъра. Или направите смяната в друг сервиз. Аз съм с Motul от Субару, смених го на 6000км. както препоръчва американския форум за първа смяна. Двигателят мърка, с изключение на първите 30-тина секунди, но това е нормално за всеки Субару двигател /според информация от форума/.
По закон не трябва да има пречка с твое масло стига да отговаря на предписанията на производителя. Още повече, че аз предоставям и документ за покупка и копие от сертификата от доставчика. Единствените, които се опъват и не искат да сменят са Субару София. Винаги се уговарям с някой от останалите сервизи. Да вярно допълнителен разход - но .... gogij написа: ... Трябваше да направя обслужването в София, но не ми се случи да имам път, и го направих в Бургас. Тук не са чували за ъпдейт А колко време отнема? Не отнема повече от половин час. Успех
|
|
|
|
| Чет Ное 27, 2014 6:59 am |
|
|
|
bubaru
|
gogij написа: Колеги с ХТ, не мислите ли, че ще има проблем с гаранцията, ако си занесете своя туба масло при дилъра. Или направите смяната в друг сервиз. Аз съм с Motul от Субару, смених го на 6000км. както препоръчва американския форум за първа смяна. Двигателят мърка, с изключение на първите 30-тина секунди, но това е нормално за всеки Субару двигател /според информация от форума/. SUBARUFORESTER XT, не ми е последна версия, всъщност ми е базовата версия. Трябваше да направя обслужването в София, но не ми се случи да имам път, и го направих в Бургас. Тук не са чували за ъпдейт А колко време отнема? Доколкото знам, вече всеки сервиз със сертификат би трябвало да може да смени маслото и официалния дилър няма право да откаже гаранцията.
|
|
|
|
| Чет Ное 27, 2014 9:23 am |
|
|
|
SUBARUFORESTER XT
|
|
| Чет Ное 27, 2014 2:34 pm |
|
|
|
gogij
|
Тези дни пообиколих малко България, километража прехвърли 20 000км. Направих ъпгрейда в София, мина гладко и бързо. Двигателят сякаш работи по-добре. Среден разход за последните 10 000км. по борд компютър - 11.2 По трасето Шумен - Велико Търново със средна скорост 100км/час и често на темпомат ми даде 8.4 разход. Започвам да съм все по-доволен от разхода, вярно напоследък карам спокойно. Неприятното жужене/поскърцване в задната лява врата изчезна, това в пасажерската седелка се понася. Някои с информация страничните ни огледала имат ли функция против изпотяване и как се включва 
|
|
|
|
| Нед Дек 07, 2014 12:03 pm |
|
|
|
SUBARUFORESTER XT
|
Има,колега! С копчето за подгряване на задното стъкло се включват едновременно стъкла и подгрев чистачки!  При голям лед и студ се виждат кръговете в огледалото ,като подгреят реотаните!
|
|
|
|
| Нед Дек 07, 2014 4:21 pm |
|
|
|
gogij
|
|
Не бих се сетил, а и не съм чел инструкциите за употреба. Мерси колега!
|
|
|
|
| Нед Дек 07, 2014 8:02 pm |
|
|
|
jiovanni
Регистриран на: Пон Фев 28, 2011 8:21 am Постове: 21 Местоположение: Svishtov Рейтинг: 138   
|
|
Здравейте колеги, При мен километрите са вече 30 000 и еших, че е време да докладвам накратко. Разходът след 25 000 пада осезаемо - в по-топлите дни успях да достигна разход под 6/100 за пътуване, което за такъв автомобил си е просто фантазия. Сега със застудяването и слагането на зимните гуми разходът мало се вдигна и по борд-компютър в момента е 7.4 за изминати около 5000 км. Шумовете във вратите и купето са без изменение, с едно уточнение - сега в дъждовните дни шумове от вратите практически няма. Явно влагата влияе по някакъв начин. За 2-рото техническо обслужване няма да пиша (ясно ви е защо) - само го споменавам мимоходом - и то мина. Ами това е - поздрави и безаварийни.
_________________ Dubido ergo cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Дек 08, 2014 1:10 pm |
|
|
|
limo
Автомобил: Forester 2.0 АТ `14
|
|
Привет колеги, от няколко дни съм собственик на Фори 2.0 с CVT автоматична кутия. Откривам, че тази кола е изключително удоволствие за шофиране. Предишното ми Фори бе 2.0D с ръчни скорости и в тази връзка ви моля да ми дадете съвет как да третирам автоматичната кутия. Сега единственото което правя е да чакам колата да загрее преди да тръгна.
|
|
|
|
| Съб Дек 20, 2014 9:00 pm |
|
|
|
gogij
|
Колеги, нещо спряхте да пишете в темата Вчера си доставих порция адреналин с моята машина, поствам малко снимки. На мокър пясък Форито се държи страхотно!  
|
|
7
|
|
| Пон Фев 02, 2015 7:13 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Красив автомобил.Поздрави колега
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пон Фев 02, 2015 8:20 pm |
|
|
|
bubaru
|
Категорично това сиво е най-добрият цвят за ново Субару. 
|
|
|
|
| Пон Фев 02, 2015 10:12 pm |
|
|
|
Junghans
Регистриран на: Вто Юли 29, 2014 11:14 pm Постове: 110 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46 
|
bubaru написа: Категорично това сиво е най-добрият цвят за ново Субару.  Нарича се Варненски Металик  и за мен е най-добрият...
_________________ Junghans - Die deutsche Uhr www.junghanswatches.bg
|
|
|
|
| Вто Фев 03, 2015 11:11 am |
|
|
|
gogij
|
Колеги, ако знаех, че ще ми хвалите автомобила, щях да посетя автомивка преди фотосесията. На софиянци не им ли замириса на море 
|
|
|
|
| Вто Фев 03, 2015 4:28 pm |
|
|
|
tst
|
Привет, Това да не са случайно солниците?!? Да продължим темата. След 3к километри с новото масло (Амсойл 5/30) нещата стават все по-добри. Не смея да кажа, че е от маслото, но Форито започна да тресе (когато се пали на студено) все по-рядко - 1 на 5-6 пъти. Може би е до разработка. След 12к сякаш това е друг автомобил - колата се отпуши и удоволствието доста голямо. Единствения недостатък е разхода (11/100 смесено) ама аз го отдавам на по-тежкия ми крак. Поздрави
|
|
|
|
| Вто Фев 03, 2015 6:17 pm |
|
|
|
gogij
|
Да, по пътя за бургаските солници. Лимитът ми беше 60км. в час по мокрия пясък и беше забавно. Отчитам се със среден разход от 11.4, въпреки че напоследък я карам умерено. Притриса и моята често на студен старт и известно време след това, но гледам да не ми прави впечатление. Поздрави от морето
|
|
|
|
| Вто Фев 03, 2015 8:02 pm |
|
|
|