Отговори на тема стр <  1, 2
 бавни скорости 
Автор Съобщение

Постове: 19
Автомобил: Legaci2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,и за много години на всички.Вчера на витоша пробвах,но уви нищо не се случва с колата все едно не съм пускал нищо.Върви си по един и същи начин,и си набира по един и същи начин.Че лампата е изгоряла добре, ама защо не усещам разлика,или някакво забавяне поне,нали са бавни. :( Датчик ли е какво е и къде седи,мога ли да си го сменя сам :( И на какво достъпно място седи.Благодаря ви предварително.

Съб Яну 03, 2015 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бавните се сменят механично и се усеща напрежение сякаш включваш друга предавка.
Механизма на кутията се намира от дясната страна на скоростната кутия на около 5см от щеката за маслото и.

Съб Яну 03, 2015 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Добре де колега,вижда ли се датчика като там е кутията.И може ли нещо да прекъсва,защото както казах нищо не усещам при превключване.Казаха ми датчика че се бил бъзикъл,вижда ли се въобще.

Нед Яну 04, 2015 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Датчика е завит на кутията от лявата и страна. Развива се с ключ 19. Буксата му е различна от другите две букси, които са за неутрална и задна скорост. С мултицет премерваш веригата на буксата от страната на датчика.
Ето къде е въпросният механизъм на самата кутия. Ако той се движи напред-назад бавните трябва да работят.

Прикачени файлове:
$_20.JPG
$_20.JPG [ 90.61 KiB | Прегледано 286 пъти ]

Нед Яну 04, 2015 11:34 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колега,като остана свободен тия дни ще го погледна.А възможно ли е от този датчик,да не ми свети и лампата в таблото,или е изгоряла :( .

Нед Яну 04, 2015 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Колега 1040 явно си човек с опит можеш ли да кажеш нещо за здравината/ресурса на бавните, ако напишеш малко разсъждения на глас би било доста полезно,

Нед Яну 04, 2015 2:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Опита с бавните ми е не повече от 30к км. Тази кутия, оригинално монтирана при мен на 1.6 95 коня изтърпя още два двигателя в продължение на 2 години.
2.5 150 коня четиривалов мотор. Много приятен мотор се оказа на това купе. Тръгвах от светофарите на първа бавна след което на около 4000об рязко включвам лоста надолу към бързите. Така стартирах почти винаги.
20к км издържа този мотор след което вкарахме в коша 3.0R. При него въртящия момент беше с поне 50% отгоре и стартирах отново така. След като си аткивирах лънч контрола от компютъра започнах да стартирам на лънч на 3300об и пак на бавни. Вече не сменях на бързи понеже нещата се случваха доста по - бързо и нямах време за смяна.
Н6-цата и сложих турбина TD05H и едва направи 0.1 бар налягане и съединителя пробуксува. Не беше чисто нов, а на около 8-10к км. След което свалих тази кутия и сложих турбо кутия за да мога да ползвам силните дърпащи съединители на Субару.
Това е бледият ми опит с бавни предавки. Да си призная целта да сложа турбо на Н6-цата беше да счупя кутията, но уви това не се случи.

Нед Яну 04, 2015 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Това не е достатъчно убедително доказателство но е достатъчно за да си тръгвам на първа бавна когато колкото пъти ми се прииска без никакви притеснения. На мен ми по удобно да си включа след първа бавна на първа бърза но това е въпрос на вкус :) благодаря за споделения опит

Нед Яну 04, 2015 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Личните ми впечатления са, че предназначението на бавните скорости са преди всичко да щадят съединителя при неблагоприятни пътни условия и големи натоварвания. Като взех колата успях да изпържа един съединител на "бързи" за по-малко от 10 К км. в стремежа си да пазя скоростната кутия и затова споделям.
Сега вече извън асфалта винаги ги включвам, вместо да карам на полусъеденител. Също така и при изкачване/спускане по голям наклон, например при излизане от подземен гараж с голяма денивелация. Повече от 30 К км., да не чуе дявола, нямам дертове със съединителя.
За ускорение не съм ги ползвал, защото смятам, че не това е замисълът им.

Пон Яну 05, 2015 8:43 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2