Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
mitoo
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 10:26 am Постове: 159 Местоположение: Sofia
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
|
mitoo написа: Честито колега,
А аз защо си мисля, че салонът на новия форестер 2013 е същия като на XV? Дали XV не е късата база на новия 2013 форестер? Да XV е новата импреза с различна броня, протектори по калниците и по-големи колела
|
|
|
|
| Нед Мар 17, 2013 10:36 pm |
|
|
|
Ratman
Регистриран на: Нед Окт 07, 2012 2:50 pm Постове: 12 Местоположение: Dubai, UAE
Автомобил: Subaru XV 2.0l CVT
Рейтинг: 15
|
Форестър 2013 още не е излязал в Дубай така,че не съм го виждал, но предишния фори е с малко по-голям салон и по-голям багажник. XV има доста повече екстри, което мен си ме кефи. На XV багажника е малко висок което е неудобно ако качваш тежки неща. Освен това тук форестър има само с 2.5л докато XV-то е 2л. А колкото до импреза то и форестъра е на базата на импреза. карах импреза и мога да кажа, че усещането при XV е доста по-различно, но се запазва спортния дух  . някакси доста по меко вози и не се усещат дупките и гърбиците по пътя.
|
|
|
|
| Пон Мар 18, 2013 10:11 am |
|
|
|
краси
|
Искам да питам Ratman,да ли е успял да разреши проблема с внасянето на кола от Дубай.Пред мен стои същата дилема в момента.От много търсене в интернет,май още повече се разколебах. Че ще успея да я внеса,ще успея,но чета мнения от типа:произведени за арабския свят-не отговаря за бг атмосф.условия,бързо корозират и се скапват,електрониката спира да работи при минусови температури... Не знам на какво са вярвам.Търся някой,който е препатил,за съвет благодаря предварително 
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2015 4:58 pm |
|
|
|
tst
|
|
Здравейте,
Не мисля, че е сериозно да казвате такова нещо за любимата марка. Като изключим Америка, всички коли са произведени в един и същи завод и е не е сериоизно да се слагат по-тънки ламарини за арабския свят а за другите не. Единствените разлики за различните страни (континенти) са в настройките на двигателя и окачването + дребни неща в интериора важащи само за Китай.
Поздрави
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2015 5:34 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Аз имам опит с кола правена за Израел и разлика няма.
А да попитам, каква е идеята да се внася от Дубай...
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2015 8:31 pm |
|
|
|
patko
|
|
Като е от Дубай дали ще има парно или само А/С за охлаждане? Там парно не им трябва.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2015 8:45 pm |
|
|
|
краси
|
Здр, Това, което казах за различните снандарти-не е специално за Субару,а за всички корейски и японски марки. Защо от Дубай? -Защото в момента работя тук и сигурно ще бъда още една година в Дубай и трябва да си купя кола.А тук нов корейски или японски автомобил е около два пъти по-евтин от България.И идеята е като се прибирам след това,да го внеса и него. 
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2015 8:59 pm |
|
|
|
tst
|
|
| Пет Фев 20, 2015 10:52 pm |
|
|
|
patko
|
|
Аз не знам за Дубай. Направих директна аналогия с Филипините. Там нямат парно. Това го знам от първа ръка - от филипинец.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2015 6:15 am |
|
|
|
bubaru
|
краси написа: Здр, Това, което казах за различните снандарти-не е специално за Субару,а за всички корейски и японски марки. Защо от Дубай? -Защото в момента работя тук и сигурно ще бъда още една година в Дубай и трябва да си купя кола.А тук нов корейски или японски автомобил е около два пъти по-евтин от България.И идеята е като се прибирам след това,да го внеса и него.  Колега, дай инфо какви са цените там. Предполагам не е тайна 
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2015 5:55 pm |
|
|
|
краси
|
|
| Съб Фев 21, 2015 7:04 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Да, по-евтини са от Европа, но чак пък 2 пъти...по-скоро са като тук , но с добра отстъпка...
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2015 7:15 pm |
|
|
|
краси
|
Сигурно човек почва да гледа по различен начин на нещата.В Бг ми се струваше невъзможно да си купя нова кола и за това ми изглеждаха мн скъпи Тук всичко изглежда по-реално и възможно 
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2015 5:03 pm |
|
|
|
tst
|
|
Привет,
От предоставения линк за цените: БРЗ, което купих тук е на същата цена както в ОАЕ (след превалутиране 1 : 2.14) , така че е въпрос на усещане - мислим си, че в България нещата са невъзможни, а то просто трябва малко повече кураж.
Поздрави
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2015 5:46 pm |
|
|
|