|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
rumen_s
|
|
Не видях подобна тема във форума и се надявам на малко помощ. Дилемата е Аутбек III с мотор 3.0, автомат, Si-Drive 2007,2008г. или Аутбек IV с малкия мотор 2.5, автомат, 2010г. Второто ще е с 8-10 хил. лв. по-скъпо, но генерално кой модел е по-добър и защо? Изчетох доста из форума, но за Аутбек IV информацията си е оскъдна. Моля ако някой има опит да сподели за и против, благодаря!
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 11:56 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
от тия двата дилема аз не виждам. 6 е повече от 4  освен тва и е по красив.
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 12:25 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
4-ката е с по-голямо вътрешно пространство и осезаемо по-мека возия от 3-ката.
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 2:34 pm |
|
|
|
kvark
|
Не е много коректно сравнението между H6 2008 и 2,5 2010, но все пак зависи какви приоритети имаш спрямо автомобила. Вътрешно пространство, визия, динамични показатели, комфорт на возене, сервизно поддържане, експлоатационни разходи, финансов ресурс за покупка и първоначално обслужване и др. Пиши на лични или по телефона за конкретни въпроси. Успех в търсенето на автомобила за теб! 
_________________ 1992 Alcyone SVX 2018 WRX STi 2020 Outback Touring XT VSI-3 DI 2017 Outback 3.6R LPi 2017 Forester XT 2.0DIT 2017 XV Crosstrek LPi 2010 Outback 3.6 LPi
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 6:30 pm |
|
|
|
rumen_s
|
 не знам дали сравнението е коректно, просто това е дилемата, пред която съм изправен  трябва ми семеен автомобил за 2-ма възрастни и две деца, затова мисля, че и 2-та модела ще ми вършат работа; от това, което изрових в интернет до момента: За аутбек IV: - по-голямо вътрешно пространство - по-мека возия - по-нисък разход на гориво (по таблицата от форума - около 2л./100км.) - по-нисък местен данък За аутбек III: - по-ниска цена за закупуване - с около 8-10 хил.лв. - по-мощен двигател и по-голямо удоволствие при карането Неизвестни остават обаче първоначалните разходи за обслужване, има ли съществена разлика като цени на частите за двата модела? Доколкото видях за аутбек IV има доста по-малко теми за проблеми, но най-вероятно е заради това, че малко хора го имат модела, а и е нов, т.е. ако е имало проблеми сигурно са оправяни по гаранция. За съжаление за аутбек IV има сравнително малко отзиви.
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 7:25 pm |
|
|
|
bat bubi
|
Бих те посъветвал следното: и двете коли ще ти вършат еднакво работа от към вътрешно пространство и комфорт и възможност за побиране на багаж. Но от 3.0 мотор ще получиш много по-голямо удоволствие и разликата в цената, която си цитирал, според мен е редно да ти говори много, защото е хубаво да се помисли с тези пари, какво по-полезно може да се свърши и осъществи......за последваща продажба в Бг, не мисли (дали на едната кола ще и се вземе хубава цена или дали другата ще е по-добре....това го забрави за БГ)....Насочи се към Аутбек 3 е моя съвет 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 8:14 pm |
|
|
|
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
|
|
+1 за 3-ката повече прилича на субару, по-добър двигател .. (лично мнение)
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 10:34 pm |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|
Най-съществените предимства на Аутбека от IV-то поколение (2010 насам) е CVT кутията, сравнително икономичния разход за 2.5i, както и по-голямото вътрешно пространство. За разходи по поддръжката не мога да кажа, защото освен за масло, такива няма за почти 4 години  Е, и данък се плаща, каско...
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 11:49 pm |
|
|
|
kvark
|

rumen_s написа: :) не знам дали сравнението е коректно, просто това е дилемата, пред която съм изправен  трябва ми семеен автомобил за 2-ма възрастни и две деца, затова мисля, че и 2-та модела ще ми вършат работа; от това, което изрових в интернет до момента: За аутбек IV: - по-голямо вътрешно пространство - по-мека возия - по-нисък разход на гориво (по таблицата от форума - около 2л./100км.) - по-нисък местен данък За аутбек III: - по-ниска цена за закупуване - с около 8-10 хил.лв. - по-мощен двигател и по-голямо удоволствие при карането Неизвестни остават обаче първоначалните разходи за обслужване, има ли съществена разлика като цени на частите за двата модела? Доколкото видях за аутбек IV има доста по-малко теми за проблеми, но най-вероятно е заради това, че малко хора го имат модела, а и е нов, т.е. ако е имало проблеми сигурно са оправяни по гаранция. За съжаление за аутбек IV има сравнително малко отзиви. За твоето семейство и двата модела ще ти свършат работа. Разликата във вътрешното пространство проличава при наличие на още един възрастен или дете в детско столче. В такъв случай Аутбек ІV печели една точка. За возията най-добре ще е да пробваш и двата модела, за да си прецениш ти самия кое ти допада и кое не. По-ниския местен данък за 2,5 също е някакво предимство за Аутбек ІV, но повярвай ми ако се качиш на H6 след това едва ли ще мислиш много много дали данъка ти е 300лв или 700лв  От разликата в началната цена можеш да заделиш бюджет за газифициране с течна фаза и при добър годишен пробег ще си възвърнеш инвестицията сравнително бързо/ за около 28000км/. Разлика в работата на H6 между бензин и газ няма, дори бих казал, че на газ върви една идея по-добре. Разход от /13-14/л/100км-газ плюс (0.6-0.7)/100км-бензин е напълно реален за H6 с течна фаза дори при по-динамично каране  . Ако не си фен на газта можеш да използваш разликата в цената за други приоритетни инвестиции по колата. За 40000км освен масла, гуми и накладки друго не ми се е налагало да сменям по колата. Първоначалните разходи за обслужване ще бъдат близки като сума, 2,5 има по-малък обем моторно масло, но по-голям обем на маслото на CVT кутията в сравнение на 5AT. Пробвай двата модела, прецени кой е за теб и потърси колеги за помощ и съвет при закупуването на колата. Успех!
_________________ 1992 Alcyone SVX 2018 WRX STi 2020 Outback Touring XT VSI-3 DI 2017 Outback 3.6R LPi 2017 Forester XT 2.0DIT 2017 XV Crosstrek LPi 2010 Outback 3.6 LPi
|
|
|
|
| Сря Авг 13, 2014 8:51 am |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Ако говориш за H6 3.6 при Аутбек 4 само да спомена, че е доста различен от H6 3.0 при предишното поколение - доста по-пъргав и динамичен се усеща при каране.
Не че и той е някаква неземна ракета, но върви прилично - като за атмосферен мотор с автомат от миналият век бива.
Малко офтопик: Покрай продажбата на колата ми и избора на друга имах шанса да покарам доста коли модели 2013-2014. Останах потресен колко по-напред е техниката на европейските производители. Модели с обем, по-малък или равен на половината от цитираните по-горе мотори се усещат много по-динамични и пъргави и харчат 2 пъти по-малко. За кутии въобще не искам да говоря колко са далече Субару от истината. За екстри да не говорим. И тук въобще не става за премиум марки. Остана им само едно 4х4 като предимство на Субару, дано него не прецакат.
|
|
|
|
| Чет Авг 14, 2014 9:26 am |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|

didoya написа: Ако говориш за H6 3.6 при Аутбек 4 само да спомена, че е доста различен от H6 3.0 при предишното поколение - доста по-пъргав и динамичен се усеща при каране.
Не че и той е някаква неземна ракета, но върви прилично - като за атмосферен мотор с автомат от миналият век бива.
Малко офтопик: Покрай продажбата на колата ми и избора на друга имах шанса да покарам доста коли модели 2013-2014. Останах потресен колко по-напред е техниката на европейските производители. Модели с обем, по-малък или равен на половината от цитираните по-горе мотори се усещат много по-динамични и пъргави и харчат 2 пъти по-малко. За кутии въобще не искам да говоря колко са далече Субару от истината. За екстри да не говорим. И тук въобще не става за премиум марки. Остана им само едно 4х4 като предимство на Субару, дано него не прецакат. И едно допълнение от мен -освен 4х4 предимството има и турбо модели Субару, които са много, много пъргави и стоят така добре на пътя, че забравяш да гледаш екстрите и разхода на гориво.
|
|
|
|
| Чет Авг 14, 2014 4:22 pm |
|
|
|
zk.
|
didoya написа: Малко офтопик:
Малко некоректно сравнение, все пак тези малките мотори са с турбо. Разходът им няма как да е на половина, освен ако не сравняваме турбо дизел с по-леко купе срещу атмосферен бензин с по-тежко. За CVT кутиите и есктрите също може да се поспори, въпрос на гледна точка.
|
|
|
|
| Чет Авг 14, 2014 10:29 pm |
|
|
|
ganev79
Регистриран на: Съб Фев 07, 2015 5:43 pm Постове: 66 Местоположение: София
Автомобил: Forester '09 SH5 2.0X AT LPG
Телефон: 0877797030
Рейтинг: 10
|
|
Здравейте, при мен дилемата е по-скоро Форестър III или Аутбек IV (и двете бензин малките двигатели). Честно казано 6те хиляди лева разлика в цената не ми е ясно от къде ще ги взема =), но пък за това човек получава две до три години по-нова кола с по-нова визия. Вие какво мислите?
За Аутбек IV ми прави впечатление, че повечето по-евтини са американски, и се чудя дали има някакъв проблем със сервизирането им тук и въобще някакво неудобство, освен че на километража километрите са два пъти по-малки от милите? Трябва да поровя и как седи въпроса с газифицирането му, дали е като при Форестър или е нещо по-екзотично.
@Админите, разводнявам ли темата и трябва ли в такъв случай да пускам нова?
|
|
|
|
| Вто Фев 10, 2015 11:26 pm |
|
|
|
PitM
|
ganev79 написа: и се чудя дали има някакъв проблем със сервизирането им тук и въобще някакво неудобство Първите 5-10 години няма неудобство След 5 години от първата регистрация - данък в София 275 лв.  Колкото до сравнението между III-то и IV-то поколение, наистина по-точно би било да се сравняват 4-цилиндрови мотори с такива (или 6-цилиндрови със съответните и турбо с турбо). Във всеки случай, без ни най-малко да подценявам предходните поколения, новото винаги е с нещо по-добро. А вече има и съвсем ново 2015 - още по "най"! Със сигурност след няколко години ще има по, по, най...
|
|
|
|
| Сря Фев 11, 2015 1:27 am |
|
|
|
ivosaxo
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109  
|

automan написа: didoya написа: Ако говориш за H6 3.6 при Аутбек 4 само да спомена, че е доста различен от H6 3.0 при предишното поколение - доста по-пъргав и динамичен се усеща при каране.
Малко офтопик: Покрай продажбата на колата ми и избора на друга имах шанса да покарам доста коли модели 2013-2014. Останах потресен колко по-напред е техниката на европейските производители. Модели с обем, по-малък или равен на половината от цитираните по-горе мотори се усещат много по-динамични и пъргави и харчат 2 пъти по-малко. За кутии въобще не искам да говоря колко са далече Субару от истината. За екстри да не говорим. И тук въобще не става за премиум марки. Остана им само едно 4х4 като предимство на Субару, дано него не прецакат. И едно допълнение от мен -освен 4х4 предимството има и турбо модели Субару, които са много, много пъргави и стоят така добре на пътя, че забравяш да гледаш екстрите и разхода на гориво. Колегата е невероятно прав,послушайте го!Казвам го с пълна отговорност и с опита ми от Subaru 2.0,2.0Т,2.5ХТ и 2.0TDI,3.0ТDI,2.0T на VW.
_________________ Forester 2.5 XT MY06
|
|
|
|
| Сря Фев 11, 2015 7:30 am |
|
|
|
ganev79
|
Цитат: Колкото до сравнението между III-то и IV-то поколение, наистина по-точно би било да се сравняват 4-цилиндрови мотори с такива (или 6-цилиндрови със съответните и турбо с турбо). В случая сравнявам най малките бензинови двигатели, като до колкото виждам при Аутбек IV това е 2.5 - 170 PS, а при Форестър III е 2.0 - 150 PS. @ PitM: Мерси за feedback-a за Outback-a =) Да попитам още, с каква марка гуми излиза от завода Аутбека и въобще има ли си една марка, която е стандартна или при всеки модел на Субару са различни или пък зависи от търговеца продавач?
|
|
|
|
| Сря Фев 11, 2015 8:06 am |
|
|
|
PitM
|
|
За САЩ, IV-то поколение излиза с Continental ContiPro Contacts, all season. Преди това бяха с Bridgestone Potenza, all season. За 2015 може да се провери в car101. Ако е нова от дълършип няма как да е с други гуми. Няма проблем ако клиента пожелае да ги смени с други за негова сметка.
|
|
|
|
| Сря Фев 11, 2015 7:21 pm |
|
|
|
ganev79
|
@PitM: 10x! Outback IV e пълна лудница особено с американския рейлинг и прагове  Като гледам цените обаче няма да се класирам. Но и на Forester III мнооого ще му се зарадвам, само да намеря читав за парите, които съм приготвил 
|
|
|
|
| Чет Фев 12, 2015 12:48 am |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|
Не съм карал Аутбек ІV, обаче съм карал Аутбек ІІ с 2.5 мотор и в момента Аутбек ІІІ с Н6 3.0. Колебанието ми дали да взема тройката беше точно 5 секунди - докато се включа в движението и включа спортния режим. След първото натискане на газта моментално забравих за всакакви данъци, поддръжки и т.н. 
|
|
|
|
| Сря Фев 25, 2015 3:06 pm |
|
|
|
ganev79
|
|
Спрях се на Аутбек 2010/11 и тъй като ме плаши разхода на гориво при 3,6 литровия автоматик се спрях на 2,5, който обаче не е класическия 5 степенен а безстепенния линеартроник както всички знаят. Официално му се правела профилактика на 180к км. (около 2000лв.), но дали има място за притеснение от този тип скоростни и на пръв поглед по-евтиното да не излезе по-скъпо? Ще съм благодарен за съвет.
PS: мисля да газифицирам, което до колкото разбирам от Любо в Люлин не е проблем и при двата двигатела и разликата в цените е само около 15%.
|
|
|
|
| Сря Фев 25, 2015 8:33 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |