Отговори на тема
 Нов Форестър и част от историята ми. 
Автор Съобщение
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
Мисля, че е крайно време да Ви се представя и да опиша една малка част от историята при покупката на този прекрасен автомобил. Всъщност Боби Стоичков (Варна) и Иван ми го купиха :bow:, за което съм им благодарен. Надявам се, че това, което напиша ще е полезно на хората, които търсят автомобил.

Казвам се Павел Николаев, на 27 години, живея във Варна и работя като системен администратор. Щастливо женен с надеждата семейството ми да стане по-голямо един ден.

Историята ми започна преди около 2 години, когато започнах да си търся автомобил. Обикалях автокъщи и градове в търсенето на прекрасният автомобил, но очевидно истината е била на друго място от земното кълбо :). Не ме разбирайте погрешно, предполагам, че има добри автокъщи и съвестни търговци, но аз не попаднах на подобни... Всеки път си казвах, че тази автокъща ще е по-различна и това ще е автомобила, но почти всеки път се оказвах безкрайно разочарован и разстроен. Осъзнах, че да си купиш автомобил от България е много трудно особено ако искаш той да е читав, здрав, добре поддържан и със сервизна история. Отделно, че цените на българския пазар привличат окото ... Човек си казва: Ето това е! Този автомобил е на добри пари и хората са написали, че е перфектен в обявата. Да обаче този автомобил е перфектен само на думи и само в обявата. Като го закарате в сервиз, истината е коренно различна ... Това продължи около 2 години, като през тези 2 години какви ли не марки си избирах и харесвах и все нищо, докато не прочетох повече за Субару (казах си, че това е колата ... но кой да ми намери правилният автомобил ???).

Един ден, някаде късна есен 2014та ... (помня много добре този ден защото си връзвах кукичките за въдичката ROFL и приготвях багажа да отивам на язовир за 2 дена да ловя риба с приятели :beer: ) се обадих на Боби Стоичков и обясних какво търся. Той ми каза, че ще ми прати едно съобщение (поща) как работи и друга полезна информация. Ако трябва да бъда съвсем честен... това съобщение беше поти колкото "Война и мир" на Толстой, но ми достава удоволствие подробното описание как нещата е правилно да се случат.

Търсихме автомобила няколко месеца (поради различни промени в бюджета ми) и накрая го намерихме (снимките са по-долу ... надявам се :)). Субару Форестър 2004та, 2.0X, всички екстри. Бижуто ми бе докарано от Австрия. Нямате си представа колко бях щастлив, когато ми докараха колата. Като я видях за първи път ... пеперуди в корема/стомаха ROFL. По-щастлив бях от едно друго нещо (чисто човешко нещо): Да си дадеш парите на човек, който едвам познаваш и той да ти докара колата за която си мечтал толкова дълго време, но да го направи с абсолютна коректност, точност и отдаденост при работата, търсенето и общуването с теб (с мен :). Няма да пиша цялата история от общуването ми с Боби и Иван, защото искам хората, които още не са се решили за автомобил и които може би ще използват услугите на Боби Стоичков и Иван да изживеят цялата магия на покупката и да усетят колко е приятно да общуваш в днешно време с честни и почтенни хора. Аз за себе си разбрах, че такива хора има.

Колата ми вече е почти 2 месеца при мен, като вчера мина цялостен преглед, диагностика и обслужване в сервиз (Варна). Колата ми бе докарана със сервизна история, обслужвана в Субару Австрия. Всичко, което е написано в сервизната книжка е истина: сменяни са ремъците, маслата и е обгрижвана правилно. Голям кеф защото майсторът на който я оставих във Варна ми потвърди всичко това и ми каза, че колата е перфектна... на мен ми остана да я поглезя с ново масло и филтри защото бяха минали 5000 км. от предишната смяна (реално можех да продължа да си карам без никакви проблеми!). Колата е перфектна във всяко едно отношение (е има си дреболиите, но те са незначителни неща, които нямат нищо общо с техническата пригодност на колата - с една дума: аксесоари за смяна. Отдолу колата е чиста и без течове. Просто нямам думи да продължавам да описвам ... ще са само хубави неща ...

Безкрайно съм щастлив, че карам Субару и познавам Боби Стоичков и Иван. Надявам се, че ще имаме добри мигове във форума и на сбирките на Субару. Успех на търсещите автомобил (бъдете мъдри и здравомислещи). Аз намерих своята кола :)

:subaru_rulz:

Прикачени файлове:
20141222_122348.jpg
20141222_122348.jpg [ 1.1 MiB | Прегледано 1157 пъти ]

Прикачени файлове:
20141222_122359.jpg
20141222_122359.jpg [ 1.36 MiB | Прегледано 1157 пъти ]

Прикачени файлове:
20141222_122406.jpg
20141222_122406.jpg [ 1.21 MiB | Прегледано 1157 пъти ]

Прикачени файлове:
20141222_122413.jpg
20141222_122413.jpg [ 1.23 MiB | Прегледано 1157 пъти ]

Чет Фев 05, 2015 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 29
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Честито!

Много безаварийни километри, както се казва :beer:

Аз преминах през подобни емоции, но избирането се сведе до няколко месеца, две години не биха ми издържали нервичките.

Интересно ми е, тази кола, доста странна, ни рак, ни риба, но има такъв положителен ефект върху почти всички собственици, особено новоизлюпените като нас. Има някакъв номер, дето не ми е ясен, някакво японско заклинание. :D
 6

Чет Фев 05, 2015 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Завиждам ти за търпението :) Със здраве да си я караш и все така да и се кефиш :beer:

Чет Фев 05, 2015 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега! :beer:
Много приятни и безаварийни да навъртиш с Форко!

А написаното за Боби и Иван - точно така си е :good:

Поздрави

Чет Фев 05, 2015 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито! :good: Надявам се и аз скоро да се присъединя към гордите собственици на подобна количка, но тепърва чуденията започват. Безаварийни километри и дано ти служи вярно. :subaru:

Нед Фев 08, 2015 11:52 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Нещо обърках с цитатите ROFL :beer:

Пон Фев 23, 2015 11:39 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: Forester IV 2.5CVT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега и аз търся точно такъв форестър, колко може да излезе с доставката такава кола?

Нед Мар 15, 2015 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей,
Доставката на такава кола от чужбина ще е малко по-скъпо (от порядъка на 2000 до 4000 лева по-скъпо отколкото да си купиш такава в България). Предимствата съм ги изброил по-горе :). Надявам се това да ти помага.
Поздрави

Вто Мар 17, 2015 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема