Отговори на тема
 Нов внос или каран в Бг? 
Автор Съобщение

Постове: 10
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте :) имам дилема каква кола да купя.
1. Субару Форестър 2.0 дизел нов внос със сменен двигател преди 12000 (160000 е в момента) 2010 г.
2. Субару Форестър карано в бг и сервизирано в официалния субару сервиз 2009 г на 106000 км.
Моля за съвет

Сря Май 20, 2015 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Според мен е много по-добре колата да се купи от собственика директно и в разговор с него да се разбере за цялата история на автомобила. При евентуален проблем да за знае в миналото какво е било сменяно и прочие . Мое мнение ... успех с покупката :)

Сря Май 20, 2015 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за мнението :) Да ми кажете нещо за късането на колянов вал? Стряскам се като чета подобни неща :)

Сря Май 20, 2015 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 144
Автомобил: Impreza 94, Forester 2.5 XT 6MT
Телефон: 0898865927
Рейтинг: 126
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колегата Стенли е прав, че е по-добре да се вземе кола чиято история можеш да научиш директно от собственика. Относно късането на колянов вал - това може да е причината за смяната на мотора на колата която е нов внос (първата за която си написал). До съм чувал този проблем се среща само при първото поколение дизелови двигатели на Субару - по-вещите да се произнесат по тази тема. На твое място като цяло бих се насочил към бензиновите версии на които може да се сложи ГАЗ :) Другото което съм чувал е че качеството на работа в официалния Субару сервиз е много ниско (ако става дума за кола обслужена в София). Точно обратното пък важи за официалния сервиз във Варна - там момчетата били много точни (има теми в които се обсъждат сервизи и препоръчвам да им хвърлиш едно око). Друго нещо което в момента може би е офтопик - ВАЖНО е огледа на Субару да се прави в специализиран сервиз (темата за белите сервизи), от хора които знаят къде и какво да погледнат. Ако собственика откаже колата да бъде закара в сервиз по твой избор просто бягай :)
Не е лошо да покажеш обявите на колите които са грабнали интереса ти, защото някой може вече да ги е гледал и да ти спести излишни разходки и главоболия.
Успех с намирането на Субару :)

Поздрави, Марто :hello:

Сря Май 20, 2015 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря Марто,
и двете коли могат да бъдат прегледани в който сервиз искам. Дилемата ми е голяма, защото имах много лош опит с един Вояджър, който късаше верига на 20000 точно 3 пъти и сега стои пред къщи за скраб. Затова ми е трудно да се хвърля с главата напред :) Знам че при покупката за втора употреба най-важното е късмета, но да дам 16000 лв. и да разчитам на късмет май не е оферта :)

Сря Май 20, 2015 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет,

Ако финансите все пак не са проблем, за тази първоначална сума с която разполагате, според мен, е по-добре да се вземе нов автомобил на лизинг. Като се има предвид, че първоначалното обслужване също е не малка сума, мисля, че това е едно удачно решение.

Поздрави

Сря Май 20, 2015 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=3&t=16322

viewtopic.php?f=1&t=15245

viewtopic.php?f=18&t=10972

Сря Май 20, 2015 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Aко ще е стара , по-добре тази със сменения двигател...

Пет Май 22, 2015 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
и аз допреди няколко месеца имах подобна дилема.Докато не избрах варианта на колегата ДиДжей Стенли.Даже и си помислих,че е най добре да е от форума.Голямо чакане чаках но накрая намерих това което търсих.Да ама не.Доверих се като един абадахульо на въпросния колега,с надеждата че искрено ще ми каже в какво състояние е колата,защото една от причините да се спра на тази марка автомобил е,че имам две малки момчета и искам безопасен и проходим автомобил.Та въпросният колега не ми отказа даже ходене при майстор в автосервиз но факта че ме чакат 500 км шофиране обратно до дома ме накара още повече да му се доверя и не отидохме да я прегледат.
Карах я с голям кеф....една седмица:)И после месец и половина я чаках да я ремонтират(сменяха клапани и шлайф на главата).Имам да сменям около дузина неща още,но всичко по реда си,че и частите не са едни от най евтините:)Приключенията даже все още продължават като съм на мнение,че е доста чуплива кола.Но сигурно съм голям кърък този път с избора си на автомобил :)
Та мнението ми е ,че всичко е до късмет както с жените:)
Най добре нов автомобил,но пуста сиромашия:)
Поздрави и успешен избор

Съб Май 23, 2015 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема