Отговори на тема
 Правил ли ви е бека такъв номер ... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Години и половина си карам вече най-безгрижно субито, никакви грижи, само някоя друга дреболия по окачването.

Днес излизам по задачки към 10:00 ч и понеже навън си жари, карам на климатик.

Първоначално го сложих на авто на 25, ама така ми духа много силно по-късно през деня го сетнах само на 25 и на 2-ра степен духалка.

Става дума за каране в София.

Навъртях 50-тина километра по задачки и към 16:00 ч се прибирам, когато както си карам лежерно по стамболийски светнаха всички ламби в дясната част на таблото, колата изгуби мощност и лека полека спря.

Изгасих колата, след 1 минута я запалих, всичко нормално, нищо не свети, продължих си. Спрях на още едно място да свърша една последна задачка и междувременно се чух с един познат да го питам, че той ги чатка нещата, какво може да е това. Каза ми, че може да е от климатика, нещо му прегряло. В същото време стрелката на температурата си седи на обичайното място и не мърда.

Качих се, запалих, всичко нормално, нищо не свети. Понеже беше станало баня вътре реших да оставя все пак малко климатика и после пътьом да го спра.

Първите два километра нищо. Спрях климатика и оставих само духалката. На следващият светофар реших да изпреваря един, който караше още по-лежерно и от мен, ама по средата на изпреварването стана същото, светнаха лампите, паднаха оборотите и увиснах.

Отбих в страни, отворих капака, нищо, капка няма да е пръснала отнякъде, залягах отдолу нищо.
Запалих я, малко притресе, сякаш работеше с някой друг цилиндър по-малко, но после се оправи и си тръгнах.

След километър обаче пак ми го направи, като този път не искаше да запали, завъртя ли ключа само лампите светкат.
Пак отворих капака, пак гледах, пак залягах, нищо никъде, а навън 37 градуса :)

Докато се чудех какво става и какво да правя минаха 6-7 мин, пробвах пак, все едно не е било. Този път спрях и духалката и оставащите 2-3 километра нямаше ядове.

Утре ще ходя на майстор, ама почвам да се чудя дали ще стигна до там, че са 10-тина километра :)

Колата е бек 2002, Н6, на бензин, не съм слагал газова.

Та, да ви се е случвало и на вас нещо подобно :-?

Чет Юли 30, 2015 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вчера свх-а направи почти същия номер. Няма грешки нищо, единственото за което се сещам като прочетох поста ти е че алтернатора може да прегрява от зор и от там да идва проблема. Лошото е че това е много трудно за диагностициране.
Пиши ако откриете нещо...

Успех

Чет Юли 30, 2015 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Саше, нещо от жегата е прегряло и или е дали на късо или направо те вкарало в авариен режим, Станислав в прав, че трудно се хваща , а и днес е по хладно и може да не прегрее пушината за да го направи., предполагам грешки нямаш никакви отчетени.
Трябва да се хване щото утре ше те загаси насред българия , а не в софия и може да няма палене после.

Дано някой сподели ако е имал подобни ядове, че напоследъл форума е странно мълчалив, което мен лично малко ме дразни вече, щото като са на зор всички пускат теми- помагайте , като е за друг , що да му обяснявам , едни и същи помагат с инфо , а всичко ползват !

Пет Юли 31, 2015 7:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Алтернатора като прегрее не зарежда и пада акумулатора ама след 5 мин да пали...няма да е от това.
Мисля си за лоша маса някъде на блока на двигателя и да губи връзка с някой важен датчик...

Пет Юли 31, 2015 8:02 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Алтернатора като прегрее не зарежда и пада акумулатора ама след 5 мин да пали...няма да е от това.
Мисля си за лоша маса някъде на блока на двигателя и да губи връзка с някой важен датчик...

Проблемът е че не светва нищо за грешка. Това което може да става при мен е от прегряване на алтернатора => спад в зареждането => засичане на клапана (моторчето ) за празен ход.

Пет Юли 31, 2015 9:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз съм имал подобен случай като проблема беше в клапата на моторчето за празен ход. Но тогава колата само палеше, но не държеше обороти, т.е. гаснеше, ако не държиш натисната газта. Та едва ли е от това.
Vmax написа:
BAlexandrov написа:

Проблемът е че не светва нищо за грешка. Това което може да става при мен е от прегряване на алтернатора => спад в зареждането => засичане на клапана (моторчето ) за празен ход.

Пет Юли 31, 2015 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bobeck написа:
Аз съм имал подобен случай като проблема беше в клапата на моторчето за празен ход. Но тогава колата само палеше, но не държеше обороти, т.е. гаснеше, ако не държиш натисната газта. Та едва ли е от това.

Мда - прав си, след последните обсъждания със сервиза се насочихме към алтернатора - съмненията са че прегрява, прави спад в зареждането и оттам проблемите със запалването/гасненето. Тъй като това е много трудно за диагностициране, а проблема се появява един път на 3-4 месеца, ще се пробва с друг алтернатор.

Да видим и колегата, който е автор на темата, дали ще сподели нещо различно.

Пет Юли 31, 2015 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
На първо четене свръх налягане в климатика, следва обслужване.
Диагностиката отчете единствено, че не си вижда дросел клапите.
Продължаваме да търсим и други неща.

Това е засега ;)

Пет Юли 31, 2015 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хора, открих проблема!!! Оказа се че когато се запуши филтър-дехидратора товари климатика/респективно мотора и колата губи мощност като същевременно загрява. Климатика държеше 25-28 бара на високото , след като сложих нов за 24 лв налягането падна на 12-14 бара, а колата започна да върви =D> :bow:

Това е написал колега в секцията Legacy,може да е нещо такова !

Пет Юли 31, 2015 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Май това му беше болежката - свръх налягане в климатика :)

На връщане от сервиза (баш в пиковия час 18:00) минах през бая задръствания, част от времето на климатик, ама го спрях, че щях да простина :) , не спря нито веднъж.

Още като го закачихме към машината за профилактика на климатика (без да съм го пускал, докато стигна до сервиза), стрелката за налягането удари макса, човека каза: "еее, това ще счупи машината ..."

Източи фреон и масло, почисти каквото имаше за почистване и го зареди наново, като след това налягането вече беше в нормите. Цялата процедура беше около 30-40 мин.

Междувременно си намерих и още нещо за смяна, тампон на преден ляв носач, беше му протекъл гела, но това е друга бира.

Обсъдихме и варианта проблемът да идва от алтернатора, но това било малко вероятно.

Майсторът каза, че при този проблем на други коли или по-нови субита само спира климатика, ама явно на нашата генерация, за всеки случай всичко спира :)

А въпросното свръх налягане, ставало когато не се обслужва климатика, събират се гадости и така.

Аз си признах, че така и не го обслужих климатика, хем защото не го ползвам много-много, хем и защото си работеше, духаше си студено, но явно и при това положение по системата може да има натрупани гадости, които да вдигнат налягането.

Еми това е, рапорт даден :good:

Пет Юли 31, 2015 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема