Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
goda68
Регистриран на: Пон Яну 21, 2013 10:00 am Постове: 17 Местоположение: Елхово
Автомобил: Аутбек 2,5, АТ, 2007
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги, моля за помощ, колата е Аутбек 2,5, АТ, 2007 г. Винаги, когато дам контакт, един женски глас ми казва " Плийз ... английска дума, което не разбирам... дивайс". Всичко си работи, нямам никакви проблеми с нищо, е какво иска таз кола? Моля да ме извините ако въпроса е глупав, но не намерих нищо за това във форума. Ако има - моля за линк. Благодаря!
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 12:57 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Да не е от музикалната уредба - да търси блутут дивайс?
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 1:46 pm |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79 
|
|
| Пон Авг 10, 2015 1:54 pm |
|
|
|
goda68
|
|
Не мисля, че е това, колата е с оригиналния си чейнджър, който няма блуту. Няма и навигация. Взе да ми омръзва вече, карам я от около година и не мога да го разбера това чудо. А не ми се продава само заради тая досада. Проблема ми е, че не знам английски и не мога да се ровя в други сайтове. За това благодаря на всички отзовали се.
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 1:58 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Запиши клипче 
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 2:05 pm |
|
|
|
goda68
|
[quote="Lazarus"]Здравей колега, Да не казва "Please connect your mobile device" или "Please pair your mobile device". Казва нещо като "Плийз теаа или деаа дивайс". Казва го ако след като дам контакт, оставя стрелките на уредите да се разходят напълно. А аз ги оставям често, защото още им се кефя.  Ако веднага запаля, не се обажда.
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 2:28 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
А, опитал ли си ти да ѝ говориш? Обясни, че вече е в България и да се стяга. 
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 2:43 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
BAlexandrov написа: А, опитал ли си ти да ѝ говориш? Обясни, че вече е в България и да се стяга.   споделям мнението на Божо,и ти предлагам да пратим момичето на ускорен курс по български ,белким те разбере ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 2:48 pm |
|
|
|
goda68
|
Ааа, говоря и аз бе, даже често и говоря, само гледам да ги няма жената и децата. 
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 3:18 pm |
|
|
|
Aleks ps4
Регистриран на: Сря Яну 07, 2015 11:24 pm Постове: 132 Местоположение: Перник
Автомобил: Subaru Impreza 2.0R 150hp 2007
Телефон: 0878137942
Рейтинг: 45 
|
goda68 написа: Ааа, говоря и аз бе, даже често и говоря, само гледам да ги няма жената и децата.  
_________________ За всеки влак си има пътници !!! ... Само моя е товарен обаче !
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 5:21 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
BAlexandrov написа: А, опитал ли си ти да ѝ говориш? Обясни, че вече е в България и да се стяга.  де да знам дано не земе да те изплющи ако не и хареса тона ти 
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2015 11:18 pm |
|
|
|
iion
|
Възможно е да казва "Please tether your (mobile) device"? Трябва да звучи горе-долу както го пишеш на български и значи същото - да свържеш мобилно устойство. Би трябвало да можеш да го изключиш, но аз не знам как 
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Вто Авг 11, 2015 9:38 am |
|
|
|
Lazarus
|
goda68 написа: Не мисля, че е това, колата е с оригиналния си чейнджър, който няма блуту. Няма и навигация. Взе да ми омръзва вече, карам я от около година и не мога да го разбера това чудо. А не ми се продава само заради тая досада. Проблема ми е, че не знам английски и не мога да се ровя в други сайтове. За това благодаря на всички отзовали се. https://www.youtube.com/watch?v=7vawFa-pVD0Виж това клипче. Или ти говори навигацията или ти говори Bluetooth-a. Няма шанс да има заключен японец в жабката и да е жив все още. Запиши видео и го постни тук и може и да намерим проблема. Поздрави, Лазар
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Вто Авг 11, 2015 9:56 am |
|
|
|
goda68
|
".. Няма шанс да има заключен японец в жабката и да е жив все още." Колега Лазарус, благодаря ти, сега след като чух клипа мисля, че думите са "Плийз пеар дивайз", което според мен има смисъл. Но никъде по таблото не виждам следа от Блутут устройство или навигация. Волана ми също няма бутони за управление на телефон, той е стандартен Момо на Субару с круиз контрол и радио. Възможно ли е швейцареца преди мен, да е скрил някъде устройството и къде да го търся, ако е така?
|
|
|
|
| Вто Авг 11, 2015 1:19 pm |
|
|
|
Lazarus
|
goda68 написа: Възможно ли е швейцареца преди мен, да е скрил някъде устройството и къде да го търся, ако е така? Най-добре го търси с Bluetooth-a на телефона, а не физически. Предполагам имаш телефон с Bluetooth. Сядаш в колата и даваш на контакт, след като мистериозния глас заговори пусни търсене през телефона. Ако намериш нещо е доста вероятно да имаш скрит, а къде е скрит........ Върни обратна връзка, че целия форум тръпне в очакване на разрешаване на проблема. Поздрави, Лазар
|
|
|
|
| Чет Авг 13, 2015 9:29 am |
|
|
|
goda68
|
|
Момчета, Лазаре - това беше! Включих блутута на телефона и жената каза "pairing successfully". Телефона ми изписа, че съм се свързал със "subaru v 5.10" и от тук започнаха нови проблеми. Звука от телефона отиде във високоговорителите на колата и сега не мога да говоря, ако е сдвоен. Кажете моля ви, дали мога да го ползвам това нещо, или да го търся физически, за да го изскубна!
|
|
|
|
| Чет Авг 13, 2015 10:21 pm |
|
|
|
Lazarus
|

Супер! Радвам се, че има развитие. Предлагам ти първи вариант и ти го препоръчвам. Не ровичкаш повече по колата и започваш да го ползваш по предназначение. Тази система можеш да я използваш като Hand-free. Тествай как се чува. Предлагат се даже и CD плеъри за кола с Bluetooth и още не съм се отказал да си купя такъв. Просто е по-лесно. Втори вариант, който не ти препоръчвам. Ако не искаш да ползваш системата, а да шофираш с една ръка на волана просто не си включвай Bluetooth-a. Може когато тръгнеш за морето само тогава да го пускаш и се надявам след време да ти хареса системата. Трети вариант, който силно не ти препоръчвам. Ако си в района на София ще те свърза с един ел.техник, който ми постави алармата и ще ти го махне евтино. Ако ли не по местоживеене си намираш някой. Четвърти вариант, който много силно не ти препоръчвам. Да си го премахнеш сам. Ако е направено по швейцарски в Швейцария би следвало да има отделен бушон за това. Намира се или в купето или в двигателния отсек. Как да разбереш дали имаш един бушон в повече от стандартните коли? На гърба на капачето, което се премахва, за да стигнеш до бушоните в купето има схема на бушоните. Един за предни светлини, друг за задни, един за осветление табло, друг за чистачките и т.н. Установяваш дали имаш един в повече и просто го махаш. Тестваш и ако си уцелил ще черпиш някой ел.техник, че не си си изгорил нищо по колата. Ако не е направено по този начин значи са срязали някой кабел и са го раздвоили. След като се включва само с контакт от ключа, значи е някой кабел под волана или зад радиото. Прегледай дали има наставян или преправян кабел. После (палиш една свещ в църквата) режеш и пак отиваш да черпиш ел.техника. Ако запалиш си взимаш кетап за ел.техник.  Помисли дали толкова те дразни преди да предприемеш нещо. Мен много ме дразнеше имитацията на махагон на таблото и се зарекох, че тази кола няма да я карам в такова състояние и ще я облепя или боядисам. Сега дори не забелязвам, че е там. Свикнах. Поздрави, Лазар
|
|
|
|
| Пет Авг 14, 2015 8:34 am |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
КОлега за този син зъб трябва да имаш микрофон някъде. и тогава да запали а ако толкова те дразни и го махнеш кандидатствам за него. А какво имаш изходи в жабката под лакътя? зарядно и Aux или има и УСБ ? ПС: аудито се сваля след като машхне доста неща и гледах клип ако ще го вадиш 
|
|
|
|
| Пет Авг 14, 2015 10:31 am |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
Аз защо искаш да го махенш? Аз се изръсих 330 лева за да си сложа подобно нещо. Свързвам си телефона, управлявам си музиката от волана - поне превъртането, когато ми звъннат, вдигам с едно от копчетата за смяна на дисковете на CД чейнджъра и имам малко микрофонче закачено до главата в кората и си говоря, докато си шофирам спокойно с двете ръце. Когато постъпи обаждане, докато слушам музика, тя спира, и си продължава след края на разговора отново.
Отделно имам към това устройство и аукс изход.
|
|
|
|
| Пет Авг 14, 2015 2:30 pm |
|
|
|
goda68
|
|
Момчета, нямам нищо против да го ползвам, разбирам, че е удобно и безопасно, но за сега няма как да го управлявам или поне не зная как. Няма микрофон, няма бутони за управление. Ако мога да свържа такива части, или ако знаете кой може да ми ги направи, ще ви бъда благодарен!
|
|
|
|
| Пет Авг 14, 2015 4:35 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |