| Автор |
Съобщение |
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
|
Брейй, много скочили цените на превоза...преди беше 50 в рамките на града. Иначе - да, преглед задължително при тая цена. Може пък да е читав автомобила. В сервиза няма нищо да спестят - нито на продавача, нито на купувача.
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Чет Май 21, 2015 4:57 pm |
|
|
|
Lezard
Автомобил: legacy 2.0 bifuel
Телефон: 0888858534
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте,
Харесал съм едно легаси 2.0 Бифюел 2007 седан. При работа на двигателя на бензин звукът е нормален, но при преминаване на газ се чува едно "жужене". Това проблем ли е? и ако е проблем скъпо ли се решава?
|
|
|
|
| Пет Юни 05, 2015 10:24 am |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
Моята кристална топка показва, че може да е проблем, но може жуженето да е просто звука на инжекторите. За по-точен отговор на въпроса ти ще трябва да изчакаш намесата на някой колега завършил в “Хогуортс” 
|
|
|
|
| Пет Юни 05, 2015 11:55 am |
|
|
|
Lezard
|
Да. Продавача каза, че са някакви клапани свързани с подаването на газта и било нормално, но да вярваш ли, да не вярваш ли!!??! 
|
|
|
|
| Пет Юни 05, 2015 11:59 am |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
|
Гущер, аз не бих се осланял на вяра когато става въпрос за материален обект какъвто е автомобила, просто закарай колата в читав сервиз да я прегледат или поне вземи човек с теб които знае как да направи читав оглед. Така както си задал въпроса си е просто хвърляне на боб.
|
|
|
|
| Пет Юни 05, 2015 12:06 pm |
|
|
|
EU_BG_akademika
Автомобил: нямам още
Телефон: 0895606234
|
|
Нямам субару, а исках да имам, но те съветвам да купуваш автомобил с газово. Газовото се слага когато се кара много. Никой не слала газово за да си продаде колата...При всички положения му врътнал здрав километраж...
|
|
|
|
| Пет Юни 05, 2015 1:02 pm |
|
|
|
steling
|
Lezard написа: Да. Продавача каза, че са някакви клапани свързани с подаването на газта и било нормално, но да вярваш ли, да не вярваш ли!!??!  На моето ланди ренцо са му шумни инжекторите, но няма проблеми. Просто си шумят да си знам, че бачка мотора 
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пет Юни 05, 2015 1:26 pm |
|
|
|
Lezard
|
|
Здравейте, Купих колата и вече навъртях около 6000 км. До сега няма проблеми освен, че на диагностика показа намалено налягане в двигателя-390нм. А и круиз контролът не работи. Има и тампони на предни колела за смяна.
|
|
|
|
| Чет Сеп 10, 2015 12:27 pm |
|
|
|
walther
|
|
Здравейте на всички. Нов съм тука, но ще купувам легаци и гледах едно. С мотора нямам проблеми имам представа работи равни и спокойно и върви добре 2,5 15---кс., но други неща не съм много на ясно. Има разбити тампони на задния диф и тропа при потегляни и смяна на предавки, лека омара от масло около предните полуоски и според мен не много допустим луфт на тези полуоски без усилие се мърдат леко на вън и на вътре и на горе долу от към скоростите- според мен клапат, но при 100км никакви вредни шумове, на задния диф имат подобен луфт, но по слабо изразен, скоростния лост е като откачен но включват предавките без проблем, маншони здрави, висящ лагер също,, има и други разбити биалетки и тампони, но те не ме притесняват. километража му е врътнат на около 110000, но според мен е на още толкова, притеснява ме само да не е на 300 и кусур хиляди. Благодаря предварително.
|
|
|
|
| Вто Сеп 29, 2015 10:35 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Закарай го да го види и майстор ба Субару и да ри сметне масрафа и сложи още 1000 неоткрити.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Сеп 30, 2015 5:38 am |
|
|
|
walther
|
quietriot написа: Закарай го да го види и майстор ба Субару и да ри сметне масрафа и сложи още 1000 неоткрити. Благодаря, за отговора. Но съм учуден нали са много здрави ,защо толкова- 1000 за скрити дефекти ще взема да се откажа от маркатар че не съм карал такава само чета. Да не би да трябва да си взема и едно за части да съм спокоен.
|
|
|
|
| Сря Сеп 30, 2015 4:20 pm |
|
|
|
Alxx
|
Вземи си кола с ТЮВ и ще си спокоен 
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Сеп 30, 2015 4:24 pm |
|
|
|
walther
|
Alxx написа: Вземи си кола с ТЮВ и ще си спокоен  Така е но в Италия няма тюв. Благодаря.
|
|
|
|
| Сря Сеп 30, 2015 7:38 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Защото първо Субару не толкова прехвалено здрава кола особено ако не се поддържа и защото майстор на Субару знае специфичните проблеми на всеки модел, а хилядата са за непредвидими, ако е прегрята примерно!
|
|
|
|
| Чет Окт 01, 2015 5:17 am |
|
|
|
pawel_s
|
|
Здравейте, моля за съвет относно двигателя на ЛегаСи 2.0(136 к.с.) 2004г. Не съм имал Субаро и се чудя добър вариант ли е. Читави ли са тези двигатели
|
|
|
|
| Пон Май 23, 2016 12:08 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
2.0 е здрав, но за Легаси е "ентри левъл" и е тромав - колата е тежка. Щом не си имал допир с марката, потърси специализиран сервиз за оглед, че подводните камъни тука обръщат лодката.
|
|
|
|
| Пон Май 23, 2016 3:05 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
quietriot написа: Първо и златно правило, никога не купувайте кола отвън ( нов внос ) ако можете да я купите от България аз не съм на 100% съгласен моята я видях само по обявата в мобиле.де и ми я докараха ,то цената си отговаряше на състоянието. само съвета ми е лично да се докара или човека да е доверен за да не дойде колата без 2рия комплект джанти или/и теглич ! взех я на 165к , сега е над 200к само косумативи и като цяло съм доволен от избора
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Вто Май 24, 2016 8:33 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Под нов внос имам предвид от автокъща тип горубляне или дупница купена отвън.....
Sent from my C6902 using Tapatalk
|
|
|
|
| Сря Май 25, 2016 5:03 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Това важи с пълна сила за всички марки. Автоморгите...пардон, "автокъщите" всички знаем какво продават...
|
|
|
|
| Сря Май 25, 2016 8:19 pm |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|

Една доста полезна тема,особенно за бъдещите собственици на Субару. Колегата ComingSoon доста добре е описал какво да се гледа,но и аз да добавя някои неща,като може би някои ще се дублират с колегата. Все пак досега съм сменил 12 автомобила на старо/само 1 Субару/ и участвал в огледа на поне 50 броя Субарута преди да взема моето и до днешна дата/за приятели,роднини и колеги от Форума/. 1.Ако автомобила е няколко хл.лева по евтин от средната цена на пазара-не си губете времето с огледи. 2.Проверете колко собственика е имал автомобила.Ако е от Италия със сигурност има тази инф. в документите.Колкото повече са били, вероятността единият от тях да е бил мърляч по отношеное на поддръжката е много голяма. 3.Дали има 2 ключа 4.Щателна проверка за ръжда 5.Проверка за теч на реиката/слабото място на тази марка/ 6. 4 бр. еднакви гуми -/марка,размер и износване-да са еднакви/ 7.Външно състояние а/брони- дали са боядисвани-това не е чак такъв проблем,ако е направено качествено. б/видими луфтове между врати/врати; врати/калници ; калници/брони ;калник /капак/фарове в/отворете предният капак и погледнете болтовете на калника,трябва да не са развивани,ако са -това оставя белези по тях от инструмента или им е олющена боята 8. Спирачните дисковете да нямат голям ръб 9.Ауспуха да не е черен 10.Ниво на масло и какво е като цвят/бистро,черно или катранено черно/ 11.Течове на масло от диференциал,скоростна кутия ,мотор 12.Вдигнете стелката от шофорската страна и погледнете мокета/не трябва да е скъсан пред педала на газта/ 13.Запалете мотора/преди това се уверете че е студен/ и ослушаите за странни шумове.След като загрее,което става за 3-5 минути /взависимост от сезона/ трябва да няма НИКАКВИ колебания в оборотите.Ако има газ трябва сама да премине на газ и оборотите отново да са постоянни 14.Проверете нивото на антифриза 15.Проверете дали работят ел. огледалата и ел. стъклата особенно откъм шофора -те се използват наи-много и не са никак евтини.Около половината от Субарутата кото съм гледал не им работеше ел.стъклото отляво 16.Проверете предното стъкло дали има нагревател за чистачките.Ако няма ,значи е сменяно и то с неоригинално. 17.Кормило,Седалки- да не са много изтрити 18.Сервизна книжка-ако е водена само до 100 хил.-това означава че е водена само до гаранцията 19.Като загрее ако ВИ позволят я покараите 5-10 мин./в повечето случаи това е невъзможно поради липса на регистрация/ и на широк участък направете кръгове напред и назад за да се уверите че всичко е наред със системата 4х4 и няма тласъци или предърпвания 20.Прочетете много внимателно първият пост на автора на темата quietriot . Сега може би някои ще кажат че по атокъщите в БГ такава кола няма . Така е ,за 2 години огледи съм видял едно единствено Субару,което се чудех дали да го купя/цената му беше естествено 3000-4000 по висока от средната/.Задържа се в саита мобиле само 48 часа.Всеки сам трябва да прецени с кое от по горе написаното да направи комромис при покупката и каква сума ще му коства този компромис за в бъдеще.
|
|
|
|
| Съб Юни 10, 2017 9:05 am |
|
|
|