Отговори на тема стр <  1, 2
 Смяна на късите светлини с LED…? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според личния ми опит, решенията са два:

1. Ремонт на покритието на рефлектора и полирането на самият фар.

2. Ретрофит на лупа за ксенон (Мишимото мини H1 примерно).

Вторият начин реално не е легален, но нямах проблеми нито с ГТП, нито с полицаи по пътя. Повече ядове имах с DRL на Philips, който също монтирах сам и в комбинация с лупата светят прекрасно, без да заслепяват никой.

Единственото, което трябва да се направи качествено е залепянето на фара след монтажа на лупа. Имам от специалното лепило и бих могъл да се поделя с някой ентусиаст. :)

Прикачени файлове:
20141110_180140.jpg
20141110_180140.jpg [ 407.36 KiB | Прегледано 343 пъти ]
20150609_1111161.jpg
20150609_1111161.jpg [ 885.42 KiB | Прегледано 343 пъти ]

Нед Ное 01, 2015 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: SUBARU Legacy 08 АТ
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Аз лупи имам… но ксенон йок :)) за това се замислих за монтирането на афтърмаркет.. после четох че компютрите почват да дават некви грешки, търсели си нормалните крушки… и какви ли не драми, та за това се преориентирах към LED… но със сигурност преди да слагам каквото и да е - ще мина на едно полиране на фарове :good:

Нед Ное 01, 2015 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Грешките ги дават и диодите, и ксеноните заради по-ниската консумация на ток. Но, за това си има решение, което продават повечето търговци на светлини ;)

Пон Ное 02, 2015 8:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз Японка от тези години да дава грешка не съм виждал.
Вярно на Хондата смених и никакви грижи.
Европейските са друго нещо.

Пон Ное 02, 2015 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
dookie написа:
Аз лупи имам… но ксенон йок :)) за това се замислих за монтирането на афтърмаркет.. после четох че компютрите почват да дават некви грешки, търсели си нормалните крушки… и какви ли не драми, та за това се преориентирах към LED… но със сигурност преди да слагам каквото и да е - ще мина на едно полиране на фарове :good:

Зад лупата пак имаш рефлектор, който фабрично е за халогенни крушки.

Този рефлектор също така се поврежда със времето.

Според мен, за най-добър резултат, трябва да разглобиш фаровете за няколко дни, да видиш каква е ситуацията вътре, и после да вземеш решение дали да ретрофитнеш лупа за ксенон, или ще ремонтираш фабричния рефлектор.

Това примерно представлява ремонт на рефлектор: http://remont-farove.com/reflektori

Пон Ное 02, 2015 10:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: SUBARU Legacy 08 АТ
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Направих един профилактичен баланс на фаровете и се оказа, че единия свети на 50% от другия ](*,)
Потърсих съвет от симпатягата, който BAlexandrov спомена - пичага е и се нае да изчисти рефлекторите като за начало. Оказа се, че на проблемния фар му липсва уплътнението на капачката (самата капачка беше отворена даже)и се е понапълнил с гадорийки. Предполагам ще стане само с чистене, защото рефлекторите са метални и доста по-трудно се прецакват (особено и когато са халогенни) - това са негови думи…
Ако не стане с чистене - ново покритие…

Пет Ное 06, 2015 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2