Отговори на тема
 Дистанционното не работи 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://prikachi.com/images.php?images/78/7862078t.jpg
Това са ми ключовете с дистанционните 2 бр. Едното хваща само ако годината е високосна и е пъетък 13 от 100м. или от 1м. както си реши. Другото го отворих да сменя батерията и му се изрониха (разпаднаха от самосебе си) копчетата- току що го взех от ремонт. Изчетох всичко от форума, ще дам и другото за ремонт, както и антената на приемника, НО първо искам да направя ремонтираното да работи поне от 1м. когато е затоплен приемника. Шибаната книжка на гръцки има съвсем други картинки за синхронизиране от англйския юзер менюал с натискането на 6 пъти кое да е копче- което естествено не работи при мен. А на гръцки нищо немога да разбера.
Моля някой който е с тези дистанционни и форестър 2006-2008 и е оставал дистанционното без ток за дълго време да каже как е синхронизирал дистанционното с приемника? Няма нужда от програмиране според мен, защото няма да се вкарва ново дистанционно с нов код в системата а просто трябва да се синхронизират поради смяна на батерия.
П.п.Това тук не работи
http://prikachi.com/images.php?images/122/7862122z.jpg
Благодаря на отзовалите се.

Вто Яну 20, 2015 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На снимката ключът изглежда различен от показаното в Ръководството дистанционно!? Дали не е сменен и затова да не сработва описания алгоритъм за синхронизиране?

Сря Яну 21, 2015 3:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За "синхронизирането" - Пробвай да захраниш дистанционното докато си в обхвата на приемника. Например - сядаш си в колата, разглобяваш го, сваляш батерийката, чакаш малко, слагаш я отново, пробваш работи ли.
При мен поне така се оправи. Като цяло, това не е логика и последователност специфична за Субару, а за всички ремоути с плаващ код. Все пак трябва да е назначено към приемника, но имайки предвид че преди са ти работили дистанционните - значи са назначени. Надявам се при споменатия ремонт просто да са ти презапоили копчалъците и да не са бърникали друго.
Пиши после дали е станало.

Сря Яну 21, 2015 7:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
PitM написа:
На снимката ключът изглежда различен от показаното в Ръководството дистанционно!? Дали не е сменен и затова да не сработва описания алгоритъм за синхронизиране?

Това са ключовете и не са сменяни- както казах в Субару-Гърция са такива и в книжката им са такива, а механизма за синхронизация е различен. Дори оригинално са два и няма трети инак двете пластини ги има. Ще търся преводач.

Сря Яну 21, 2015 8:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
joeless написа:
За "синхронизирането" - Пробвай да захраниш дистанционното докато си в обхвата на приемника. Например - сядаш си в колата, разглобяваш го, сваляш батерийката, чакаш малко, слагаш я отново, пробваш работи ли.
При мен поне така се оправи. Като цяло, това не е логика и последователност специфична за Субару, а за всички ремоути с плаващ код. Все пак трябва да е назначено към приемника, но имайки предвид че преди са ти работили дистанционните - значи са назначени. Надявам се при споменатия ремонт просто да са ти презапоили копчалъците и да не са бърникали друго.
Пиши после дали е станало.

Захраних го точно така- вътре в колата още на паркинга на магазина за батерии. Относно ремонта- неможе да има съмнения. Човека е просто емблема в електрониката и изключително добър приятел. Все пак запоява чипове с по 200 крака а тва са два прости крака, които може и с по фин обикновен поялник. Все пак са запоени с профи. станция и не си личат от оригиналното.

Сря Яну 21, 2015 8:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://prikachi.com/images.php?images/635/7862635X.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/636/7862636M.jpg

Това са извадки от книжката. Очевидно с двата варианта на ключове се работи по един и същ начин- моя е вариант 2 (тип В). Дано някой успее да помогне. Днес ще сваля приемника и ще ходя да му оправят студените спойки- поне да работи другия ключ всеки път и от прилично разстояние.

Сря Яну 21, 2015 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Такааааа вече ключа който работи от време на време работи постоянно и от всякакво разстояние до 60 метра. Другия все още неще, но вече знам защо- защото субару си поръчва ключовете вече тук че излиза по евтино http://www.iremotemaster.com/?Product/P ... 7/346.html
:swear: :swear: :swear: Китай :swear: :swear: :swear: колко ли други неща се правят в Китай незнам :facepalm: :facepalm: но се усещат доста в новите автомобили като цяло. Ето тук https://www.youtube.com/watch?v=qbqwZWER7G8 братушките показват някой елементи от двигателя които се правят в Китай според тях- фактите са на тяхна страна всички останали в постовете с/у тях но аз вече им вярвам.

п.п. Пробвах да програмирам системата като за чисто ново дистанционно с помощта на работещото- чрез буксите зад кората долу до педалите. Пак неще, явно цялото дистанционно вече е отказало. Добре поне, че транспондера (4d62 чип- познайте къде се прави?) в ключа е ОК и се разбира с имобилайзера и пали, когато се разпадне и второто дистанционно, ще купя направо нова цяла аларма с дистанционни- ще ми излезе по евтино и надеждно отколкото оригинални китайски.

Сря Яну 21, 2015 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако все пак някой закъса като мен- да знаете има решение. Трябва да се смени кондензатор С2- като се отвори на схемата си е надписан размер 0805 (3/1,5мм) :-~ ха-ха смяната е геройство.
Ремонта ми излезе 8ст.
Никаква синхронизация или опознаване не се наложи след това..
 6

Пон Мар 30, 2015 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Поради честите запитвания на пострадали като мен пращам снимка. Счетох че не е необходимо да направя по-рано това, защото съвсем ясно е написано С2 на платката и се вижда кондензатора, но...
Стойността на моето дистанционно беше 470pF- не съм сигурен обаче дали на всички е толкова, защото този филтър е на изхода а всички са с различен изходен сигнал- все пак това е идеята.

http://prikachi.com/images.php?images/271/8481271L.jpg
 4

Вто Ное 24, 2015 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: AUTBACK 3.0 2007
Телефон: 0899923148
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега,прати на лични да видим братята гърчоля какво са надракали...

Пон Ное 30, 2015 6:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
doktormik написа:

На 21 ануари (6-ти пост от темата) съм снимал "гърчоля какво са надракали".
Това за какво??

Пон Ное 30, 2015 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да не отварям нова тема ...
Колегата нагоре споменава че дистанционното му лови от до 60 метра.
Мойто обаче, макар и с чисто нова батерийка повече от 5-6 метра не може да прехвърли. В тази връзка - някой ако знае къде е приемника, как му изглежда антената (кабелче вероятно?) - моля нека сподели, да взема да го прегледам.

Чет Дек 10, 2015 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: AUTBACK 3.0 2007
Телефон: 0899923148
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
jonhard написа:
doktormik написа:

На 21 ануари (6-ти пост от темата) съм снимал "гърчоля какво са надракали".
Това за какво??

Пу,не съм видял файловете..хах,описват подробно как се сменя батерията ...

Пет Дек 11, 2015 7:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко да поизтупам темата.

Последния месец дистанционното започна да сработва нередовно. След като смених батерията продължи да отключва и заключва с променлив успех. Вчера изпуснах ключа от около половин метър и тотално отказа да сработва.

Отварях го и гледах за разпоени връзки около батерията и по самата платка и всичко изглежда наред. Ключът е от следния тип
Изображение

Пробвах да го обуча на ново като ползвах тази тема обаче не сработва при никакви комбинации от натискане на копчета (при съединени букси, отворена/затворена врата и т.н.)

Централното си работи безотказно при ръчно отключване, както и няма проблем с чипа на имобилайзера. Явно проблемът е в самата платка на ключа, та някой може ли да препоръча човек, да го погледне по-добре, че аз хич не разбирам :-~

От горната тема се е коментирало, че е възможно да се обучи друго дистанционно по описания метод. В такъв случай, ако си намеря друг ключ (или само дистанционно) от морга, дали съм на прав път да си мисля, че мога да прехвърля платката от работещото в моя ключ и да го обуча като нов, за да отключва/заключва? Така няма да се налага и да се препрограмира транспондера за импобилайзера, понеже той така или иначе си стои фиксиран за кутията на моя ключ? (поне така ми се струва, че транспондера не е закачен за основната платка, а е "втъкнат" тук http://image.prntscr.com/image/b929bb31 ... 409830.png

Чет Юли 14, 2016 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема