Отговори на тема
 JDM KYB New SR or Koni Sport 
Автор Съобщение

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,
Дoйде момента (добре де, и желанието :D ) да сменя амортисьори и пружини, съответно седнах да поразгледам малко екзотики.
СЛед доста ровене се спрях на два ваианта:

- KYB New SR - модел на Kayaba за японския пазар, който като характеристики се позиционира между стандартните за нашите географски ширини ОЕМ модели на KYB и Billstein
- Koni Sport - модел на Koni с регулируема твърдост/response

И двата модела "работят" без проблем със OEM пружините, които ползваме. Имам обаче едно опасение за KYB, което бих искал да потвърдя/отхвърля, но за целта искам да се допитам до вас, колегите във форума дали някой има идея къде мога да се снабдя с инфо до колко и какви са разликите в захващането към шенкела и/или други съществени разлики между EDM и JDM версиите на окачването в частта захващане и монтаж на амортисьори. Другото неудобство за тези KYB е, че могат да се поръчат май само от Япония или Русия, но да кажем, че това неудобство ще боря на по-късен етап, ако/когато евентуално се спра на този модел.

Благодаря предварително за хинтовете и Весели праздници на всички :beer:

Чет Дек 24, 2015 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Koni имат ли макферсони или са само пълнители ?

Чет Дек 24, 2015 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Предните са само пълнители, които хорицата дращят, че са точно replasement с ползване на макферсона на ОЕМ-ските, а задните са си стандартни. Тампони, макферсони и т.н. не видях да продава някой с тях в комплект.

Чет Дек 24, 2015 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Имат макферсони, но цената е брутална и се предлагат основно в САЩ.
Карал съм с пълнители Кони жълти, на 25%, действително много добра возия - без тропане, приятно стегнато за цивилно каране. По това време (2008-2009г), бяха около 250лв пълнителя и още 50 за поставяне. Не че имаше опции тогава...
Вносител беше Руди96, производство в Холандия ако не греша...

Като цял много добро качество, но и висока цена и ограничено предлагане за нашата марка.

За Каяба - добри отзиви, но и случаи на ментета, и отказ от гаранция.

Много зависи какво търсиш, като усещане - возил съм се в Легаси спек Б, прекалено твърдо и дървено....

Сега съм с Педърс, но червена серия - може би една идея по-твърда от средното. На една Импреза 1995г, я караме с преди черна серия ( стандарт ), задни ВРХ, много добра возия - стегнато и комфортно...

Повози се в две три коли с подобни окачвания, за да разбереш какво да очакваш и да си избереш фаворит...
За различни цели, различни очаквания и окачвания...

Чет Дек 24, 2015 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Стейси оная Импреза май нямаше щанга отзаде. Много зависи има ли и колко е дебела. Втвърдяването отзад на щангата кара двете пружини да работят заедно и усещането е още по - твърда задница.
От Руди96 сме взимали конита за БМВ и от 3 поръчки 1 амортесьор беше върнат за рекламация. Приеха я.

Чет Дек 24, 2015 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Инжиньера,

Оная Импреза имаше щанга отзад и то 18 или 19мм...
Като визирах рекламация имах предвид Каяба.

Чет Дек 24, 2015 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Аз мисля от Pedders-ите да ползвам пружини.
Всъщност първоначално точно към тая марка се бях насочил, но според сайта им са забравили да направят задни амове за Liberty като моето, а не ми се експериментира с две марки амове ... Освен това предните амове, които правят за B13_ са само обикновени и според сайта им идват към 280-300лв. единия + доставка, което окончателно ме поотказа от екперименти.
Доставката от Русия и Япония на 4 амортисьора пък поне на пръв поглед ще бъде мъка и в най-добрия случай май Каябите + доставка ще дойдат на цената на пружините и Koni-то, което пък стъпва към 900лв. при Руди96 спред сайта им (добра цена ако наистина стъпват толкоз), та мисля коледно да помисля още малко, да посъбера още мнения и ако не открия някоя друга интересна алтернатива за Новата година вече да имам поне поръчка на нещата.

Чет Дек 24, 2015 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Преди десетина години бях взимал два амортисьора Каяба от щатите през приятел. Пътуваха с кораб 2-3 месеца, защото са под налягане и не дават в самолет. После се обяснявах час-два на митницата...

Чет Дек 24, 2015 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам какво не им харесвате на жълття билщайн. Потропва и е леко твърдо но се свиква и дори жени се радват да карат колата с втсока скорост...

Пет Дек 25, 2015 12:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мойте са Koni Sport .. но си е забавление да се направят. Нещо такова https://www.youtube.com/watch?v=PXSnNZt3NiI
Дори направих подобрение... залях вътре с епоксидна смола, че един болт ми се видя малко :)
Като усещане.. ако регулирам да са твърди.. ами твърди са си и то доста..... Но може да минеш през гърбица с 80 без да удари. Стига да не е голямата гърбица в овча купел ROFL
На най-мекото са съвсем малко по твърди от оригиналните ми. (Нормалните за 2004 Н6 легаси)
Цената на цялото нещо обаче излиза около 1600лв. вкл нови пружини тампони .. и.т.н

Съб Яну 02, 2016 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема