Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Бензиностанции - качество на горивата!
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
|
Последната статистика, която си направих: - Ромпетрол - 50лв бензин на цена 1.97 + 10ст отстъпка - 165км градско; - VM Petroleum - 50лв бензин на цена 1.83 + 7ст отстъпка - 200км и все още не е светнала лампата;
При VM Petroleum определено стрелката на резервоара мръдна по-нагоре, отколкото на Ромпетрол (количеството бензин беше почти едно и също).
И двата пъти слагах добавка Bardahl - fuel treatment gasoline.
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 8:05 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
Да ви ,,успокоя"  малко, че не само в БГ имаме проблем с горивото... Две колежки на моята жена ходят пеша от 3 дни, защото някаква верига бензиностанции, е ,,забравила" да сложи някаква добавка срещу замръзването на дизела, в Берлин и околноста! Равносметката е, запушени дюзи... Повиканият ADAC майстор с влекача им казал, че не са единствените тези дни  Едната кола е опел Инсигния, купен преди 5 месеца... Просто ужас, като се замисля на къде върви Германия!?! ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 10:14 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Върви към арабския свят... Извинявай, не се сдържах с оглед последните простотии в Кьолн.
Та по темата - случка от днес, служебен Форд конект ( контакт, щепсел, аве баничарка ), модел 2012, дизел, каран 3 години в Швабия и от миналата се кара тук с нафта ОМВ. След едно чистене на ДПФ във Форд и последващо влизане в авариен режим месец по късно, ни писна и го ампутирахме ( дпф-а ), не Форда засега. Последва софтуерна намеса, но по интересното е състоянието на дпф-а...шок и ужас - тотал щета, според Гущера все едно е шпаклован. С две думи държи първа награда за състояние капут... Или тук нафтата е мазут, или и швабите са се научили на нашите номера
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 11:42 pm |
|
|
|
quietriot
|

petroff написа: Нали и аз съм газаджия, та да споделя малко опит. Има голямо значение състава на Пропан -Бутана-а. През зимата трябва леките фракции да са повече, за да осигурят необходимия парен натиск, нооо с по-тежка фракция колата харчи по-малко. При мен бутилката е на мястото на резервната гума, т.е. под колата и сега в студа на празен ход и когато колата премине на ПБ е филм с оборотите, иначе движа ли се (по-големи обороти) нямам проблеми. Наскоро зареждах от Газпром до Метро в Бургас - заредиха ми малко повече гориво от нормалното и аз веднага си рекох, че нещо не е наред. Оказах се прав - пробега беше по-малък и чека светна по време на движение. Покарах малко да изпразня бутилката и заредих от проверено място - чека спря да светва. Управителката през лятото на въпросната бензинаджийница се хвалеше колко по-хубава била тяхната газ спрямо тази на останалите (т.е. на Лукойл). Поисках да видя плътноста - беше доста по-ниска от тази на Лукойл. Питам я какво ще каже по въпроса, а тя тръгна да обяснява, че това било по-добре. Пълен смях! Имам един спомен от една малка бензиностанция в комплекс Лазур - имат добра остъпка на горивата и виждам, че доста скъпи коли зареждат само там. Явно по-тежките горива са наред, но през лятото поблазнен от отстъпката заредих ПБ - 42 л, при условие, че навсякъде зареждат максимум 38 л. Тръгнах из страната и тези 42 л свършиха за около 120 км. Егати и разхода. Повече газ от там няма да заредя. моята си гасне направо ако не и дам малко газ ако има повече консуматори накачени , фарове, парно, касетофон, ако е на 1500 оборота си минава спокойно на газ с леко претрисане,нио това с гасненето го прави само зимата .
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Яну 07, 2016 4:59 pm |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
|
Наскоро бях заредил към 10 литра газ на ОМВ, покарах малко, към 18 километра... После ходих да заредя пак, ама ме мързеше да смятам колко литра са останали до 25 литра, колкото събира бутилката, и викам догоре. Заредиха ми я хората с 31 литра и кусур  Ако бях отишъл след 1 час сигурно щяха да ми заредят с още 30 литра. Домързя ме да търся паспорта колко е максимумът, ама досега никой не е успявал да зареди над 25 литра, обикновено събира 24  .
|
|
|
|
| Чет Яну 07, 2016 8:15 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
antonarset написа: Наскоро бях заредил към 10 литра газ на ОМВ, покарах малко, към 18 километра... После ходих да заредя пак, ама ме мързеше да смятам колко литра са останали до 25 литра, колкото събира бутилката, и викам догоре. Заредиха ми я хората с 31 литра и кусур  Ако бях отишъл след 1 час сигурно щяха да ми заредят с още 30 литра. Домързя ме да търся паспорта колко е максимумът, ама досега никой не е успявал да зареди над 25 литра, обикновено събира 24  . Ми дай координати на ш....те измамници де, че да не се набутваме и другите колеги..??? 
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Чет Яну 07, 2016 10:26 pm |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
|
|
ОМВ на "Столетов" и "Подп. Калитин". И преди съм зареждал там, ама таквоз чудо не е било, вярно че обикновено зареждачът беше друг, един кисел, та кисел, а тоя път беше един младок, може би има чалъм да се вкарва въздух и той не е знаел доколко да лъже, та се е олял. Като в оня анекдот: Ало, майсторе, във водата има вино!
|
|
|
|
| Пет Яну 08, 2016 2:36 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|

Bonev написа: Точно за това споменах за конкретно кои бензиностанции става въпрос. Друг е момента за контрола. Лепенка - "проверено от Еко" - пълен ташак. Според мен и веригите са виновни, че нямат контрол над обектите си. Все пак са под тяхното име. Звучи ми малко нелепо да не се обвинява веригата, като цяло. Като има проблем с някой обект, взимат мерки. Проблема на Еко на К. Величков не е от вчера, но проблемите там продължават. Кой е виновен, питам аз?!
Как кой, потребителите сме си виновни, защото все бързаме, не ни се занимава и не си търсим правата . Аз въпреки това което пише в подписа ти, от днес съм много доволен от бензиностанция ЕКО Пловдив, на изхода за София и Пещера . Давам сутринта на дъщерята 50 лв. за да си зареди колата Ровър (400 2.0 SDI) и да и остане някой лев, че е на лекции и ми звъни след 15 минути "тате, казах за 30 лв. дизел, ама са ми сипали бензин" и щели да викат пътна помощ с платформа, да точат резервоара, па да сипват наново, с две думи да и провалят и деня . Казах и да види дали няма някой костюмиран покрай магазинерките и да му даде телефона, оказа се че има, съвсем културно му обясних, че ще и провалят деня(пропуснати ползи от лекции) и освен 15-те литра бензин които са налели трябва да възстановят и 15-те дизел които имаше в резервоара за да не занимаваме и КЗП-то и му предложих като вариант, да допълнят резервоара догоре с нафта, тези 30 лв. за бензин да ги удържат от работника който е сипвал и ако не и стигнат 50 лв. за нафтата която ще налеят, да си остави личната карта в обекта и утре попътно (пак за лекции) да ги доплати . Уж стигнахме до консенсус, ама дали вълшебните думи КЗП са свършили работа,  след малко пак ми звъни "тате, имам си и пълен резервоар до горе (65 л. е с резервата) и 50 лв. в джоба и лична карта " . Е как да не си доволен от такава верига . 
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Съб Яну 09, 2016 11:29 am |
|
|
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
Ето го резултата от 3 резервоара 98 от бензиностанция Петрол на бул. Източен в Пловдив, една и съща колонка всеки път: 
|
|
|
|
| Пон Яну 11, 2016 11:32 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Качи една таблица и с друго гориво... Тия корекции в ниските обороти са малко странни...
|
|
|
|
| Вто Яну 12, 2016 12:00 am |
|
|
|
demoman
|
Това ми е предишния шот, който имам. Или е на 100 от ОМВ, или е на 98 от същата Петрол колонка... не помня точно.  Корекциите на горивото на празен ход да кажем, че са от атмосферния BOV... карай, не е фатално. Ама IAM 9 за първи път виждам през живота си (освен при след reset де). Извода ми е, че и Петрол не са постоянни в качеството... дори на една и съща бензиностанция.
|
|
|
|
| Вто Яну 12, 2016 12:18 am |
|
|
|
krasio666
Регистриран на: Нед Мар 11, 2012 8:00 am Постове: 181 Местоположение: варна
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
|
antonarset написа: ОМВ на "Столетов" и "Подп. Калитин". И преди съм зареждал там, ама таквоз чудо не е било, вярно че обикновено зареждачът беше друг, един кисел, та кисел, а тоя път беше един младок, може би има чалъм да се вкарва въздух и той не е знаел доколко да лъже, та се е олял. Като в оня анекдот: Ало, майсторе, във водата има вино! е мен само литър ми наляха отгоре,ама пак е дразнещо !това пак на ОМВ,ама на мир.при условие че се зарежда постоянно почти едно и също количество и лято и зима
|
|
|
|
| Вто Яну 12, 2016 3:59 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
може ли малко повече мнения за Круиз? Днес цената на 95 Супер е 1.86, а и с картат за отстъпка, която имам, ще дойде на 1.76. Бензин 99 беше пак под 2 лева...
И за лукойл имам отстъпка 10 стотини, но сами уикендите, а и там днес е с 6 стотинки по-скъпо.
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 8:01 pm |
|
|
|
Kum4oVul4o
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2014 12:30 pm Постове: 183 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100  
|
|
Чувал съм само хубави отзиви, но не съм ги тествал. 99 ми казаха да не зареждам, нямало смисъл, не бил лош, бил обикновен с добавка и нямало смисъл. Всичко което казвам го знам от 3то лице - само слухове...
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 8:31 pm |
|
|
|
demoman
|
Kum4oVul4o написа: Чувал съм само хубави отзиви, но не съм ги тествал. 99 ми казаха да не зареждам, нямало смисъл, не бил лош, бил обикновен с добавка и нямало смисъл. Всичко което казвам го знам от 3то лице - само слухове... Всичките >95 са 95 с добавки.
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 8:53 pm |
|
|
|
melhaer
|
|
E, значи 1.76 за София си е офертна цена;) Мисля да ги пробвам:) Че дори бях на път да си изхвърля чипа/картата за отстъпки:)
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 10:23 pm |
|
|
|
Kum4oVul4o
|
Цитат: Всичките >95 са 95 с добавки. Не знаех, че са всички. По скоро мислех че някой са, някой не са. Цитат: E, значи 1.76 за София си е офертна цена;) Мисля да ги пробвам:) Че дори бях на път да си изхвърля чипа/картата за отстъпки:) Ще чакаме отзиви и аз се навивам да ги пробвам... 
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 9:05 am |
|
|
|
badpixel
Регистриран на: Нед Дек 01, 2013 12:30 pm Постове: 69 Местоположение: Sofia
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
|
|
Круйз в Редута и този след сервиза на Дунев в посока Бул. Цветан Лазаров - тествани - никакви оплаквания до момента - не знам с какво кръщават техния 99 но моята кола върви по-добре с него и харчи една идея по малко отколкото с 95 пак от там - дано съм бил полезен - на мене ми я препоръча моторджия който кара много км. и довода беше, че не лъжат на колонката и бензина е ок. Вече година и половина сипвам основно при тях - последния път от 95-цата на лукойл преди басейна на ЦСКА ми тресеше мотора на неутрална по свтофарите и нямаше мощност...
_________________ Не так страшен руский танк - как его пиянlь екипаж...
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 1:41 pm |
|
|
|
Kum4oVul4o
|
|
Оки решено е, при следващо зареждане ще бъде пробвана колконката на редута, и без това там живея.... Ще пусна после feedback...
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 1:46 pm |
|
|
|
melhaer
|
|
Мисля, в събота да отида да активирам този чип за отстъпки и да сипя и ще кажа как ми се струва. Първо с 95 супер:)
А иначе аз знам този дето е след сервиз Дунев, къде другаде в Редута има Круиз?
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 1:49 pm |
|
|
|