Aion написа:
Колега, внимавай с "локализирани" модели за региони, доста по-различни атмосферно от нашите.
Наскоро четох, че точно автомобилите, предназначени за тропични държави като Дубай, са със спестени някои системи, характерни за нашите ширини, като парното.
имам един познат който внася коли от европа и като си говорихме с него преди да взема моята ми спомена, че за арабският свят колите са доста по-различни отколкото за умерените
метеорологични пояси - това с парното едно на ръка, някои производители си спестяват антикорозионната обработка на купето и други дреболии които не са съществени за разлика от анти корозионното покритие. Плюса им е, че почти всички са с по-добри климатици от нашите - по мощни компресори слагат и има защо и почти всички по-нови автомобили са УВ защита на всички стъкла дори незатъмнените - но човека генерализира - за Субару конкретно не можа да ми даде инфорация дали пестят нещо от "арабките" си... но като им гледам боята за европейските версии със сигурност е спестено още нещо за локалните арабски версии...