Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Употребяван Аутбек дизел 2010 или нов Дъстър?  
Автор Съобщение

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
4х4 Superb с високото нвио на оборудване може да е съпоставим с Аутбека, но не и като проходимост предполагам. А като екстри дори може и да го надмине ако се наблъска всичко, което се предлага като опция. Бензина мисля, че най-мощният двигател е 280 коня.

Ама какъв е смисълт да сравняваш STI и Октавия/Супърб? То концептуално нямат нищо общо.

Едно комби, ако ще и 500 коня да е, не е спортна кола, дори като возия да дава усещане за мощ и поведенеие, просо няма нужният силует...

Съб Фев 20, 2016 8:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Придържайки се към темата, с малко отклонение - покупката са Субару е малко далеч от логичен избор. За колегата лутащ се между Дъстър и Аутбек е важно да реши за себе си иска ли нова кола за 30к или стара за 30к. Първата мисъл на разсъждаващият кандидат за кола е винаги - аз в момента набутвам ли се или не.
Истината колега е, че новите автомобили остават все по-малко време нови, като нещата се влошават с понижаване на класа.
Дачия е марка, която седи в челните места в списъка на покупка на служебни автомобили - шефа разсъждава практично и иска фирмата да притежава нови автомобили. "Логичният" избор е Дачия, която доста добре се ориентира в търсенето на служебни коли и баничарки на добра цена и логично измести Пежо и Ситроен. В резултат има много продажби на Докер и Дъстър. Марката не означава автоматично, че колата е лоша - тя просто е средство за придвижване на персонала. Ако твоята цел е да имаш просто средство за движение на вещи и чат пат хора - Дачия е твоята кола. Водач, който прекарва по час на ден в нея и не се интересува от детайлите е клиента мечта на Дачия. Че дрънчала, че къса полуоски на поразия, че стрелките на таблото се измятат и почват да сочат водача, че решетката на тонколоната е пробита с Ф8 без да се зачистят стружките (всичко това е от първите модели под шапката на Рено) - това няма значение за шефа, щото той живее спокойно с мисълта за N годишната гаранция. Пък и тея коли фирмите ги сменят след 5 год.
Очаквам след март, когато излиза новата Лада, тези теми да зачестят. Субару никога няма да стане "логичният" избор за лична или служебна кола. Виж за фън доста хора се кълнат, че няма по-добра ROFL .

P.S.
За Шкода Супърб имам по- добро сравнение - 2010 Legacy GT. Гарантирам, че е по- фън от шкодата :D.
Онзи ден се срещнах с приятел със Супърб 4х4 (2014) и след като разгледа Легасито изплези език :giggle:

Съб Фев 20, 2016 2:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колега за отговора, много точно казано.
Напълно ми е известно, че ако взема нов Дъстър единственото нещо, което печеля е гаранцията, всичко друго е компромис, който трябва да направя със себе си.
Няма как хем вълкът сит хем агнето цяло в тази ситуация.
Погледнато реално ако взема Субару да речем за 32 хил. , защото толкова горе долу варират средно, и ако трябва да му се прави нещо за още да речем 3 хил. освен първоначалното обслужване, цената ще се изравни или надмине Дъстъра наблъскан със всичките ми екстри (те па едни екстри, направо срам).
Но тази първоначална инвестиция вярвам, че ще ми се изплати с времето под формата на удоволствие от шофиране, фън, комфорт, сигурност и най-вече, че ще мога да си начеша крастата да съм притежател на Субару.

Сега остава да се заема по-сериозно с нещата и да задействам план А както се казва и да оставим Дъстъра в небитието.

За да не се превърне темата в кошче за отпадъци, пък и да не грози форума, ако решите може да я изтриете, аз получих нужната информация благодарение на вас, за което съм безкрайно благодарен!

Поздрави на всички!

Съб Фев 20, 2016 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ама не дизел Аутбека.
Бензин -автомат и ГАЗ - без конкуренция като разходи.
Доказано
Със тария дизел си е риск, а и като сметнеш ,не излиза
по евтино, единствено турбо ускорението е някак приятно,но
в дългосрочен план........не
Успех.

Нед Фев 21, 2016 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като го купиш непременно да се похвалиш със снимки! :cool:
:subaru_rulz:

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Нед Фев 21, 2016 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
Ама не дизел Аутбека.
Бензин -автомат и ГАЗ - без конкуренция като разходи.
Доказано
Със тария дизел си е риск, а и като сметнеш ,не излиза
по евтино, единствено турбо ускорението е някак приятно,но
в дългосрочен план........не
Успех.

Е точно бензина е препъни камъка:
1. Търся максимален пробег с едно зареждане , че не ми се дебнат бензиносъанцийте.
Денонощни рядко се срещат, за извън града да не говорим.
А пък аз си карам, все си намирам някакви занимания да хвана пътя.
Плюс това това отиване и връщане от офиса са ми 50-60 км., и като се отбия тук-там.
2. Авто газ тука им е непознато малко, даже доста.
Във Валенсия има точно 2, които са за целия район наоколо. Положението е както беше в Гърция преди 6-7 год. - само в Солун имаше по едни забутани места и то бяха пак 3 и в Атина.
3. Цената на газта е само с около 10 цента по-ниска от дизела.
4. Разликата между литър дизел и литър бензин е около 20-25 цента.

Или в цифри как изглеждат нещата горе-долу:
1. Газ - 0.65 Е
2. Дизел - 0.78 Е
3. Бензин - 1 Е

То затова и тука масовия автомобил е дизел, бензин рядко може да срещнеш.

Сега видях, че си писал за стар дизел, я подскажи малко какво имаш в предвид с това.

Нед Фев 21, 2016 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Гледай дизела да е произведен 2010 г. Euro 5

Нед Фев 21, 2016 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Miro1972 написа:
Гледай дизела да е произведен 2010 г. Euro 5

Да, това ясно, затова съм го сложил и в заглавието на темата, защото предните нали имали грижи с коляновия вал.
Затова и попитах Greg4o какво има в предвид, дали е това същото или нещо друго.

Нед Фев 21, 2016 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Another one drives a duster :D

Пон Фев 22, 2016 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Съседа ми си взе нов Дъстер и само хленчи колко кекава кола и колко разходи за ремонт и как скъсал ангренажен ремък и как нямала тази кола защита отдолу и как не знам какво си. 1.6 дизеларка мисля, че беше ...

Пон Фев 22, 2016 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Отговори с цитат
Винаги има хора , които ще са недоволни... те просто са си такива.

Имах Опел Кадет.. и имах толкова приятни моменти с него..
Имах Ауди Б4.. и пак беше същото ..уникална кола.
Имам Субару Легаси 3.0 и всъщност всяка сутрин на кръстовището на бул. Т. Каблешков включвам хипердрайва.. .. няма такъв кеф за мен.

И пак си се чувствам като капитан на космически кораб.

Това е до човек, важното е да си щастлив с избора си. :hello:

Пон Фев 22, 2016 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По мое мнение и ладите са по-добри от НЕУ-Дачия!

Пон Фев 22, 2016 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имат доста иньереснл сервизно писмо дачииье че имало опасност да израднат задниье пружини.....

.

Вто Фев 23, 2016 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
melhaer написа:
...

Едно комби, ако ще и 500 коня да е, не е спортна кола, дори като возия да дава усещане за мощ и поведенеие, просо няма нужният силует...

:lipseal: странни работи пишеш... ROFL силует ROFL ](*,)

Вто Фев 23, 2016 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 62
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Споменаваш че се занимаваш с outdoor activities... Ако ще я товариш с екипировка и оборудване, тогава не зле да помислиш и за разликите в обема и дължината на багажника. Аз карам Аутбек след 2010 модела и вътре е наистина просторно. Например като свалиш задните седалки надолу и облегалката на до-шофьорската седалка назад до края, става почти равна повърхност с дължина около 2.80 метра, където можеш да напъхаш какво ли не. Например: две дъски за уиндсърф дълги около 2.50м и широки към 70см, няколко платна и всички останали джаджи, плюс къмпинг оборудване. Без да се налага да връзваш нищо на тавана. Това е не малко предимство което в Дъстър-а няма как да стане. В Аутбека влиза също колело лесно, пробвал съм с различни - пак можеш да спестиш в някои случаи качване на тавана и свързаните с това разходи и рискове.

Сря Фев 24, 2016 7:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А тази 5 годишна гаранция на клиото с 16ки гуми, дава ли ти оборотен автомобил? Защото ако не, просто приключи темата :-) . Че най лошото ще е да имаш нова кола в гаранция, която да седи в сервиза, пък ти на метростанцията. Помисли и за това. Всяко ходене в сервиз е ангажимент и губене на време, без да говорим ако спре на пътя. Другото колега, че Аутбек на 4-5г. За нас си е направо нова кола, имайки в предвид, че се изказват мнения в плюс на бека от хора лато мен с коли на по 15г. Моето форо за 3г. Дъстър също няма да го сменя. За нов да, че да го продам и пак фори. :-)

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Фев 24, 2016 7:36 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз не съм карал Аутбек 2010, но съм карал Дъстър 2014г. 1.5dCi 110 к.с. , както и Дъстър 2014г. 1.6 16V 105 к.с. От двата мотора .за предпочитане е дизела, доста по пъргав и икономичен от бензиновия. И двата са доста здрави , за по 150 х.км. им е правено само стандартно обслужване и нищо друго. Ама плюсовете са толкоз... ;)
Колата вози като каручка, оригиналните дискове и накладки ги яде за норматив, тампоните по окачването се сменяват с почти всяка смяна на масло. На 2 комплекта накладки , сменяваш и диска,защото се криви, незнам дали има някакви други по добри алтернативи освен от оригиналните.
Отвътре са ужасни, независимо какво е оборудването ужасни пластмаси, тракащи до безобразие. Дизеловата беше 4х4 с опция да включваш и само на предно. Е с 4х4 не можах да изляза от една градинка в която бях паркирал пред офиса за събота и неделя след един дъжд (не че съм някъв страшен шофьор). Отделно от тези неща , климатика на бензиновата не студеше, той вкарваше направо снежинки вътре... 2 пъти ходи в Омникар да го оправят. Бензиновата изяде някаква втулка на 5-та предавка в скоростната кутия на 55х.км. та се наложи да чакаме 14 дни да докарат нова, гаранционно, но си е чакане. А да и обзора на шофьорското место е също не е на ниво, поне при мен, дясната колона винаги ми пречеше когато съм на път без предимство.
Друго сега не се сещам... ама сигурно има :)
Та съдейки от моята кочинка 2000г Легаси, която вози като лодка, и която има даже повече екстри от Дъстъра. Все си мисля че след 10 год. развитие ще да е доста доста по напред от Дъстър 2015 ;)

Сря Фев 24, 2016 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
takev написа:
Та съдейки от моята кочинка 2000г Легаси, която вози като лодка, и която има даже повече екстри от Дъстъра. Все си мисля че след 10 год. развитие ще да е доста доста по напред от Дъстър 2015 ;)

Седно отзад в Дъстър-а и някой да те вози до Пловдив , после ще плачеш и ще целуваш легасито като турбо лимузина, седалката е дебела отзад около 2 см , ако си над 100 кила както съм аз задника ти става на палачинка, никога повече няма да се возя в тази кола отзад за повече от 1 км.

Сря Фев 24, 2016 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Отговори с цитат
Да си купиш Дачия е ГОЛЯМ компромис със себе си.
Човек няма 2 живота, затова - СУБАРУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ама не си прави сметките за бензин и нафта ами взимай бензина.
Ще имаш кола която ще те радва дъъъъъъъъълго време.
Поздрави и късмет!

Съб Фев 27, 2016 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Отговори с цитат
През няколко месеца някой пуска тема или за Дъстър или Шкода.. или друга марка,която се опитва да имитира концепцията на Субару.
Производители има много. Ако човек винаги мисли само от практична гледна точка, то всяка Лада или Москвич ще всърши работа. За съжаление това често не ни е достатъчно.
Ако колата за теб не означава нищо и я приемаш само като средство за придвижване от т.А до т.Б, Дъстър-а най-вероятно е перфектен. Ако искаш кола, която да чувстваш и обичаш... Субару няма аналог. Никой не може да те посъветва. Отговорът е само в теб. Късмет!

Съб Фев 27, 2016 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >