|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
KamenMM
Регистриран на: Вто Фев 02, 2016 10:55 am Постове: 11 Местоположение: София, Троян
Автомобил: outback Н6 2001
Рейтинг: 0
|

Здравейте, преди няколко дена и аз станах собственик на outback H6 3.0 2001, много съм доволен и много ми харесва колата. Взех я спонтанно, бях тръгнал да търся ауди куатро, но бензинови почти не се предлагат в обявите. Аутбека отговаря на това , което търсех и я взех. Карал съм доста коли от нисък до най-висок клас предимно европейски марки, от японските, само SUV RAV4 и TLK, затова сравнения няма да правя, всяка марка си има и плюсове и минуси. Субару не съм имал никога и това ми е първото. Само хубави неща съм чувал за Субару, че са здрави и надеждни автомобили. От няколко дена чета доста из вашия форум и направо се стресирах - радиатори, охлаждане, гарнитури, глави, термостати се сменят постоянно, едва ли не като консуматив. Предишни коли и джипове , които съм имал не е имало такива проблеми, при добро обслужване - масла, антифризи, накладки и при нормално каране без никакви странични ремонти. Ясно е че не взимам нова кола и че ще има ремонти, това е неизбежно, но това с главите и течовете задължително ли се случва, чак толкова ли е страшно положението или аз не съм разбрал правилно нещата. Иначе много ми допада колата и ще радвам да чуя и вашите мнения, тъй като виждам, че има доста хора тук, които разбират и сигурно ще задавам някои въпроси от време на време.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 11:28 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Задължително -не , често -да, просто си обслужваш добре колата , промиваш радиаторите и пространството между тях , смяняш си капачката и термостата, които са консуматива и сем сменят през период от време , а не когато се счупят , проверяваш си казанчето често дали има охладител, ако я газивицираш, искаш газаджията да сложи иситнски скоби и маркучи и ако не си я взел вече прегряна , вероятно няма да ти се случи да правиш гарнитури, ако обаче пропуснеш някое от тези неща шанса става 100% .
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
15
|
|
| Вто Фев 02, 2016 11:37 am |
|
|
|
KamenMM
Регистриран на: Вто Фев 02, 2016 10:55 am Постове: 11 Местоположение: София, Троян
|
|
Минала е на преглед през Субаруленд и е сменен радиатора преди да я купя KOYOR BN2778SUB4S, сменени биалетки тампони на ст. щанга, сменен маншон кормилна рейка, двете гарнитури капак клапани, 6 О-пръстени на свещи,гарнитура О-пръстен топлообменник, накладки предни, масло BARDAHL 10W40XTC, маслен и въздушен филтър, капачка радиатор 1.1, масло multi ATF на кутията и антифриз CT12 plus 5 Какво още трябва да сменя за да карам спокойно.Няма да я газифицирам засега за да няма проблеми, разхода не ме притеснява.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 12:01 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Колега,
Купил си кола, рано или късно ще се счупи.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 12:04 pm |
|
|
|
nikpl
Регистриран на: Пон Окт 19, 2015 11:15 am Постове: 111 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0D, H6 2002, LPG
Рейтинг: 30
|
Честито за колата. Мисля, че много хора пишат когато имат някакъв проблем с надежда да бъде решен с помощ от тук. Затова ти изглежда, че има много проблеми с тези коли. Може да прегледаш и форумите на другите марки - навсякъде е същото. Направил си чудесен избор - карай и си свиркай 
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 12:12 pm |
|
|
|
KamenMM
|
|
Да точно така, явно от много четене се филмирах, естествено , че и по другите форуми е така. И първи въпрос, таблото свети слабо и на километража и на климатроника, а потенциометъра, който е на ръчката на фаровете е докрай, имали и друго нещо за регулиране или си е така по попринцип.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 12:22 pm |
|
|
|
nikpl
Регистриран на: Пон Окт 19, 2015 11:15 am Постове: 111 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0D, H6 2002, LPG
Рейтинг: 30
|
|
При мен когато потенциометъра е докрай таблото си свети силно, а на климатроника и радиото е слабо защото са запалени фаровете, ако ги загасиш се усилва. Иначе като натиснеш задържиш копчето "off" светенето на климатроника се усилва. Ако имаш изгорели крушки по таблото може да си ги смениш. Мисля, че има писано как се сменят.
|
|
4
|
|
| Вто Фев 02, 2016 12:44 pm |
|
|
|
bozzerreaneux
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252     
|
|
Честито! Щом е минала преглед и няма други препоръки/забележки след него, карай си спокойно. От обичайните заподозрени, които си изброил бих добавил да смениш задължително термостат ако нямаш представа кога е сменян последно.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 12:52 pm |
|
|
|
KamenMM
|
|
Термостата ще го сменя, на него какъв му ресурса долу-горе на колко километра се сменя. Има препоръки, само за двата предни диска, аз ги и усетех, при спиране с по-голяма скорост тресе волана, но видях, че не са скъпи, в някакъв сайт тука публикуван видях, че brembo за моя модел са около 160 лв двата ще ги сменя тези дни. Има ли някакви особености при смяната, може ли в обикновен сервиз или задължително в Субару сервиз. А за таблото, може и да са крушки, ще я закарам да я видят, но това не е толкова спешно за сега, първо термостата и дисковете.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 1:27 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
|
Имаше тема за спирачки някъде... Погледни ATE дискове и накладки. Много са добри.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 2:54 pm |
|
|
|
Alxx
|
Няма ресурс термостатът - колкото, толкова. Сменяш не за друго, а защото не знаеш предишният собственик с какъв антифриз(или вода) е карал и колко често е сменял. Спирачките е задължително да се гледат от грамотен монтьор, пък бил той и в сервиз на БМВ  Мисълта ми е, че щом е стигнала до криви дискове, не е лошо да се прегледат и гресират(или сменят) водачи на апаратите, да се раздвижат буталцата(или съответно проверят/сменят уплътнения и/или бутала) и да се смени спирачната течност. Честито и успех.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 3:13 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|

Абе я направо подмени всичко за което се сетиш с чисто ново...  .Ей така превантивно,защото след 5-10г.може някое от споменатите работи от колегите да ти създаде проблем.Това е в кръга на шегата разбира се колега.На първо място искам да ти честитя придобивката,да си я караш със здраве и много приятни емоции.Казваш,че колата е обслужена и прегледана при покупката,при това положение си смени дисковете или там каквото трябва да се сменя и не се филмирай излишно,че като гледам колегите те наплашиха-смени това,смени онова...,а колата преди това е обслужена и най-вероятно нещата които ти казаха колегите да смениш са прегледани преди това от майстор и той е преценил кое да се смени и кое не(поне аз така си мисля).Така че радвай се на автомобила,обслужвай го на време и едва ли ще имаш кои знае какви драми с него.Спазвай правилото:"Нещо което работи не се пипа" и няма да сгрешиш.То като му дойде времето да се сменя нещо ще си покаже  .Това не означава да си небрежен към автомобила,напротив-обслужвай го на време и си ок.Идеята ми е да не се впускаш в излишни филми и да се бърника по колата без да има нужда.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 4:41 pm |
|
|
|
KamenMM
|
|
хаха... мерси, колега, да колата е обслужена и е нормално, като всяка една кола да се обслужва периодично, не мисля да пипам нищо ненунжно, а и вече не се притеснявам, тук всички сте отзивчиви, и като трябва нещо ще попитам, няма да откривам топлата вода. Ако може някой линк на онлайн магазин за части да разгледам, иначе имам регистрация в Ebay, но мисля, че части и тук се намират. От известно време вече не живея в София и ще ми е по-удобно да поръчвам по интернет, отколкото да ходя всеки път до София.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 5:16 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
Да части се намират и тук.Виж в раздел "сервизи и магазини",колегите предлагащи части работят с Еконт,Спиди и т.н. и предполагам няма да имаш никакъв проблем с частите.По номер на рама ти намират съответната част и ти я изпращат.Аз лично никога не съм полвзвал онлайн магазин,защото каквото ми е трябвало съм си го намирал от тук.Така че - нямаш грижа с частите.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 5:37 pm |
|
|
|
KamenMM
|
Прикачени файлове:
IMG_20160303_133136.jpg [ 1.12 MiB | Прегледано 618 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_20160303_132938.jpg [ 1.3 MiB | Прегледано 618 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Мар 03, 2016 5:57 pm |