|
Страница 1 от 1
|
|
Повдигане Аутбек във Велико Търново
| Автор |
Съобщение |
|
veliko tarnovo
|
|
Здравейте колеги отскоро съм горд собственик на легаси аутбек 98,искам да го повдигна с 3–4 сантиметра защото съм запален рибар и ще ми бъде в полза,незнам къде повдигат в нашия регион(ВЕЛИКО ТЪРНОВО) ако някой има инфо моля да сподели,благодаря!!!!
|
|
|
|
| Нед Мар 13, 2016 1:18 pm |
|
|
|
kener
Регистриран на: Чет Фев 06, 2014 5:43 pm Постове: 310 Местоположение: с. Антон обл. Софийска
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
|
|
Колега 4см е доста. След това ще береш ядове. Става неустойчива на асфалт. Ще късаш маншони на вътрешните карета да не говорим че може и самите карета да заминат. Съвет от мен-от пред 2-2.5см от зад 3-3.5см. Повдигай само с подложки,които се монтират над самия тампон,а не се лъжи да слагаш муфа под прожината. С муфа под прожината се нарушава хода на амортесиора и колата друса като каруца,от личен опит го знам. Подложките можеш да си ги направиш и сам от техническа пластмаса,не е задължително да са от метал. Също можеш и да си ги монтираш сам. Няма да разглобяваш пружини и тн. Няма да са ти нужни специялни инструменти. След тази интервенция задължително се минава на реглаж.
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 5:53 pm |
|
|
|
veliko tarnovo
|

kener написа: Колега 4см е доста. След това ще береш ядове. Става неустойчива на асфалт. Ще късаш маншони на вътрешните карета да не говорим че може и самите карета да заминат. Съвет от мен-от пред 2-2.5см от зад 3-3.5см. Повдигай само с подложки,които се монтират над самия тампон,а не се лъжи да слагаш муфа под прожината. С муфа под прожината се нарушава хода на амортесиора и колата друса като каруца,от личен опит го знам. Подложките можеш да си ги направиш и сам от техническа пластмаса,не е задължително да са от метал. Също можеш и да си ги монтираш сам. Няма да разглобяваш пружини и тн. Няма да са ти нужни специялни инструменти. След тази интервенция задължително се минава на реглаж. Благодаря но аз нямам това време а и размерите нямам,гледам в нета има подложки които се слагат отгоре между купето и амортесьора,компкекта е 120 лв, а дори и 3 см ще са достатъчни,за реглаж после съм наясно че трябва но незнам къде да отида,защото нямам време аз да се занимавам а и неразбирам от тези работи,специалист съм в друга насока.
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 6:37 pm |
|
|
|
steling
|

kener написа: Колега 4см е доста. След това ще береш ядове. Става неустойчива на асфалт. Ще късаш маншони на вътрешните карета да не говорим че може и самите карета да заминат. Съвет от мен-от пред 2-2.5см от зад 3-3.5см. Повдигай само с подложки,които се монтират над самия тампон,а не се лъжи да слагаш муфа под прожината. С муфа под прожината се нарушава хода на амортесиора и колата друса като каруца,от личен опит го знам. Подложките можеш да си ги направиш и сам от техническа пластмаса,не е задължително да са от метал. Също можеш и да си ги монтираш сам. Няма да разглобяваш пружини и тн. Няма да са ти нужни специялни инструменти. След тази интервенция задължително се минава на реглаж. колега това за маншоните каретата от опит ли го казваш или си чувал? Защото аттбека ми беше 2,5/4.0 повдигнат и вече навъртя над 30 000 и нито едно от изброените не се е случило. Форито ми е 4.0/5.0 см. повдигнато + по високи гуми, и тука няма проблеми с окачване, карета, а да не говорим за маншони. С маншон може да има проблем ако е някой пластмасов боклук за 5лв. Това за устойчивоста е горе долу вярно но при агресивен стил на шофиране, и при висока скорост ( повече от разумното за 1,5 тона комби ) Не заблуждавай така човека с тия градски легенди за лифтовете и проблемите от тях. Колега слагай лифта спокойно, като за естетика поне гледай задницата да е 1см. по висока от муцуната и карай смело  Реглажа е задължителен.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 10:01 pm |
|
|
|
veliko tarnovo
|

steling написа: kener написа: Колега 4см е доста. След това ще береш ядове. Става неустойчива на асфалт. Ще късаш маншони на вътрешните карета да не говорим че може и самите карета да заминат. Съвет от мен-от пред 2-2.5см от зад 3-3.5см. Повдигай само с подложки,които се монтират над самия тампон,а не се лъжи да слагаш муфа под прожината. С муфа под прожината се нарушава хода на амортесиора и колата друса като каруца,от личен опит го знам. Подложките можеш да си ги направиш и сам от техническа пластмаса,не е задължително да са от метал. Също можеш и да си ги монтираш сам. Няма да разглобяваш пружини и тн. Няма да са ти нужни специялни инструменти. След тази интервенция задължително се минава на реглаж. колега това за маншоните каретата от опит ли го казваш или си чувал? Защото аттбека ми беше 2,5/4.0 повдигнат и вече навъртя над 30 000 и нито едно от изброените не се е случило. Форито ми е 4.0/5.0 см. повдигнато + по високи гуми, и тука няма проблеми с окачване, карета, а да не говорим за маншони. С маншон може да има проблем ако е някой пластмасов боклук за 5лв. Това за устойчивоста е горе долу вярно но при агресивен стил на шофиране, и при висока скорост ( повече от разумното за 1,5 тона комби ) Не заблуждавай така човека с тия градски легенди за лифтовете и проблемите от тях. Колега слагай лифта спокойно, като за естетика поне гледай задницата да е 1см. по висока от муцуната и карай смело  Реглажа е задължителен. И аз така смятам но проблема е че незнам къде да отида да го направят качествено,инъче другото е ясно, аз затова питам къде защото който разбира и е правил веднага ще ми каже колко отпред колко отзат и т.н
|
|
Последна промяна veliko tarnovo на Пон Мар 14, 2016 10:42 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пон Мар 14, 2016 10:39 pm |
|
|
|
steling
|
За Варна, мога д ати кажа, къде ама за Велико Търново незнам. 
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 10:41 pm |
|
|
|
kener
Регистриран на: Чет Фев 06, 2014 5:43 pm Постове: 310 Местоположение: с. Антон обл. Софийска
|

Колега Steling на легаси сложих оутбакови амове,знаеш каква е разликата,и за една седмица се скъсаха и двата маншона на предните вътрешни карета. Смених ги и за сега няма проблем но за предишните съм на 100%сигурен че бяха супер и че ако не бях пипал нищо още да са здрави. Другото нещо е че започна на пълен завой при потегляне да се усеща нещо не както си беше. Така че ако прецакам и каре ще махна предните амове и ще сложа от легаси с подложки 2-2.5см. За задницата няма проблеми,знаеш защо,но въпреки всичко не трябва да се прекалява. Всички знаем че всяко едно изменение има не само плюсове но и минуси. За устойчивостта въопще не е легенда а е факт. В момента имам две легасита и като се кача на другото,което отпред е фабрично а отзад 2см с муфа,виждам разликата в поведението на колата. Дори един клиент се отказа да я купи защото била неустойчива на завой. Така че не да заблуждаваме колегите а нека не ги оставяме да се заблуждават че могат да променят какво ли не без последици. Защо не пробваш с по-високи гуми? Без усилия ще спечелиш 1-2см.
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 12:42 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Хм моята е вече 6 месеца на беково окачване и над 10 000км и нищо не е мръднало, само се дигна боди рола в сравнение с напомпана възглавница, но е поне сантим по висока от дигнатато положение на възглавниците. Та зависи как е сменено окачването и дали после е охлабено, макар че отпред няма какво да се отхлабва като се сменя.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 5:33 am |
|
|
|
steling
|

kener написа: Колега Steling на легаси сложих оутбакови амове,знаеш каква е разликата,и за една седмица се скъсаха и двата маншона на предните вътрешни карета. Смених ги и за сега няма проблем но за предишните съм на 100%сигурен че бяха супер и че ако не бях пипал нищо още да са здрави. Другото нещо е че започна на пълен завой при потегляне да се усеща нещо не както си беше. Така че ако прецакам и каре ще махна предните амове и ще сложа от легаси с подложки 2-2.5см. За задницата няма проблеми,знаеш защо,но въпреки всичко не трябва да се прекалява. Всички знаем че всяко едно изменение има не само плюсове но и минуси. За устойчивостта въопще не е легенда а е факт. В момента имам две легасита и като се кача на другото,което отпред е фабрично а отзад 2см с муфа,виждам разликата в поведението на колата. Дори един клиент се отказа да я купи защото била неустойчива на завой. Така че не да заблуждаваме колегите а нека не ги оставяме да се заблуждават че могат да променят какво ли не без последици. Защо не пробваш с по-високи гуми? Без усилия ще спечелиш 1-2см. Ако ти има нещо недобре на колата или както казва колегата, не е повдигната правилно може и да имаш проблеми. Легасито по-принцип си е ниско, и при него като смениш окачването получаваш една височина ( която е все пак стандартна за купето Б12 примерно, без значение легаси или бек), която не би трябвало да ти прави проблеми. Потърси си проблем другаде. Относно гумите зинмите ми са 215/65/16 летните са 215/75/15 не мисля, че някой е слагал по-високи 
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 6:48 am |
|
|
|
kener
|
|
Това за гумите беше към колегата Велико Търново. Не знам какво трябва да означава неправилно повдигане. Имах оутбак на части. Свалям от него и качвам на легасито. Мислех да сменя и биалетите но ги мерих и се оказаха еднакви. Единственото което ми идва на ум е да подложа на задните амове по 2см за да стане задницата по-висока. Ако и тогава няма ефект ще си сложа пак от легаси с подложки.
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 8:44 am |
|
|
|
Петър Василев
Автомобил: Subaru Outback II 2.5
Телефон: 0889717857
Рейтинг: 14
|
|
Малко по темата. Мога да ти дам телефон на колега от Горна Оряховица. Той работи в сервиз и му хвалят работата. 0887182565 - Дидо Пиши после ако свършите работа, защото аз също мисля да вдигам.
|
|
|
|
| Вто Мар 22, 2016 9:25 pm |
|
|
|
veliko tarnovo
|
|
[quote="Петър Василев"]Малко по темата. Мога да ти дам телефон на колега от Горна Оряховица. Той работи в сервиз и му хвалят работата. 0887182565 - Дидо Пиши после ако свършите работа, защото аз също мисля да вдигам.[/quote Мерси сега оправям веждите и др месец ще се свържа с човека и ще ти пиша!!!
|
|
|
|
| Чет Мар 24, 2016 11:07 am |
|
|
|
askeless
|
|
Проблем на всички повдигания е геометрията на окачването и ъглите на каретата. При повдигане волю неволю колелата се събират в долния край, като се стеснява следата. Относно каретата и тяхното разбиване - със сигурност започват да работят в неоптимален ъгъл, което си е предпоставка по бързо да се разбият, но зависи от състоянието им. Кадърно повдигане се прави с амове и пружини от висок модел /форестър, аутбек, подложки за предно и задно магаре, за кутия и диф, сменя се кормилното каре. Идеята е целия драйвтрейн да слезе по-ниско, тогава и геометрията и ъглите на каретата са наред, а центъра на тежестта остава нисък което е от значение за стабилността. Тази конверсия е скъпа за съжаление. Колегата е писал че е 98г., но тя е гранична и не става ясно кое поколение е, тъй като задните окачвания са съвсем различни. Поздрави!
Пс. Сега чета че става дума за повдигане на аутбек, който си е висок. В тоя случай само подложките са вариант
|
|
|
|
| Чет Мар 24, 2016 11:31 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|