Здравейте, мислих да отварям нова тема с моя проблем, но реших да пиша тук, тъй като тематиката е сходна. Ето какво ме мъчи мен:
Карам Аутбак 2004 Н6 от 2 години и да си призная досега само го карах. Ето, че дойде време за смяна на масла. По книжка трябва да сменя всички масла - мотор, скоростна кутия и двата дифа. Проблема е, че купих колата с теч на масло отдолу на мотора, който до сега не знаех от къде точно е. Продавача ме предупреди за него. Все се канех да отделя един ден и да сваля кората и да почистя хубаво двигателя отдолу, както и картера и после да видя от къде сълзи. И така две години. Редовно си проверявах обаче маслото и за 2 години и 20 000км не е мръднало, затова бях спокоен, че не тече много. Сега като свалих кората се уплаших

Всичко беше в масло, явно е текло с години и никой не го е чистил. Измих всичко с обезмаслител, както и кората до колкото е възможно и мислих да карам така няколко дена и после да видя къде е проблема. Но след като запалих двигателя и веднага си пролича и започна да сълзи. Въпроса ми е дали има уплътнение на това място или е просто силикон. Пускам снимки да видите за какво говоря.
Прикачени файлове:
DSC00053.JPG [ 1.64 MiB | Прегледано 680 пъти ]
Прикачени файлове:
2016-03-12 12.15.11.jpg [ 1.1 MiB | Прегледано 680 пъти ]
Прикачени файлове:
2016-03-12 12.15.19.jpg [ 956.77 KiB | Прегледано 680 пъти ]
Прикачени файлове:
2016-03-12 17.03.43.jpg [ 1.49 MiB | Прегледано 680 пъти ]
Прикачени файлове:
2016-03-12 17.03.57.jpg [ 1.34 MiB | Прегледано 680 пъти ]
Под първия капак отпред, който е на ангренажа със сигурност е силикон. Както се вижда на снимките обаче, тече от втория сегмент зад него, който е между блока и капака на веригата. Гледах уж в Интернет, но така и не разбрах дали има уплътнение там.
Благодаря предварително за помощта