Отговори на тема
 Виско Муфа проблем 
Автор Съобщение

Постове: 37
Автомобил: subaru forester 2.0 2008
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,преди бях писал за странен шум при движение подобен на жужене.След като вдигнах колата на подемник и задвижих колелетата,същият този шум се локализира в зоната на скоростната кутия където е поместена въпросната Виско муфа.Въпросът ми е,може ли от прецакан виско гел да се получава този шум ,и какво друго може да се счупи и износи там.Междудругото,имам типичните симптоми на повредена виско муфа( тресене,провлачване на задните колела при завиване в кръг ).Дали след ремонт на виското този шум също ще изчезне...Свързах се със фирма в София която ги ремонтира(Viscou copling) ако някой е ползвал услугите им моля да сподели мнение.Ще се радвам на всеки съвет и коментар на колеги сблъскали се с този проблем....

Чет Юли 21, 2016 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има една тема за ремонт на муфите.
Явно е за ремонт щом ти зацепва и тресе, лошото е че си прецакал и лагера, та може и да не подлежи на ремонт.

Чет Юли 21, 2016 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 49
Автомобил: Subaru Forester 2.0 xt MY 03
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Имам един въпрос по темата. Всички Форита/Субарута ли имат виско муфа, или я има само при тези със ръчните скорости? :pardon:

Пс - Изчетох доста теми за виско муфата, но останах с впечатление, че я има само при ръчните скоростни кутии.

Пет Юли 22, 2016 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kixam написа:
Здравейте колеги,

Имам един въпрос по темата. Всички Форита/Субарута ли имат виско муфа, или я има само при тези със ръчните скорости? :pardon:

Пс - Изчетох доста теми за виско муфата, но останах с впечатление, че я има само при ръчните скоростни кутии.

Правилно си разбрал,само при ръчните скорости.

Пет Юли 22, 2016 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема