Отговори на тема
 Суби се "напика" на пътя 
Автор Съобщение

Постове: 10
Автомобил: Outback II H6
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Онзи ден ми се случи странен инцидент който не мога да си обясня съвсем.

Карах по магистралата и малко в последния момент реших да спра на крайпътната бензиностанция. За да не изпусна отбивката натиснах по-рязко и по продължително спирачки до пълно спиране.
След като изчезнах от магазина забелязах че нещо сериозно тече под колата. Капеше с по 2-3 капки на секунда и имаше вече локва метър на метър. Уплаших се но го пробвах и си беше чиста вода. Проверих всички течности, всичко си беше на мястото. Подкарах колата, никакви забележки.

Иска ми се обаче да разбера какво се е случило. Имам 2 хипотези:

Хипотеза 1 е конденз от климатика. Мислите ли че е възможно изведнъж да изтече примерно половин литър? Знаете ли колко се събира и къде? Има ли си нещо като ваничка, която може да се изплиска или тече направо на пътя?

Хипотеза 2 е събрала се вода някъде след като миналия ден ме валя сериозната буря на пътя. Мислите ли че е възможно да са се запушили някакви дренажи и да се събира някъде вода, която да се изплиска след силното продължително спиране? Преди години така ми се случи с едно Пежо кабрио да погледна и да открия жабурняк в багажника, където се прибира гюрука тъй като като се бяха затлачили отточните тръбички.

Колата е Outback II H6

Мерси.

Пет Авг 26, 2016 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От климатика е,не се коркай :D .Стича се по десния носач и прави локвичка :hello:
п.с. и да не ми викаш на бившата колица "пикльо ",че ще имаме проблеми :execution: :execution: :fire:

Последна промяна fenix на Пет Авг 26, 2016 5:29 pm, променена общо 1 път

Пет Авг 26, 2016 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Автомобил: Outback II H6
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:good:

Знаеш си я колицата ти. :)

:beer:

Пет Авг 26, 2016 5:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
100% климатик. Аз така бях спрял за 20 мин, и не угасих колата, че беше адска жега и оставих да си работи климатик - стана огромна локва за тези 20 мин. Щом е водица - нема грижи...

Пон Сеп 12, 2016 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Телефон: 0888830301
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
дам, 100% е от климатика:) Първия път като го видиш е малко стряскащо, особено сега лятото когато прави огромни локви, но в последствие го приемаш като нещо нормално:) :beer:

Вто Сеп 20, 2016 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 422
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди седмица блокира климатика, на закупената преди три седмици кола за жената ](*,) Ремонта го направих в специализиран сервиз и момчето ме посъветва, когато работи климатика клапите да са на вътрешна циркулация - по-малко се товари (охлажда по-студен въздух) компресора. Обаче след време въздуха, макар и изсушен, ми се струва някак си спарен и си иска проветряване или превключване на клапата на въздух отвън.

Вто Сеп 20, 2016 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 255
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
При климатроник, когато първоначално го включиш циркулира вътре, докато охлади, после започва да вкарва въздух отвън. Когато му стане зор, пак започва да върти вътре. Така ги редува.

Пет Сеп 30, 2016 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема