Отговори на тема
 Машинка за фарове 
Автор Съобщение

Постове: 67
Автомобил: Outback B12
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,

С настъпването на ранното свечеряване се наложи да покарам повечко на тъмно и установих, че фаровете ми светят където си искат. Реших да ги регулирам, но се оказа, че машинката на единия не работи. С винтовете за регулация накъдето и да въртя, нищо не се променя, както и с копчето в купето - единия фар не мърда.

Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, може ли да ми каже на какъв принцип работи регулирането - отделен механизъм ли е или е част от фара - демек за да си реша проблема трябва ли да сменя целия фар или само машинката?

Както и дали механичното регулиране е същото като електронното което се прави с копчето до волана или са отделни?

Много ви благодаря и успешна седмица на всички.

Пон Ное 14, 2016 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вероятно е винтът, който регулира движението нагоре-надолу да се е откачил. Моторчето върти този винт. Свали фара, отвори капачката и разгледай...

Пон Ное 14, 2016 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,

И аз имам същият проблем, но така и не съм намерил решение до момента. Единият се движи много малко, но поне светят където трябва за сега.
Не знам къде да отида за консултация. Ще следя темата с интерес.
:beer: :beer: :beer:

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...

Пон Ное 14, 2016 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Реглажният винт завършва с ябълка към рефлектора/лупата и нерядко се измъква. Моите си ги наместих с рязко дърпане на рефлектора в посока ябълката - без да свалям от колата. Не са мръднали оттогава.

Сря Ное 16, 2016 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Нямам време да сваля фара да огледам положението, но отгоре погледнато, реглажните винтове са много ръждиви и се нуждаят от малко внимание. Ще гледам да намеря вереме тия дни да ги почистя и смажа малко и да видя дали няма нещо откачено.

Сря Ное 16, 2016 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ами при мен се оказа малко комична ситуация - винтовете си работят, просто трябва да въртя повечко, а машинката не работи просто защото я няма. Явно е свалена ](*,)

Вто Ное 22, 2016 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Тъй като доста си поиграх да разбера, че на фара ми му няма нищо - ще споделя малко опит пък дано помогне на някой. Ако имате проблем с регулиращите винтове, трудно ще разбере какво става без да свалите целия фар. Това е лесно, но трябва да се направи внимателно - най-бързо става като махнете трите винта, които държат фара, откачите кабелите за тока и внимателно приплъзване фара навън - въпросът е да улъчите ъгъла и цялото нещо излиза без проблем - но без сила да не счупите нещо. Веднага щом излезе, трябва да откачите крушката на мигача и габарита, кабелите са много къси, така че внимателно.

Сега фара е в ръцете ви и лесно може да видите дали двата винта са откачени или си движат платформата както трябва.

Успех на всички!
 30

Пон Ное 28, 2016 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема