Проблем с прекъсване на двигателя
| Автор |
Съобщение |
|
Tufaka
Автомобил: Subaru Lecacy
Рейтинг: 10
|
Quietriot, на теб кога ти се появи този проблем, имаше ли някакво събитие след което се пяви, пробвал ли си да го отстраниш, усещал ли си влошаване и може ли тази гадина да причини по голяма мизерия? 
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 8:09 pm |
|
|
|
quietriot
|

Tufaka написа: Quietriot, на теб кога ти се появи този проблем, имаше ли някакво събитие след което се пяви, пробвал ли си да го отстраниш, усещал ли си влошаване и може ли тази гадина да причини по голяма мизерия?  Мисля, че си го имаше още като купих колата 2010 година , но понеже ми беше първи автоматик , нито знаех как се кара , нито как трябва да се държи и не му обърнах никакво внимание , после го отдадох на това, че все едно да накараш да тръгне без помпане на газта кола със скорости на 4 та , която се движи с 40 км/час и на която изведнъж даваш газ до дупка , няма начин да не претресе. При мен явно е доста по-слабо , а и аз съм се начуил да го контролирам като подавам плавно газ или минавам на 3та и давам по рязко газ без да е кик даун. Имай предвид че това е много консервативна скоростна кутия , която е направена за пенсинерското комби което караме , сиреч здрава и мудна , за да не утреше бабата и дядото, всичко е леко забавено , с аванс и доста мудно. Има една приказка че таралежа е прица упорита и докато не го сриташ не излита, та и това субару е така докато не го сриташ яко не полита да върви, но ако го държиш в обороти може да си направиш кефа. Да причини нещо лошо , не , освен ако не е скъсан тампон на скоростите или мотора, но при мен поне не е, само ще те дразни, нищо друго не може да стане. Не мога да отстраня нещо, което незнам от какво се прави , а само гадая аз и куп съветски учени  . Толкова много лайна съм намерил и оправил по тази кола, че одавна ми е писнало да се занимавам с глупости, които не ми късат пряко нервите. Дори се отказах да я продавам след като видях колко пари съм налял в нея , ще я оставя на жена ми да вози бебето че поне е сигурна и голяма и лесно се кара. Аз отивам на 245 коня или турбо че ми писна да не върви.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Яну 04, 2017 7:56 am |
|
|
|
Tufaka
|
Може би вече сте и свикнали, но според мен си върви доста прилично за пенсионерско комби, автоматик. Аз очаквах по малко в началото, карал съм и деуги японки автоматици, например акорд 2,4 190 коня и мисля че суби не отстъпва като динамика и други примери имам ама да не се откланяме от темата. Колата мн ми харесва и за това този проблем още повече ме дразни и когато реши да не го прави, толкова яко си върви че си викам... ако можеше така да е постоянно, щях да съм най щастливия.... но уви явно няма пълно щастие. Ако не открия какво е ще гледам да закрепя положението на газ че е ужас и ще се уча да я карам така 
|
|
|
|
| Сря Яну 04, 2017 5:03 pm |
|
|
|
Tufaka
|

Така, тази вечер си взех колата от Митака и мисля че имаме напредък  Там този път бяха правили: -проверка реглаж клапани(не бил мн добре) , -проверка ангренаж-ОК , -почистване на стъпково моторче- моторчето на дросела( било лн зле), -смяна на датчик- колянов вал и други датчици,които не разбрах с други такива втора употреба от кола, която нямала такива проблеми ( нз дали е ок) - настройка ГИ - тестове при живи данни- всичко перфектно Резултата от каране тази вечер около 50 км. е доста по плавно вървене на колата и 90% изчезване на проблема на газ и 100% на бензин, НО вървенето беше доста мудно, плавно но мудно. Тогава забелязах че колата е оставена на нормален режим на скоростна кутия, а аз по принцип я карам на power и превключих в движение и при второто подаване на газ...баамм и пак почна  И на бензин и на газ... бам,бам... ужас, върнах пак на normal и няма проблем, пак на power и пак ужас. Преди съм я пробвал и на трите режима и на двата вида гориво и при всички случаи го правше с лека разлика, така че сега имаме напредък, но пък ме хвърли в други размисли и страсти: - първо и най важно,че проблема има решение - дали с вече чистото моторче на дросела, компа трябва да се обучава на всеки отделен режим - дали пък с "новите" датчици нещо не се е объркало с режимите - дали пък проблема не е в ск. кутия въпреки че са я проверявали и работила и заключвала и отключвала перфектно Моля ви давайте мнения, според мен причината от изброените направени в сервиза неща е стъпковото моторче, няма кое друго да е, но защо само в единия режим се е оправило?! 
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2017 12:41 am |
|
|
|
ludau
Автомобил: Subaru legacy '00
Рейтинг: 22
|
|
Здравей! Имах същия проблем и се оказа, че трябваше да сменя гарнитурите на смукателния колестор. Смяна на ленива ламбда и проблема изчезна тотално. Но мойта е ръчка и имаше проблема, а аз направо се побърках. Добре че го открих иначе щях да го продам. Успех.
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2017 9:21 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Днес сутринта по околовръстното си играх да го пробвам и на нормален режим , ина power и на hold и на трите си го прави ако си на D и му знаеш чалъма , но при 70 км/2000 оборота с чукване на газта по правилния начин и го правеше всеки път, на 3 та нито един път при нито един режим.
Отделно се сетих, че аз съм с бавни инжектори на ловато , та дори и с бърза сонда каквато е моята петжилна- широколентова , пак инжекторите не могат да смогнат да догонят данните на сондата и да компенсират разликите в газтта когато се подава много рязко, явно дупката е голяма и сместа обеднява зверски.
Отделно софта на скоростната кутия е муден , при кик даун и трябвапо чити секунда докато се усети че е сритана и трябва да смени надолу и да тръгне , всичките тези фактори накуп са предпоставка за подобно поведение.
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2017 11:13 am |
|
|
|
Tufaka
|
ludau написа: Здравей! Имах същия проблем и се оказа, че трябваше да сменя гарнитурите на смукателния колестор. Смяна на ленива ламбда и проблема изчезна тотално. Но мойта е ръчка и имаше проблема, а аз направо се побърках. Добре че го открих иначе щях да го продам. Успех. Ламбда сонда съм сменил преди две седмици с чисто нова на бош, а гарнитурите на смукателните колектори са ми сменени с чисто нови при монтажа на ГИ и тествана дали двигателя дърпа въздух от някъде...така че за съжаление тези две причини отпадат при мен 
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2017 11:40 am |
|
|
|
Tufaka
|

quietriot написа: Днес сутринта по околовръстното си играх да го пробвам и на нормален режим , ина power и на hold и на трите си го прави ако си на D и му знаеш чалъма , но при 70 км/2000 оборота с чукване на газта по правилния начин и го правеше всеки път, на 3 та нито един път при нито един режим.
Отделно се сетих, че аз съм с бавни инжектори на ловато , та дори и с бърза сонда каквато е моята петжилна- широколентова , пак инжекторите не могат да смогнат да догонят данните на сондата и да компенсират разликите в газтта когато се подава много рязко, явно дупката е голяма и сместа обеднява зверски.
Отделно софта на скоростната кутия е муден , при кик даун и трябвапо чити секунда докато се усети че е сритана и трябва да смени надолу и да тръгне , всичките тези фактори накуп са предпоставка за подобно поведение. Да и при мен беше така, но явно по силно на газ...Може и ГИ да ми е по чувствителен, явно се получават тези неща за които говориш, НО защо тогава при мен се оправи на 100% на единия режим, значи може...значи това нещо не е нормално и е проблем, който може и трябва да бъде отстранен и аз ще го преборя каквото и да ми струва това 
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2017 11:47 am |
|
|
|
quietriot
|

Tufaka написа: quietriot написа: Днес сутринта по околовръстното си играх да го пробвам и на нормален режим , ина power и на hold и на трите си го прави ако си на D и му знаеш чалъма , но при 70 км/2000 оборота с чукване на газта по правилния начин и го правеше всеки път, на 3 та нито един път при нито един режим.
Отделно софта на скоростната кутия е муден , при кик даун и трябвапо чити секунда докато се усети че е сритана и трябва да смени надолу и да тръгне , всичките тези фактори накуп са предпоставка за подобно поведение. Да и при мен беше така, но явно по силно на газ...Може и ГИ да ми е по чувствителен, явно се получават тези неща за които говориш, НО защо тогава при мен се оправи на 100% на единия режим, значи може...значи това нещо не е нормално и е проблем, който може и трябва да бъде отстранен и аз ще го преборя каквото и да ми струва това  Успях ти желая, аз така се борих с тресенето на предницата две години.....ако успееш пиши да го пробвам и аз .
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2017 11:54 am |
|
|
|
Tufaka
|
Благодаря, дано успея, но за целта чакам мнения от вас колеги 
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2017 12:31 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Tufaka написа: ...така че за съжаление тези две причини отпадат при мен  Следя темата от доста време и един съвет: Такива сигурни мнения недеи да пишеш, защото първо може да има нещо фабрично дефектно, или по вероятното (незнам къде си правиш колата) но някои да не си е свършил работата като хората. Честно ти казвам аман от пишман маистори ( говоря за моя раион) Като гледам няма нещо което да не си сменил по запалителната система. Така че започни да проверяваш нещата от начало.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2017 6:06 pm |
|
|
|
Tufaka
|
|
| Чет Яну 05, 2017 7:35 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
Гледал ли си вакумите?
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2017 8:36 pm |
|
|
|
Tufaka
|
Mladen99 написа: Гледал ли си вакумите? Да, говорили сме са вакуумите и ми казаха , че са наред и това се виждало и на бензиновия комп и на газовия Лошото е че аз като не разбирам толкова и като ми кажат нещо специфично и не мога сам да се уверя и все за нещо остават съмнения и мисълта че пропускам нещо ме побърква ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Пет Яну 06, 2017 9:23 am |
|
|
|
Tufaka
|
|
Мисля днес или утре да направя тази процедура за обучение на компа след рестарт, за коят стана дума по горе в тази тема. Желателно ли е да я правя в това време? Заради студа, заради снега, ако карам в снега дали компа ще успее да събере адекватна информация?
|
|
|
|
| Пет Яну 06, 2017 9:56 am |
|
|
|
Mladen99
|
|
Абсурдно е, защото е някоя дреболия. И аз много ненразбирам но пък чета,питам и човъркам. Връщаи се в последния сервиз, понеже са пипали, сменяли, качваш ги внколата показваш какво прави и да я правят като ти и гарантират след това че е наред. Ако не се оправи не плащаш.
|
|
|
|
| Пет Яну 06, 2017 10:51 am |
|
|
|
Tufaka
|
Mladen99 написа: Абсурдно е, защото е някоя дреболия. И аз много ненразбирам но пък чета,питам и човъркам. Връщаи се в последния сервиз, понеже са пипали, сменяли, качваш ги внколата показваш какво прави и да я правят като ти и гарантират след това че е наред. Ако не се оправи не плащаш. Така е и общо взето в повечето случаи не са ми взимали пари за работа и проби, но когато кажат че едно нещо не работи добре и така или иначе трябва да се смени го сменям и колата се подобравя и за това не го връщам после, въпреки че и такава опция съм имал  И до сега винаги так ги карам... да се качат да им покажа и от там е ясно 
|
|
|
|
| Пет Яну 06, 2017 11:00 am |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Колата с OBD2 ли е?
Малко разсъждения: Щом на бавния режим ти е добре, значи параметрите на газовата са достатъчни за него, т.е. хардуерно и софтуерно са настроени добре за него. В другия режим може да не достига газ. Най-лесно може да се видят времената на газовите инжектори през софтуера на газовия комп. Другия вариянт е късия трим да се види през OBD буксата. Ако нямаш възможност за някой от тези вариянти, пробвай с обучението след рестарт, но на power режим и на бензин. Ако обучението го направиш на газ и причината за "дупката" е в газовата, няма да има подобрение. Компа се научава в момента на дупката да пусне повече гориво (газ) и като минеш на бензин започва обратната корекция заради ламбдата. Всичко това може да се види по късия трим. Ако обаче достатъчно дълго караш само на бензин компа постепенно ще си направи правилните корекции.
|
|
|
|
| Пет Яну 06, 2017 3:40 pm |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|
|
За процедурата по рестарт на EKU,мислех че си я направил вече! Пробваи-поне е безплатно и съм почти сигурен ,че подобрение ще има
|
|
|
|
| Пет Яну 06, 2017 4:38 pm |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|
|
Само че изчакаи да се разтопи малко ,защото не знам къде ще развиваш после постепенно и плавно до 4500 оборота,както е описано.
|
|
|
|
| Пет Яну 06, 2017 4:41 pm |
|
|
|