Отговори на тема
 Питане за поведението на Аутбек 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Временно карам Аутбек 2.5 2007 и имам няколко въпроса относно поведението на колата.
1. Забелязвам, че волана е много чувствителен към всякакви неравности по пътното платно. Дори при леки дупки се усещат удари и вибрации във волана, което за мене беше доста странно и дразнещо, защото колата до някаква степен е направена да се кара както на пътя така и извън него. Предполагам, че това е така заради вида на окачването, но на мене хич не би ми било приятно да карам 1-2 часа по някой разбит планински път.
2. Окачването е много по-твърдо и шумно от на Форестера. Дупки, през който минавам с Форестера и той почти не ги усеща, с Аутбака се чуват много сериозни удари. Дори в началото се плашех.
Питането ми това нормално ли е, но според мене няма как да не е, все пак колата е на 1 година и няма 15хил. км., едва ли има проблеми по окачването.

Пет Сеп 12, 2008 9:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
И за двете си прав.
Различно е от форестър-окачването е по-твърдо,но това е предимство при по-високи скорости-въпрос на приложение-за мене е ОК-рядко съм офроуд-почти никога всъщност :roll: Затова пък карам основно на магистрала.Имам грешната кола( с други думи :lol: )

2010 guzzi griso 1100

Пет Сеп 12, 2008 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:50 am, променена общо 1 път

Пет Сеп 12, 2008 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ела на ХИТ в Четвъртък да направим сравнение.
Моя Аутбек вози по-комфортно от новия Форестър. Изненадан съм от горните постове и ми стана любопитно.

Пет Сеп 12, 2008 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
На мен също ми звучи много странно...
Ами че на моя точно това му харесвам - мекото возене независимо от дупките...
Има вероятност новия да е настроен различно, но не ми се вярва...

Пет Сеп 12, 2008 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
а пък импрезата ако не друса.....не е ипмреза :-D

Пет Сеп 12, 2008 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Старите Форита возят доста по-меко от най-новите.
За Аутбек нямам преки наблюдения. Ще отделя време за един тест драйв на най-новия Аутбек и Трибека.

Съб Сеп 13, 2008 12:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
Моя Аутбек вози по-комфортно от новия Форестър. Изненадан съм от горните постове и ми стана любопитно.

Днес ще взимам Форестера от бояджията и ще оставя Аубека, така че няма как да дойда с него.

За това, че Аутбека е по-стабилен от Форестера съм съгласен. Аз живея във вилната зона между Околовъстното и Бистрица и го тествах по завойте и ги взима без колебание при по-висока скорост от Форестера. Като интериор и екстериор Аутбека също е по-красив и по-изпипан, но на мен доста често ми се налага да излизам от пътя, така че не съжелявам, че карам Форестер. :)

Пон Сеп 15, 2008 10:49 am
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:

"Моята гарга най-хубавата" :D
Абе @zodias, не ти ли казах, че седалките на Outback-а ти са по-твърди от на новия Форестър? За сравнение на возия не знам, но Форка-та вози меко. :D
Тества ли да видиш разлика има ли?

Пон Сеп 15, 2008 11:50 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Subaru Extremist
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ОООО Велкоме, Лантов. Къде изчезна толкова време?

Карах най-новия Форестър от шоу рума в Габрово. Определено вози по-твърдо от моя Аутбек. Не че Аутбек не е номер едно в моето изкривено съзнание, но в случая имам конкретни наблюдения.

Пон Сеп 15, 2008 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ООО, добре заварил Зодиас. :D
Разтривах Форката по турско (София-Бургас-Анталия-Алания-Бургас-София), 4500км
Щом си тествал и едното и другото се предавам на 90%, оставам 10% за сметка на твоето "изкривено съзнание" :lol:

Пон Сеп 15, 2008 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Subaru Extremist
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
СПАМ: Не знам вие как сте, но аз като се наблюдавам забелязвам, че едно Субару да има в задръстване и веднага ми привлича погледа. А пък ако е Аутбек пулса ми ускорява и задържа като на Бен Джонсън във върхова форма :-D :-D :-D

Lantov, ще разправяш този Четвъртък.

Вто Сеп 16, 2008 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 29
Автомобил: outback '01
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте, мога да споделя моя опит: собственик съм от 2 месеца на outback 2001г. , впечатленията са ми, че возията е доста твърда и наистина "волана е много чувствителен към всякакви неравности по пътното платно. Дори при леки дупки се усещат удари и вибрации във волана". Мен също ме навеждат същите мисли дали всичко е ОК, въпреки че минах преглед и обслужване в Субару-Варна и те не констатираха такива проблеми след обслужването на автомобила (оставям въпроса за техния професионализъм за тема на друг разговор). Преди се радвах на старата А6 и там возията макар и твърда е по мека и комфортна. Хидравликата и също е една идея по добра от outback-а, за маневреността да не говорим. Добрите страни на outback-a, които всички знаем няма да споменавам, за мен те са повече от лошите за това избора ми се спря на него и не съжалявам нито за миг. Така, че темата кои автомобил е най-хубав е доста обширна (демек да си чешем езиците), по-важното е да се изясняват проблемите и един форум да е полезен на неговите членове те да могат да си оказват помощ.

P.S. Няма перфектни автомобили серийно производство, моето мнение е такова, така че човек трябва да преглътне нещата, които не му харесват и да се радва на тези, които правят автомобила му, перфектната кола за него.

--------------------------------------------------
SUBARU OUTBACK 2.5/ AT/ '01

Чет Сеп 18, 2008 10:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Дали не е от гумите цялата работа?
Като разлика между моя и на zodias Аутбека /модел 98 и 2000/ установихме, че неговия волан е по-лек... Не знам при висока скорост дали се "втвърдява"...
При моя стандартните са 205/70/15, а при новия 215/60/15 /мисля/ - тоест гумата е по-ниска, но диаметъра им е еднакъв....

Чет Сеп 18, 2008 10:08 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 29
Автомобил: outback '01
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Има идея в това, което казваш BAlexandrov. Аз съм с 215/60/16 и съм експериментирал с различно налягане, има ефект но не е осезаем и усещането остава. Колкото и комично да звучи, при мен най-голям ефект има силата с която държа волана. Тоест: преди все съм шофирал автомобили с ръчна скоростна кутия и стила ми (навика) е да карам с една ръка на волана и другата на скоростния лост. Сега при автомата положението е същото (навика), с тази разлика че едната ръка си почива заедно с левия крак. :)

--------------------------------------------------
SUBARU OUTBACK 2.5/ AT/ '01

Чет Сеп 18, 2008 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Нов фен
Отговори с цитат
Точно така се държи Аутбек-а. В началото е много странно и дразнещо как постоянно трябва да държиш волана, защото се усеща всяка дупка и той я предава супер директно. На моменти имам чувстовото че ако оставя волата от следващата дупка ще излезна от пътя. Пътя на амортисьорите е много къс и като попадне гума в дупка такъв звук издава, че ми се свива сърцето ....но на 6-тия месец се свиква :)

manata написа:
Временно карам Аутбек 2.5 2007 и имам няколко въпроса относно поведението на колата.
1. Забелязвам, че волана е много чувствителен към всякакви неравности по пътното платно. Дори при леки дупки се усещат удари и вибрации във волана, което за мене беше доста странно и дразнещо, защото колата до някаква степен е направена да се кара както на пътя така и извън него. Предполагам, че това е така заради вида на окачването, но на мене хич не би ми било приятно да карам 1-2 часа по някой разбит планински път.
2. Окачването е много по-твърдо и шумно от на Форестера. Дупки, през който минавам с Форестера и той почти не ги усеща, с Аутбака се чуват много сериозни удари. Дори в началото се плашех.
Питането ми това нормално ли е, но според мене няма как да не е, все пак колата е на 1 година и няма 15хил. км., едва ли има проблеми по окачването.

Пет Сеп 26, 2008 2:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема