Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Проблем с оборотите на празен ход след инсталация на АГУ 
Автор Съобщение

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тествай да занулиш ECU-то и след това да покараш 15-20км. само на бензин, след което проверяваш дали пак ще играят оборотите на бензин. За обучение ползвай това - ЦЪК.
Идеята на тоя тест е да установиш дали газовата ти успява да обърка бензиновото ECU, което се обучава непрекъснато, т.е., когато караш на газ то започва да нагажда корекции на смесите за бензин по начин, който ги доближава като стойности до корекции на смесите на газ.
Това е може би най-релевантния начин на това да установиш дали драмата на безин е причинена от газаджиите (ако след теста с каране само на безин драмата продължава) или респективно дали холандците трябва да пипат по настройките на газовата (ако след каране само на безин проблема с оборотите на безин изчезне), при това без да търсиш някой да се закача и да сваля показания от автомобила на разни неща като вакуум в колектора, корекции на гориво и т.н.

Чет Мар 09, 2017 8:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами аз уж го пробвах няколко пъти и покарах бая на бенз по една друга процедура, но ще пробвам пак - отново ще си настройвам радио станциите явно :D Под зануляване предполагам имаш предвид да разкача акумулатора за известно време? Щото нямам кабел със софтуер, ако ще е нужно така да се занулява.

Чет Мар 09, 2017 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Идеята е след като покараш на безин да провериш дали има драма с обороти на празен ход и т.н. без да си превключвал на газ, т.е., проверка за проблема с оборотите на бензин без изобщо газовата да е влияла по какъвто и да е начин на ECU-то.

Чет Мар 09, 2017 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Вчера успях да се позанимавам и свалих нацяло дроселовата клапа. Почистих я, но отзад (откъм колектора) общо взето няма как да се почисти повече освен ако не се кисне в нещо, но предполагам е нормално да е така:

Изображение

Това е външната страна към филтъра:

Изображение

Така изглежда отвътре колектора:

Изображение

След това ресетнах пак акумулатора и до момента карах около 200км. само на бензин, като първо минах през 30км. процедурата, към която е даден линк горе. Положението си остава същото... Не е нещо фрапантно, но просто го забелязвам и ме дразни, още повече като преди това бях свикнал да бъде по друг начин. Просто при форсиране на свободен ход се държи различно, както и при палене на загрята кола леко губи обороите (а понякога и направо гасне).

Ще налея утре 20 литра 100 октана от ЕКО (досега си бях с обикновен бензин) да покарам още малко и да видя ако има промяна, но не мисля, че е до обучаване проблемът. На газаджиите да я връщам също не виждам смисъл в момента, щото се чувах с тях бая пъти, карах им я на място да я гледат и те ми казаха да ида при Павлин да я види, че нищо нередно не откриват... А уж има бая доволни хора от тях, не ми се струва да ме мятат. Не знам самият монтаж как е правен, дали е свалян колектора и т.н. и дали нещо някъде по тая линия не е фиксирано правилно, но мисля просто да покарам още 1000-2000км. докато стане за обслужване и тогава да я оставя при Павлин, ако той открие нещо нередно.

Не е като да нямам забележки за монтажа - например уговорката да ми сложат възможно най-голямата бутилка и като гледам по размери / каталог на LPi би трябвало да мога да събера и 65L докато са ми сложили 55L но да речем, че това не е кой знае какъв проблем.

Иначе другото което забелязах е, че LPi инжекторите ми са от светло кафевите:

https://use.zerniq.nl/upload/www.vialle ... prices.pdf

Тук уж пише, че тези са до 34HP per cylinder, а H6 би трябвало да е около 40 HP per cylinder, тоест за бели инжектори - не знам при другите колеги с LPi дали е направено по същия начин, а и това би трябвало да има значение по-скоро при високи обороти и тормоз на колата, а не при свободен ход.

Ами това е общо взето, като има някакво друго развитие ще пиша пак, но до момента тествах няколко разкачания на акумулатора, чистене на дроселовата клапа, каране само на бензин, 2-3-4 метода за обучение намерени из нета, но общо взето не виждам голяма промяна и колата пак не е както си беше преди инсталацията на газовото.

Нед Мар 19, 2017 3:35 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Outback 02, H6
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте!

Изчетох темата и мисля, че имах подобен проблем. При загрян двигател и особено в градско каране, колата ми (аутбек 02, Н6) започва да държи високи обороти, като че ли сама си подава газ. Проблема го няма при студена кола и при загряла при каране извън градско. Трябва да кажа, че прочистих дросела, както и стъпковото моторче. Бях на път да сменя и датчика на температурата на антифриза, докато вчера не попаднах на много интересна информация. Проблема в моя случай е в жилото на круиз контрола :). При каране в градско, няма голямо движение на въздуха под капака и всичко долу се загрява повече. Кожусите на жилата са метални както знаете и са дълги, а дължите предмети се разширяват по дължина. И така, когато кожухът се загрее той се удължава и изпъва жилото за подаване на газ на круиз контрола. В моя случай, жилото ми в участъка над двигателя е с прегорял кожух и няма никаква топлоизолация. Днес го отпуснах малко и проблема изчезна. Дано тази информация помогне на някой да не се впуска в скъпи ремонти, които не биха решили проблема.

SanDRo, ще се радвам да споделиш дали и при теб ще се получи нещо ако пробваш това, което направих аз за решаването на проблема :).

Успех!
 15

Нед Мар 19, 2017 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Забравих да добавя, че същото важи и за жилото на газта, освен за това на круиз контрола.

Пон Мар 20, 2017 7:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Senata, при следващото поколение няма жила, нито на педала на газта, нито на круиза.

Пон Мар 20, 2017 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Важно при почистването на дросела е ръба на клапата и дифузора където тя ляга затворена, да са добре изчистени. При поглеждане към светлина да се вижда че при затворена остава около 1 мм просвет.

Пон Мар 20, 2017 2:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vami, благодаря за уточнението :). Дано информацията да е полезна за някой с поколение 2.

Вто Мар 21, 2017 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2