Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари?
| Автор |
Съобщение |
|
Warxcell
|
Joro написа: Някой да има информация за това http://www.mobile.bg/11491384168220534 ? А и мнения за дизела като цяло? Четох за съединител, колянов вал и т.н. Рисковано ли е много да бъде дизел? И как е с бързите/бавните, разпределението? Точно като излезе 2009-та го тествах и бях много доволен от динамиката и стабилността на този модел. Няма бързи/бавни. 1ва скорост без газ се поддържа около 7-8 км/ч. Казват, че след 2010г.(евро 5) са оправени проблемите с коляновия вал. Моя дизел е на 127к км.
|
|
|
|
| Чет Май 11, 2017 6:57 am |
|
|
|
Greg4o
|
И да го е гледал сервиза на Субару е на 7-800 метра от там зад Лукойл. Отиди поговори с Пламен и намери начин за оглед от доверени на теб хора. Успех.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Май 11, 2017 8:14 am |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|

marian_de написа: Малеее , специалисти . Диагностика по волан  . Да започна малко по отдалече.На всички в този форум им е ясно,че поради липса на законова уредба в този бранш 80 процента от вносителите са измамници.Ето какво ми е казвал мой близък роднина,работил 5 години за един от големите вносители в моя малък град. Отива в Италия и пазари цял плац с автомобили/40-70 броя/,без да се интересува от техн. им състояние.След като ги докарат с автовози,веднага една част от тях се изкупуват от други автокъщи в града и близки до града.От всички тези автомобили под 250 000 и в добро техн. състояние са 2-3 броя/виждал е автомобили на 700 000/.След като се свалят от автовоза се нападат от автомивка,тапицери,електричари и автомонтьори за да добият някакъв вид,НО лошото стопанисване,многото километри ,немалкото години остават много следи,които не могат да се прикрият.Едно от тези неща е ВОЛАНА/въпреки че може да се претапицира -и такива съм виждал не един път/.Определено ако се съди само по снимката на волана този автомобил не е на тези км,които е обявил продавача и за да не бъда голословен ще прикача след малко снимки на моя волан,който е идентичен на този от снимката.Моят автомобил е на 200 000 /почти съм убеден,че са реални/.Нека всеки сам да направи сравнение и прецени къде е истината.
|
|
|
|
| Чет Май 11, 2017 10:05 am |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|

dimitrov 1969 написа: marian_de написа: Малеее , специалисти . Диагностика по волан  . Да започна малко по отдалече.На всички в този форум им е ясно,че поради липса на законова уредба в този бранш 80 процента от вносителите са измамници.Ето какво ми е казвал мой близък роднина,работил 5 години за един от големите вносители в моя малък град. Отива в Италия и пазари цял плац с автомобили/40-70 броя/,без да се интересува от техн. им състояние.След като ги докарат с автовози,веднага една част от тях се изкупуват от други автокъщи в града и близки до града.От всички тези автомобили под 250 000 и в добро техн. състояние са 2-3 броя/виждал е автомобили на 700 000/.След като се свалят от автовоза се нападат от автомивка,тапицери,електричари и автомонтьори за да добият някакъв вид,НО лошото стопанисване,многото километри ,немалкото години остават много следи,които не могат да се прикрият.Едно от тези неща е ВОЛАНА/въпреки че може да се претапицира -и такива съм виждал не един път/.Определено ако се съди само по снимката на волана този автомобил не е на тези км,които е обявил продавача и за да не бъда голословен ще прикача след малко снимки на моя волан,който е идентичен на този от снимката.Моят автомобил е на 200 000 /почти съм убеден,че са реални/.Нека всеки сам да направи сравнение и прецени къде е истината.
Прикачени файлове:
IMG_20170511_105844.jpg [ 664.57 KiB | Прегледано 721 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Май 11, 2017 10:07 am |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
Така е, но износването при кожения волан например, е малко по-различно. Виждал съм кола на 50 000 км. със захабен кожен волан от пръстените на собственичката. Когато обаче воланът не е кожен, наистина нещата са малко по-различни, въпреки че на служебни коли на реални 150 000 км съм виждал адски захабени волани. П.п: Този твой познат да не се казва Димитър 
|
|
|
|
| Чет Май 11, 2017 10:21 am |
|
|
|
marian_de
Регистриран на: Нед Май 22, 2016 5:47 am Постове: 399 Местоположение: Троян
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220    
|
Точно така . Пръстените разказват играта на волана жестоко , както и честото стоене на слънце . И другото , едно е някой лекар да го врътка ( волана  ) и съвсем друго друго аз ( с мазоли като на тапир задника  ) . Ае че ос...ме темата . П.С. Пък и не ги заглеждайте чак толкова . Те умните хора си сменят жените на 3-4 г. , та за една кола ...
|
|
|
|
| Чет Май 11, 2017 11:42 am |
|
|
|
PeteRock
Регистриран на: Сря Май 10, 2017 1:13 am Постове: 16 Местоположение: Монтана
Автомобил: Forester S Turbo 98
Рейтинг: 12
|
Здравейте на всички във форума! Доста полезна информация може да се намери тук, естествено това е и причината за включването ми. От известно време търся първо поколение Forester с турбо. Разбирам, че модела е стар и намирането на читав екземпляр не е лесно, но след голямо ровене из обявите в нета, и няколко огледа на място, задачата ми се струва невъзможна. Първото ми питане е свързано с моментния пазар като цяло. Има ли нещо, което някой от вас е гледал (оглед на живо) и смята, че си заслужава? Вторият ми въпрос е свързан с конкретна обява, ето тази http://www.cars.bg/c2059889 Колата седи от доста време, а по снимки изглежда задоволително, също така доста по-добре от повечето други обяви. Единственото нещо, което ме тормози е снимката на двигателя, ръждата ми изглежда в повече. Някой ходил ли е да я погледне тази? Ще съм много благодарен за някой друг съвет и насока.
|
|
|
|
| Чет Май 11, 2017 12:09 pm |
|
|
|
Hai4o
|
Greg4o написа: И да го е гледал сервиза на Субару е на 7-800 метра от там зад Лукойл. Отиди поговори с Пламен и намери начин за оглед от доверени на теб хора. Успех. Колега как да се свържа с този Пламен! Сайт нещо на сервиза или телефон! 
|
|
|
|
| Чет Май 11, 2017 5:39 pm |
|
|
|
boromoro
|
|
Здравейте,
Нов съм тук и не съм карал досега субару.
Въпросът ми е какво ви е мнението за Субару Форестър след 2014г внос от САЩ - бензин 2,5 -171кс - японско производство ?
Има ли нещо по-специфично за моделите предназначени за САЩ в сравнение с европейските версии, като разлика в частите и консумативите или нещо друго въобще, с което да се внимва ?
Благодаря.
|
|
|
|
| Пет Май 12, 2017 11:51 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Няма кой знае какви разлики и частите са 1:1, на 95%. При някои Аутбеци има разлика във височината - американският е по висок с 1см., и броните бяха с малка разлика.
Не е лошо да се поровиш в нета за форестъра и да провериш наистина ли е произведена в Япония, защото Субару имат голям завод в САЩ, Индиана.
По принцип колите внос от САЩ, са били с удар или повреда, която да ги тотализира като щета при застрахователя. Така че взима ВИН, номера, плащаш си такса в carfax с кредитна карта и си взимаш пълната история на колата. Понякога ударите и щетите са малки и лесно отстраними, като бонус ти е малкия пробег. Но задължително проверка.
Този двг е най-за предпочитане от атмосферните с мощност 150-170 коня заради лесната подръжка и приличната динамика, газифицира се лесно.
Виж с търсачката на форума за повече инфо относно внос от сащ и проверка на вин номер
Успех
|
|
|
|
| Съб Май 13, 2017 8:57 am |
|
|
|
LARRYJ
|
Здравейте, нов съм във форума. Търся Subaru Outback / или Forester / , след 2004 г., задължително автомат. Бюджет: до около 10 000. Гледах няколко автомобила в София, не харесах нищо, и разбрах, че е трудно да се намери нещо добро. Мнение за тези 2 автомобила / за единия имаше питане без отговор/: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=38y3sf http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=38y3sf Благодаря, поздрави,
|
|
|
|
| Сря Май 17, 2017 9:06 am |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
|
| Сря Май 17, 2017 9:15 am |
|
|
|
LARRYJ
|
|
| Сря Май 17, 2017 9:27 am |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
Ако питаш мен, това бих си взел аз: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=38yqvpОт 2 месеца имам такъв и няма да повярваш как върви този звяр. А и е по-проходимо от Outback, като в същото време динамиката е несравнимо по-добра. Все пак Forester е на базата на Impreza.
|
|
|
|
| Сря Май 17, 2017 2:46 pm |
|
|
|
LARRYJ
|
|
Писали са дизел - предполагам е грешка?
|
|
|
|
| Сря Май 17, 2017 3:13 pm |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
|
Грешка е. Аз от София ходих до Монтана да взема моя. Мисля, че за тези пари това е най-доброто. Успех!
|
|
|
|
| Сря Май 17, 2017 3:22 pm |
|
|
|
LARRYJ
|
|
Благодаря за съвета! Проблемът с провинцията е първоначалния преглед, тук, в София има кой да го види, но в Севлиево? Оня ден гледах една швейцарка, че до момента само коли от там взимам, но беше много ръждясала долу, и за много ремонт...Ще мисля, благодаря!
|
|
|
|
| Сря Май 17, 2017 3:31 pm |
|
|
|
Fellfrosch
|
|
В Габрово (30км от Севлиево) има официален сервиз на Субару (заедно са със сервиза на КИА) в близост до "колелото" в града се намира сервиза. Преди да закупя моя фори го преглеждах там. Хората са отзивчиви, могат да ти кажат ако колата случайно е от региона и е обслужвана при тях, както и сам да погледнеш като вдигнат да гледат колата. Ще ти дадат и ориентировъчни цени за ремонти, части и т.н. Цената за прегледа е 50лв с диагностика на компютъра. Без диагностика е 20 или 30.
|
|
|
|
| Сря Май 17, 2017 3:35 pm |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
LARRYJ написа: Благодаря за съвета! Проблемът с провинцията е първоначалния преглед, тук, в София има кой да го види, но в Севлиево? Оня ден гледах една швейцарка, че до момента само коли от там взимам, но беше много ръждясала долу, и за много ремонт...Ще мисля, благодаря! Така е, но търсих кола цял месец и накрая ми писна. Взех го сам като го огледах за 10 минути. Преди това какви ли не коли гледах и диагностицирах, но това Субару ме грабна веднага и е прословуто със здравината си!
|
|
|
|
| Сря Май 17, 2017 4:44 pm |
|
|
|
vuyo
Автомобил: Subaru Forester 2.0X
Рейтинг: 0
|