Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Въпрос за спукана гума! 
Автор Съобщение

Постове: 143
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, от една дупка спуках непоправимо задна гума. Въпроса ми е, трябва ли да сменя и 4-те (Дот 2012 и са на 50-60%) или мога да закупя 2 нови от същия модел (Vredestein Sportrac 5), които да сложа като предни. Все пак четири гуми си е разход! Колата е Импреса 2007, ръчни скорости. Мерси предварително :)

Сря Апр 19, 2017 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всички гуми трябва да са от една и съща марка и модел, с еднаква дълбочина на грайфера, еднаква година и седмица на производство и еднакво износване. По-добре потърси втора употреба, да е същата като твоите или направо нови, което финансово не е най -добрия вариант.

Чет Апр 20, 2017 7:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А, сега де..... :idea: :shock:

Вчера, спуках/цъфнах едновременно гумите от дясно, на една ши...на дупка в Сърбия... Точно 1,2 км след последният тунел на 1 км от бензиностанцията на завоя в посока Ниш... Полутъмно и с 70 km/h :lipseal: * тия там, явно от това живеят*.... :fire:

Добрах се до вкъщи с две предни летни мишелинки ... Нямаха в Ниш моят размер Ханкок s4 всесезонни...

Бяха само на 9К, като нови- Да си взема ли нови такива, или преоборудване отново....??? Стана ми златно това връщане в БГ :-~

п.п колега извинявай, че ти се намесвам в темата

Чет Апр 20, 2017 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля че това беше дъвкано детайлно в някоя от темите. 4нови е кофти, но мисля че ремонта на дифове муфи и подобни ще е къде, къде по-скъпо. Според мен сменяйте и вижте старите да ги продадете за някой друга марка.

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

Чет Апр 20, 2017 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
fixallot написа:
Мисля че това беше дъвкано детайлно в някоя от темите. 4нови е кофти, но мисля че ремонта на дифове муфи и подобни ще е къде, къде по-скъпо. Според мен сменяйте и вижте старите да ги продадете за някой друга марка.

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

Малко продължение на темата.

Сложих новите гуми отпред( същата марка Hankook Kinergy 4S), и за да съм сигурен, че няма проблеми и разлики в грайфера- направих замерване:

Всичко е тихо, и колата се движи без проблеми, разход както преди.... :)

Прикачени файлове:
стара гума 9500 км.jpg
стара гума 9500 км.jpg [ 603.42 KiB | Прегледано 448 пъти ]
нова гума на 200 км.jpg
нова гума на 200 км.jpg [ 1002.29 KiB | Прегледано 448 пъти ]

Пет Май 19, 2017 10:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
това, че гумите трябва да са еднакви е така, ама че и от една година и седмица на производство, вече малко в повече ми идва. В другата тема има хора патили - взимаш една нова гума от същата марка и тя доста бързо се изтърква до износването на останалите три.

Пет Май 19, 2017 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
melhaer написа:
това, че гумите трябва да са еднакви е така, ама че и от една година и седмица на производство, вече малко в повече ми идва. В другата тема има хора патили - взимаш една нова гума от същата марка и тя доста бързо се изтърква до износването на останалите три.

Това в червеното ROFL
пп. нямам предвид едните да са нови а другите две да са на 5 години нови на вид от резервни свалени ама.... :shock:

Нед Май 21, 2017 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема