Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Търся мнения относно Субару за първа кола 
Автор Съобщение

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Здравейте,

Наясно съм, че има много отворени дискусии по тази тема, но както е обичайно, всеки търси нещо различно, всеки има различни възможности - абе като цяло ситуацията на всеки е различна.
Моята е следната - шофьор съм вече от почти 3 години и карах на майка ми колата до скоро, само че ситуацията се промени и вече ми е нужен личен автомобил. Това ще ми е първата кола, което значи, че абсолютно всеки разход, който ще възниква около тази кола ще е моя отговорност. Пределно ясно ми е, че кола втора/трета ръка не се избира от днес за утре и затова започнах да разглеждам различни марки и варианти. За субари знам, че са надеждни японки, които те карат почти навсякъде и рядко те предават пък и отдавна се заглеждам по субару-та. Колата често ще се използва за каране на разстояния от около 100км, не предвиждам много редовно каране градско в София, но неизбежно ще се кара и градско. Искам да е достатъчно голяма колата за да мога спокойно да събера багаж, когато се налага съответно и прилежащите хора, пък и зимата ще се ходи на сноуборд (комби-то от друга страна за моите нужди е твърде голямо затова не се целя към него). Бюджета го глася да е към 5-6 хиляди за колата и предполагам ще трябва да предвидя поне още хиляда за сервизиране, прехвърляне и другите неизбежни разходи при покупката на колата. С две думи: да не е кутийка, 4 врати, претенцията ми към двигателя е, че ако е бензин не ми се ще да го развалям с газ, скоростната кутия предпочитам да е ръчна, но ако дадете предложения и подкрепите с доказателства комбинация автомат-двигател съм склонен и автоматик да карам.
Тъй като имам много много базови познания за коли искам да ви попитам за предложения за модел, двигател, съответно разхода и поддръжката, които ще изисква, плюсове, минуси, за какво да гледам, когато отида да разглеждам, ако може да препоръчате сервиз около София и Благоевград в който може да се закара за да се погледне и всякакви други полезни съвети за които може да се сетите. Отговарям на въпроси всякакви за изясняване на ситуацията.

Благодаря предварително и лека вечер!

Нед Сеп 17, 2017 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
viewtopic.php?f=1&t=15245

Нед Сеп 17, 2017 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.