Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение

Постове: 49
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Карал съм преди няколко години зимни Кумхо, две поредни години целогодишно и от тях също бях много доволен като съотношение цена-качество, бих ги сложил в графата на добрите зимни гуми.

Вто Сеп 19, 2017 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 49
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
В крайна сметка всеки сам избира с какви гуми да си обуе автомобила според желанието и възможностите си, но според мен компромиси не бива да се правят.

Вто Сеп 19, 2017 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1076
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм съгласен с legarski относно Continental.
От 2004-та година насам съм карал интензивно(над 5000 км. на месец) най-различни служебни и лични автомобили(съответно и гуми). Като извод мога да кажа, че Continental и Dunlop са ми абсолютно доказаните фаворити и за зимни, и за летни гуми, предвид множеството ситуации, които съм преживял на пътя при всякакви условия.
Относно зимните много важно е да се гледат тестове и показатели за конкретните размери, тъй като и шарките на един производител са различни при различните размери. Миналата година точно това ми надделя да взема Dunlop пред Continental при 205/70/R16. При другите размери Conti беше по-добра(с по-ефективна шарка).
Другото важно е всеки да прецени за себе си в какви условия ще шофира доминиращо(над 80% от времето). България е малка страна, но зимните условия в Южна и Северна България например са различни; в равнината и планината са различни, и т.н.
Някои гуми са по-добри на киша и мокро, други са по-добри на заледявания, трети на газене в дълбок сняг и т.н.
За гуми и спирачки специално - винаги съм купувал само най-доброто. Това не са нещата по автомобила от които може да се прави икономия. Винаги съм бил на мнение, че е по-добре да имаш по-нисък клас автомобил, но да го поддържаш безкомпромисно.

Сря Сеп 20, 2017 11:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 424
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
+1 за Dunlop Winter Sport 5,

Миналата зима тествах Quattro-то в един 50см сняг и нямаше никакви ядове. Тази година отново ще обуя Субито с такива. На асфалт не са въобще шумни, единствено при лека влага върху асфалта се чува шумене, което до някъде е ориентир за състоянието на настилката.

Все пак е важно да се уточним за кои размери гуми става въпрос, защото при 16-ките може най-добрата да е Дънлоп, но същата гума при 17-цолов размер да е по-зле. Моите бяха 205/55/16. :good:

Ето една снимка на шарката:

Изображение

Сря Сеп 20, 2017 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DJANO написа:
+1 за Dunlop Winter Sport 5 .....

Да, това е и моята шарка, която купих за служебната. Наистина страхотна гума.
Чакам сега новите тестове за този сезон, за да видим Форко с какво ще го обувам - с Conti или Dunlop.
Мисля, че на 17-ките е същата шарка. Тя по-скоро зависи от ширината на гумата. По принцип по-големите цолажи са и по-широки и затова са различни шарките. Ако е по-голям цолаж, но същата ширина - шарката е еднаква.

Сря Сеп 20, 2017 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
thebrainless написа:
Да актуализирам темата. Започнах да мисля за зимни гуми (гледам за 205/60 R16 96H XL, най-вече заради цената) и искам да ги взема по-раничко и да не се занимавам после. Четох повечето страници и стигнах до заключение, че NOKIAN WR D4 са добри гуми, но имаше и лоши отзиви и малко се разколебах. В този ценови диапазон (около 170 лв) гледам PIRELLI WINTER SOTTOZERO3. Съвети и предложения са добре дошли. :beer:

Аз пък дълго време търсих всесезонни гуми, но накрая си взех зимни Nokian WR D3 215х60х16. Купих ги юли, защото цените са доста ниски тогава. Това за дотът изобщо не е вярно, защото моите дойдоха с DOT 24/17, което показва, че ги взех на ЕДИН месец. Много съм доволен от сайта bggumi.
В тестовете тези Nokian са най-добрите на мокро, но не взех D4, защото пишат, че се износват доста бързо и дори се разпадат.
Дали Continental, Goodyear или Yokohama - ами аз лично не знам коя е най-добра. Мисля, че не сбърках като взех Nokian, защото са правени в Русия, докато миналогодишните ми Yokohama бяха филипински. Бях си купил и японски Yokohama преди 7 години, но пак не бях кой знае колко доволен.
Карал съм със зимни Michelin и Continental и мога да кажа, че само славата им е голяма - за мен нямат кой знае каква разлика с другите гуми от този ценови клас. Като че ли съм най-доволен от Bridgestone.

Сря Сеп 20, 2017 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Цитат:
Това за дотът изобщо не е вярно, защото моите дойдоха с DOT 24/17, което показва, че ги взех на ЕДИН месец. Много съм доволен от сайта bggumi.

Не оспорвам за DOT-а в твоя случай. Някои on-line търговци вкарват директно от чужбина при поръчка и може да се случи да доставят прясно произведена гума. За съжаление повечето от тях не гарантират какво ще дойде, защото и в чужбина ако имат на склад стар DOT - ще пратят първо от него, като разбира се трябва да е на по-ниска цена.
Иначе всички магазини, които вкарват и държат на склад в България, вкарват веднъж годишно -точно преди сезона, и ако ти предлагат лятото зимни гуми, то те са вкарвани предната есен.
За Michelin си прав - наистина много надценена зимна гума.
Contitnental е скъпа, но поне дава повече. Вече всеки си преценя дали му е резонно да плати разликата в цената за това "повече". Разбира се и при тях всичко зависи от конкретния модел(шарка на грайфера).

Чет Сеп 21, 2017 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nikentce написа:
Цитат:
Това за дотът изобщо не е вярно, защото моите дойдоха с DOT 24/17, което показва, че ги взех на ЕДИН месец. Много съм доволен от сайта bggumi.

Не оспорвам за DOT-а в твоя случай. Някои on-line търговци вкарват директно от чужбина при поръчка и може да се случи да доставят прясно произведена гума. За съжаление повечето от тях не гарантират какво ще дойде, защото и в чужбина ако имат на склад стар DOT - ще пратят първо от него, като разбира се трябва да е на по-ниска цена.
Иначе всички магазини, които вкарват и държат на склад в България, вкарват веднъж годишно -точно преди сезона, и ако ти предлагат лятото зимни гуми, то те са вкарвани предната есен.
За Michelin си прав - наистина много надценена зимна гума.
Contitnental е скъпа, но поне дава повече. Вече всеки си преценя дали му е резонно да плати разликата в цената за това "повече". Разбира се и при тях всичко зависи от конкретния модел(шарка на грайфера).

Аз за това писах, че съм доволен от сайта bggumi. Поръчвам от тях вече 3-ти комплект гуми и винаги са били с DOT какъвто са ми казали по телефона.
Звънял съм винаги преди да поръчам, за да ми кажат коя гума с какъв DOT е и ако не е този, уговорката е да ги върна без да ги плащам.

Чет Сеп 21, 2017 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 74
Автомобил: 2002 Outback sedan 3.0 H6
Телефон: 0884793503
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Също искам да изкажа доброто си впечатление от bggumi. 5 мин. след като поръчах ми се обадиха и уточниха кога ще доставят (в рамките на 2 работни дни). Днес ми се обадиха да ме предупредят, до 40 мин ще бъдат на посоченият адрес, като след това куриера (лично с техен транспорт правят доставките) ми се обади 10 мин. преди да дойде. DOT 2117 - http://www.bggumi.com/eshop/productinfo ... 197905695/ =D>

Чет Сеп 21, 2017 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Щом давате такива отзиви за bggumi ще ги разгледам като опция да им стана клиент. За сега обаче като гледам цените на гумите, които ме интересуват, не са по-евтини от Диана, a в Диана е включен и монтажа на място.

Чет Сеп 21, 2017 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 74
Автомобил: 2002 Outback sedan 3.0 H6
Телефон: 0884793503
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nikentce написа:
Щом давате такива отзиви за bggumi ще ги разгледам като опция да им стана клиент. За сега обаче като гледам цените на гумите, които ме интересуват, не са по-евтини от Диана, a в Диана е включен и монтажа на място.

И ти си прав, колега, но според мен докато дойде време за същинската смяна на гумите всички ще си вдигнат цените. и нещата да се изравнят като крайна сума. В крайна сметка въпрос на избор :beer:

Чет Сеп 21, 2017 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Цитат:
И ти си прав, колега, но според мен докато дойде време за същинската смяна на гумите всички ще си вдигнат цените. и нещата да се изравнят като крайна сума. В крайна сметка въпрос на избор :beer:

Затова ще се дебне ежедневно :)

Чет Сеп 21, 2017 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
nikentce написа:

Не знам кои гуми гледаш в Диана, но аз с 33% отстъпка при тях, пак ми излизат по-скъпи. Поне за Nokian няма такава цена в Диана.
А както казах, аз Michelin и Continental изобщо не гледам вече.
Дори колата я взех с Nexen и се оказаха страхотни летни гуми. Обаче все още съм малко предубеден и живот и здраве, следващата година ще си взема летни Toyo, защото стават за лек off road.

Чет Сеп 21, 2017 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Цитат:
Не знам кои гуми гледаш в Диана, но аз с 33% отстъпка при тях, пак ми излизат по-скъпи. Поне за Nokian няма такава цена в Диана.
А както казах, аз Michelin и Continental изобщо не гледам вече.
Дори колата я взех с Nexen и се оказаха страхотни летни гуми. Обаче все още съм малко предубеден и живот и здраве, следващата година ще си взема летни Toyo, защото стават за лек off road.

Писал съм по-горе - само Continental и Dunlop.

Пон Сеп 25, 2017 8:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 112
Автомобил: Forester '99 125
Телефон: 0885580786
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Попаднах на една оферта Viatti Vettore Brina V-525 205 70 15 , руски производител. Някой има ли мнение за тях, като цяло не разбирам руски, но горе-долу поразбрах показателите и все пак, допълнително мнение не е излишно... Една гума излиза по 109 лв., което е доста приемливо, а и самия факт, че е от Русия ме радва още повече :)

Нед Окт 01, 2017 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5911
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Руски гуми - да или не?

Нед Окт 01, 2017 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някой с впечатления от KUMHO WP71?Естествено не очаквам сравнения с Конти,Гудиър и т.н.,но да не се окажат боклуци някакви?

Съб Окт 07, 2017 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 19
Автомобил: 2010 Subaru Legacy 2.5 170hp
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.
Един бърз въпрос.
За зимата искам да използвам фабричните джанти на Суби, които са 16" x 6.5" като гумите по книжка ги дават 205/60/16. Колата обаче стои доста ниско с тях и искам малко да я повдигна. Летните ми са 18" и с тях няма проблем с височината.
Какво мислите за промяна в размерите на гумите, като 215/60/16 или 215/65/16. Калниците позволяват монтажа на по-високи гуми.
Благодаря.

Нед Ное 12, 2017 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
cerrone написа:
Здравейте.
Един бърз въпрос.
За зимата искам да използвам фабричните джанти на Суби, които са 16" x 6.5" като гумите по книжка ги дават 205/60/16. Колата обаче стои доста ниско с тях и искам малко да я повдигна. Летните ми са 18" и с тях няма проблем с височината.
Какво мислите за промяна в размерите на гумите, като 215/60/16 или 215/65/16. Калниците позволяват монтажа на по-високи гуми.
Благодаря.

Въведи размера на летните в таблицата-калкулатор гуми и после добавай размерите които те интересуват , така ще се доближиш най близо до оптималния размер.

Нед Ное 12, 2017 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 19
Автомобил: 2010 Subaru Legacy 2.5 170hp
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
215/60/16 са с 12мм по високи като диаметър, но са доста по-скъпи от 205/60/16. Очевидно не са от популярните размери.

Вто Ное 14, 2017 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 51  >