Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 проблем с парното 
Автор Съобщение

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По - интересно е колко струва труда за смяната му, защото като гледам схемите филмът с разглобяването е голям. Бях се навил да го разглобявам сам, но сега малко се колебая поради сложността на демонтажа. Отделно от това бих посъветвал колегите, страдащи от такъв проблем първо да пробват с промивка. Ако не помогне, то със сигурност няма да навреди. Доста се поразрових по интернет и в повечето подобни случаи се касае именно за запушено казанче.

Чет Окт 29, 2015 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
около 150 ми казах , за Сф може и повече

Пет Окт 30, 2015 5:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Вчера карах колата да мъчат парното . Пробваа промивка само с вода и според тях нямазапушване лошо обезвъздушаване след проседурата се появи парно и след това пак изчезна . Т.е. една идея по добре е но пак е зле. Даваше 10 градуса рзлика на 2 те централни духалки. 2 те крайни около 4 градуса. Тея дни ще я карам да проверят клапите

Сря Ное 04, 2015 7:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 31
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dimy написа:
Вчера карах колата да мъчат парното . Пробваа промивка само с вода и според тях нямазапушване лошо обезвъздушаване след проседурата се появи парно и след това пак изчезна . Т.е. една идея по добре е но пак е зле. Даваше 10 градуса рзлика на 2 те централни духалки. 2 те крайни около 4 градуса. Тея дни ще я карам да проверят клапите

Колеги, открихте ли от къде е проблема с парното? - дали е електрически или запушване, неработещи клапи или въздух в системата...
При мен е по същия начин на Форестър 2009.

Пет Дек 11, 2015 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 27
Автомобил: Subaru Outback 3.0 2007
Рейтинг: 87
Отговори с цитат
И аз имам проблеми с партното. Като начало изобщо нямах парно след 3-4 промивки на радиатора имам парно, но бих казал доста по-слабо от очакваното за напълно работеща система. Промивките ги правихме като откачим маркучите на парното, сложим дълги отрязани, за да източим с компресиран въздух антифриза, след това нагряваме препарат за почистване на радиатор, първо някъв произволен после http://www.lubegard.com/~/C-202/Kool-It+Radiator+Flush. Исках да ви покажа какво излезе като утайка.:
Прикачени файлове:
SubaruRadiatorSediment.crop.jpg
SubaruRadiatorSediment.crop.jpg [ 178.09 KiB | Прегледано 791 пъти ]

Изглежда ми като някъв препарат за запушване на течове или нещо такова. Чудя се колко таква гадост имам в охладителната ми система и дали не позапушен и основния радиатор. Нямам никакви видими следи по антифриза, петна, отлаания или каквото и да на капачката, в казанчето дори при точене.

Мисля си да направя още една промивка с този lugegard, но на цялата система както си пише в указанията.
Докато качвам снимки тук да ви покажа и как изглежда свален радиатор. Не съм сигурен, че е точно като моя. Може да видите колко са тънки тръбичките по ламелите и защо всякакви седименти и препарати ще го запушат.
Прикачени файлове:
subaru.heater.core.jpg
subaru.heater.core.jpg [ 200.03 KiB | Прегледано 791 пъти ]

Ако някой изкара от неговата система да го снима и да сравняваме да видим дали ще хванем нещо общо от някой бюлетин на сервизите както беше писал колегата. Също така да кажа, че когато купувах колата ми направи впечатление чистотата на болтовете на основния радиатор и около него ламарините. Напълно възможно е да е имало теч на радиатора да са изсипали тея гадости и след като се е прецакал напълно да са го сменили преди да ми го продадат.

Пон Дек 21, 2015 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!

Някой намерил ли е решение на въпроса с парното ?

Чет Авг 10, 2017 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Honda
Рейтинг: 89
Отговори с цитат
При Дунев правих машинна промивка зимата на радиатора на парното. От около 20- 25 градуса разлика м/у двете зони, разликата падна на под 5 градуса.

Нед Авг 13, 2017 9:35 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колега,
Може ли да споделиш, колко ти излезе промивката на радиатора? :beer:

Пон Окт 02, 2017 2:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като гледам снимката на радиатора ми прилича на радиатор от старите модели, където плоските тръбички са запоени а не са уплътнени с гума като по новите поколения радиатори и в този ред на мисли ми идва на ум ако тази гадост, която е показана на снимките няма ли да се разложи по-добре ,ако водата се източи (продуха) от радиатора и да се налее сода каустик.
Някога така съм отпушвал радиаторите на Вартбурга на баща ми и старото ми Волво.Отлюспваше се яко даже и котлените отлагания и след това директно и внимателно свързахме с един маркуч от чешмата и с напълно гореща вода от бойлера всичко падаше.

Пон Окт 02, 2017 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Honda
Рейтинг: 89
Отговори с цитат
slavomir03 написа:
Колега,

Под 80 лв по спомен беше промивката с машина и наливане на нов антифриз.

Пон Окт 02, 2017 3:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ето колеги какво имам предвиди как го правят руснаците в клипа, който преди малко гледах.
https://www.youtube.com/watch?v=nzS4O1pwf68
 15

Пон Окт 02, 2017 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
takinardi написа:
slavomir03 написа:
Колега,

Под 80 лв по спомен беше промивката с машина и наливане на нов антифриз.

Благодаря ти! Ще гледам при първа възможност да се свържа с тях, за да го оправим, че зимата си идва.

Сря Окт 04, 2017 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
viksanlg написа:
Ето колеги какво имам предвиди как го правят руснаците в клипа, който преди малко гледах.
https://www.youtube.com/watch?v=nzS4O1pwf68

Доста интересно предложение, но не знам дали е добре да се захващам сам с това :)

Сря Окт 04, 2017 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 424
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако го правиш ползвай ръкавици, че тия дебили си изгориха ръцете с тая сода каустик :facepalm:

Сря Окт 04, 2017 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Освен ръце има свойството да разяжда и алуминий.....

Чет Окт 05, 2017 1:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mitashki35 написа:
Освен ръце има свойството да разяжда и алуминий.....

Колеги , прегледай те и следващите клипове и ще видите , че само лимонена киселина върши същата работа .Мисля да пробвам тези дни тази операция , но с градинска помпа като в третия клип . После , ако не се получи ще сменя радиаторчето , но това ще стане при Павлин защото не се наемам сам да разглобя и сглобя таблото.Благодаря на колегата качил руските клипове.

Чет Окт 05, 2017 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Може да свучи смешно първоначално но почти съм сигурен че би подейставло ако се сложи дали разните му мистър мусколо гел водопроводчик дали други препарати за отпушване.В самата канализация няма по малко гадости, които въпросните съставки почистват и не вярвам да не може да разяде тези гадости ,които ми приличат на някаква органика.В самите почистващи препарати има също малко количесто сода каустик но не е толкова концентрирана .мисля че си залужава човек да опита по добре такова нещо преди да реши да се изтръска за скъпи препарати или нов радиатор,като се има на предвид ,че винаги има възможност ,че може и разбира се да не е от това , а от примерно неработеща клапа или нещо друго...

Чет Окт 05, 2017 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Може да свучи смешно първоначално но почти съм сигурен че би подейставло ако се сложи дали разните му мистър мусколо гел водопроводчик дали други препарати за отпушване.В самата канализация няма по малко гадости, които въпросните съставки почистват и не вярвам да не може да разяде тези гадости ,които ми приличат на някаква органика.В самите почистващи препарати има също малко количесто сода каустик но не е толкова концентрирана .мисля че си залужава човек да опита по добре такова нещо преди да реши да се изтръска за скъпи препарати или нов радиатор,като се има на предвид ,че винаги има възможност ,че може и разбира се да не е от това , а от примерно неработеща клапа или нещо друго...

Чет Окт 05, 2017 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Две последователни зими.. имаше разлика ляво - дясно.
Първата правих промивка - 80лв. Подобри се но не се оправи на 100 процента.
Втората пак промивка , без подобрение. Пак си имаше разлика и то сериозна при външни отрицателни температури.
И двете промивки са с машини ..

И накрая смених радиатора.
Цената е ... 200лв. радиатор, 200лв. труд и вече съм готов за зимата.

Нед Окт 15, 2017 10:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пробвах и аз промивка, но не машинна, а като братята руснаци в клипа по-горе. Не използвах толкова сериозни химикали като тях, а само препарат за отпушване на канали, много вода и въздух. С рязко пускане на въздух се опитахме да разбием мръсотията вътре. За жалост не успяхме да постигнем 100% успех. Има промяна, но не е както си му е реда. Може би единственото решение, за да се оправят нещата е смяната на радиатора.
Цялата процедура с промиването не е много сложна. Ако и други колеги смятат да се пробват сами. За жалост не направих снимки. #-o

Пон Окт 16, 2017 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >