Отговори на тема стр <  1, 2
 Subaru Legacy 3.0R Spec B 
Автор Съобщение

Постове: 35
Автомобил: Subaru Legacy 3.0 H6 2003
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
monex написа:
Здравейте
Нов съм във форума ,но искам да споделя впечатленията ми от Legacy 3.0R
За разхода няма да говоря да двигателя е лаком на градско . Но няма такъв кеф !!! Супер като за атмосферен без турбо набира добре и вади АДСКИ звук направо е върха! А за самата кола какво да кажа супер здрава е няма такъв автомобил, имал съм автоматици ауди а 8 след това едно бмв 5 и после Х5 аз :D При всичките съм правил скоростни кутии....да не се хваля много да не пипна скоро и субаруто ама го карам от година като идиот ..в смисъл зверски! И е супер здраво а автоматика е великолепен превключва без да се усеща. И последно за тези които се чудят да си купуват или не .Споко на извънграсдко пада на 10-11литра нормално каране 120-130. от Ямбол до София се прибрах за 1.50мин на автопилот с 150-160км/h с 14/100 ама на газ това забравих да го спомена AG SGI

http://www.youtube.com/watch?v=N0NOeYByqsE

С по голямата част от казаното се съгласявам на 100%

Градско харчи
Върви много
Изключително здрав автомобил (за ~20000 км не съм сменил абсолютно нищо освен консумативи)
На газ излиза доста евтино за шофиране особенно за кола от този калибър
Нивото на обурудване е изключително високо както и изработката на интериора. За същите пари не мисля че има много други коли с толкова екстри и с такива двигатели.
Единственото което не харесвам е автоматика :) Не сменя толкова бързо колкото ми се иска и не винаги ме разбира какви са ми намеренията. За сметка на това мисля че самия автоматик е адаптивен въпреки че съм с Legacy 3.0 от 2004. Понякога много добре ме разбира как съм карал и как искам да превключва :D

Сря Апр 17, 2013 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: subaru legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Zdraveite kolegi iskam da popitam kakvo vi e mnenieto za AVTOMATA na SUBARU LEGACY 3.0i 245 konq sled 2004 godina?Blagodarqvi

Пон Ное 03, 2014 6:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:bg:
vankatauto написа:
Zdraveite kolegi iskam da popitam kakvo vi e mnenieto za AVTOMATA na SUBARU LEGACY 3.0i 245 konq sled 2004 godina?Blagodarqvi

Пон Ное 03, 2014 7:39 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 37
Автомобил: 2007 Legacy H6
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

да споделя и аз за колегите.

С перки на волана съм и усещането е много добро - можеш да взимаш завои с вратите напред - стига да и посвикнеш, за да не стане някоя беля, защото с автоматика е малко по-трудно.

Колкото до харчене - аз съм с SI-Drive и ако карам бавно на Intelligent свалям разхода понякога и под 14-15 - градско. Извън града като си возя детето гледам да поддържам около 90км/ч (осве кратки изпреварвания :) - много е удобно с бутон на волана, с който включваш на Sport Sharp и обратно на икономичния режим и разходът варира м/у 8,4 - 9,4 л/100км - вече за магистрала по-скоро 10л и нагоре в зависимост от средната скорост.

Стои много стабилно дори като съм я занасял нарочно на сух асвалт - При Spec B предполагам ще е още по-добре...

Пон Ное 03, 2014 11:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
НА колегата да прочете темите за Н6 за аутбек и легаси има доста за тоя автомат.

а за спек Б то просто се кара !
моето са го карали жени и ....... след като карат със 160-180 на круиз ........

Пон Ное 03, 2014 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички.Извинявам се предварително ако това не е правилната тема за моя въпрос.Нямам за цел спам или нещо подобно.Нов съм във форума и прерових доста статии преди да пусна нова тема със въпрос затова първо тук да ви попитам.Дано е уместно.Може ли да някой да ми даде тема в която са обсъждани характеристиките на Subaru Legacy h6 spec b. Интересува ме 3.0 двигателя който е с 245 коня. И има ли разлика между 3.0 H6 и H6 spec b?Това две различни понятия ли са или означават едно и също нещо,не разбирам.Ако може някой да ми посочи тема в която пише всичко за този модел Легаси с този двигател, ще съм ви много признателен.Естествено ако споделите тук повечко информация или мнения също ще е страхотно.Просто искам да се информирам повече за колата от здравина на мотора, на купето, части,проблеми и слаби места,поддръжка, надеждност.Търся кола със 6 степенна скоростна кутия. И за разликата между ръчната скоростна кутия и автоматичната.Кое е по-добре от към разход?Ясно е че автоматика има повече поддръжка,но прави ли проблеми като цяло, по-икономична ли е колата.Между 2004 и 2009 година модел предполагам.Интересувам се защото много искам да си взема такъв автомобил с този двигател.Като цяло ме интересува всичко за този модел на Субару с този двигател,затова питам дали има такава тема където е поместена тази информация.

Много благодаря предварително :)

Чет Юни 06, 2019 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж в раздел легаси и пробвай с търсачката.

Ако целта ти е икономия ръчка спрямо автомат, определно не си нито за спек Б, нито за 3.0л.
Нищо лично, не се засягай но това са модели със скъпа подръжка, почти двойна на фона на суби с 2.5 армосферен двигател.

Това трябва да ти е първата точка за размисъл преди покупка на Субару.

Има тема и за ремонт на Н6 двигател - много подробна с конкретни цени, макар и за по стария модел Б12, но е добър ориентир за разходите

Чет Юни 06, 2019 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Виж в раздел легаси и пробвай с търсачката.

Ако целта ти е икономия ръчка спрямо автомат, определно не си нито за спек Б, нито за 3.0л.
Нищо лично, не се засягай но това са модели със скъпа подръжка, почти двойна на фона на суби с 2.5 армосферен двигател.

Това трябва да ти е първата точка за размисъл преди покупка на Субару.

Има тема и за ремонт на Н6 двигател - много подробна с конкретни цени, макар и за по стария модел Б12, но е добър ориентир за разходите

Добре, благодаря ти, ще потърся във търсачката.Точно за това искам да почета повече, да разбера кое толкова му е скъпо на този двигател след като всички много са доволни от него.Но след като съм се насочил към 3.0 значи това искам.Просто не разбирам какво означават тези наименувания spec B. И да,държа да е с 6 скорости,даже предпочитам ръчна скоростна кутия.Млад съм още за автоматици.

Чет Юни 06, 2019 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вижда се че си млад колега, затова ти подксазвам.
Един ремонт гарнитури, вериги и тн е мин 2-3хлв да не кажа че е по скоро 4х лв.
Виското е почти винаги фира на колите нов внос - 1к
Кутията и окачването са плюса на тази кола, но макар и двете да са здрави са скъпи за ремонт и подмяна

Почети повечко за да не направиш грешен избор, иска се бюджет, знания и малко късмет за читава кола

Чет Юни 06, 2019 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Стани окачеането не ечак толкова много пари задните амортисьори са ~450 лв двата което не е нещо нереално.

Всъщност въпроса е дали колегата иска комфортна возия или кила за каране..... това е съществената разлика.....
Бил шакан е агресивно окачване и в дупките и партата е некомфортно но поведението на пътя в доста приятно...

А иначе си прав за другите неща

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чет Юни 06, 2019 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Вижда се че си млад колега, затова ти подксазвам.
Един ремонт гарнитури, вериги и тн е мин 2-3хлв да не кажа че е по скоро 4х лв.
Виското е почти винаги фира на колите нов внос - 1к
Кутията и окачването са плюса на тази кола, но макар и двете да са здрави са скъпи за ремонт и подмяна

Почети повечко за да не направиш грешен избор, иска се бюджет, знания и малко късмет за читава кола

Благодаря ти много колега :) Ще прочета всичко каквото намеря преди да направя краен избор.

Чет Юни 06, 2019 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2