Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Legacy 2.0Diesel 
Автор Съобщение

Постове: 50
Автомобил: Civic Vti B16A
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
карах ауди А4 куатро,150к.с,турбо бензин и не бях никак впечатлен от ускорение или поведение като цяло.
Вапросът ми е дали дизеловия вариянт ще е достатъчно удачен при постоянното 4х4?Няма ли да липсва динамика и удоволстивето от подобен автомобил.....

Другият ми избор е 3.0,но разходът май ще е проблем?

Вто Ное 18, 2008 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
suhoi27 написа:
карах ауди А4 куатро,150к.с,турбо бензин и не бях никак впечатлен от ускорение или поведение като цяло.
Вапросът ми е дали дизеловия вариянт ще е достатъчно удачен при постоянното 4х4?Няма ли да липсва динамика и удоволстивето от подобен автомобил.....

Другият ми избор е 3.0,но разходът май ще е проблем?

...Ами брачет, то неможе хуя до края и душата в рая... :wink:
Компромиси, .....смятам знаиш.

Сря Ное 19, 2008 12:15 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
е,може би не трябва точно до края и може малко в рая....Нека да перефразирам въпроса:Карал ли е някой новия дизел и как е той в сравнение с някой от по-старите двигатели 2.2,2.5?

Сря Ное 19, 2008 6:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Не може да сравняваш турбо дизел и турбо бензин от сегашните поколения - разликата във въртящия момент е огромна на твоя е 210 Нм, на субаруто е 350 Нм на същите обороти 1800, а като тегло разликата е 100 кг повече за Форестъра. Но ако искаш 4х4, турбо, да излита то колата не е тази и парите не са тези, като и разхода :D. Има едни други двигатели дето влизат във Форестъра... :D

Сря Ное 19, 2008 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
За излитане и дума не може да става-искам да има динамиката на една нормална Тойота Авенсис 2.0 Д,която е само 126 к.с........знам,че тук се намесва 4х4,което взема значителна част от силата на двигателя......За дизела знам,че въртящият момент е значителен,но нямам идея как това се отразява на Легаси след 2007?

Сря Ное 19, 2008 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
suhoi27 написа:
За излитане и дума не може да става-искам да има динамиката на една нормална Тойота Авенсис 2.0 Д,която е само 126 к.с........знам,че тук се намесва 4х4,което взема значителна част от силата на двигателя......За дизела знам,че въртящият момент е значителен,но нямам идея как това се отразява на Легаси след 2007?

доколкото знам не е проблем да се уредиш с тестдрайв и сам да си направиш изводите ;)

P.S. Динамиката нема нищо общо с Авенсис-а, а това, че 4х4 отнема силата - просто нема да го коментирам

Сря Ное 19, 2008 4:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ама верно "нема управия"...аз питам нормални според мен неща,като се има впредвид,че никога не съм карал такава кола,а вие ми давате некви' ехидни и непълни отговори-ама стегнете се малко де! :roll:

Да речем моята база за сравнение по асфалтиран планински път е:Волво ХС70,Тойота Авенсис,Порше Кайен,Ленд ровър Дифендер.........все такива неща съм карал-и пак повтарям-интересува ме асфалт и планински проходи с всичката си прелест-влага,лед,листа и тъпанари....С "джиповете" не се погаждам изобщо-нито мога да ги спра навреме,нито да завия....а и не искам да се уча

Сря Ное 19, 2008 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
нали знаеш хонда какво направи с първият си дизел?е,субаро направи повече :-D :wink:
ако почетеш малко из форума ще намериш писано за дизела ;-)

Сря Ное 19, 2008 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 67
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
......... я пьрво да уточним Каен-а какьв беше "S" или "Bi-Turbo" :twisted: :twisted:
- сравнение неможе да правиш между тия нещЯ ;) вьв Авенсис D4D има толкова динамика Колкото и вьв Старата ми ЗАЗ Таврия ;)
- Качи се в Някое по старичко Легаси 2,5 Бензин и ще разбереш какво Може да направи едно 2,0 Дизел само че още от 2000 об/мин..........
Не забравяй че говорим за БОКСЕРи то ДИЗЕЛ

Сря Ное 19, 2008 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
заради това точно ти предлагам - карай колата.

Аз съм карал Авенсиса и имам представа освен това моята кола 136кс дизел и ги сравнявам с този на legacy/outback. Разликата е мноооого голяма най-вече в динамиката и еластичността.

Относно загубата на мощност при 4х4 - според мен тва е някаква наложена през годините представа, която едва ли има нещо общо с реалността. Аз лично мисля, че това може да се случи при автомобили 4WD в режим на задвижване на всички колела, но при AWD не ми се вярва да е така.

И накрая - предимствата на SUBARU са най-големи при реални условия на пътя, т.е. с лекота се поддържа висока средна скорост, в завоите просто нямат аналог, активната сигурност дори няма база за сравнение. Ако искаш състезателен автомобил - STI. Ако искаш цивилен лек автомобил с изключително поведение на пътя - на прав път си с Legacy.

Карай автомобила, направи си сам мнението. Със сигурност в събота видях в Габрово тестов Legacy дизел...

P.S. в горния пост не съм искал да бъда ехиден или злобен, ако съм създал подобно впечатление - sorry.

Сря Ное 19, 2008 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Е това вече е отговор като за мен....значи отивам да търся тестово Легаси 2.0Д.....

а Кайена е GTS-не знам какво значи това и не съм впечатлен-както казах "джиповете" не са ми слабост-нещо не им намирам приложение в скромния си живот-а и най-лошото е,че не ми повдигат егото:))))

Благодаря!И ще докладвам веднага след теста!

Сря Ное 19, 2008 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Баща ми тества Легаси-то дизел, понеже нямаха наличен Форестър с този мотор. Сяда той потегля си и след малко викам дай да видя с колко кара (мисля си със около 70, гледам 130) леле викам си аз тая кола е ебати самолета, а и скоростта въобще не се усеща. И в същия момент баща ми натиска рязко спирачката, щяхме да изхвърчим всички през предното стъкло, а баща ми вика: Видях, че може да върви, да видя дали може и да спира :lol:
Според мен колата с този двигател като динамика е повече от добра.

Сря Ное 19, 2008 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Карал съм дизеловия Аутбек и съм изключително доволен от него ! На тест драйва със 5 човека и 160 км/ч беше на 3000 и малко оборота ! Динамика има перфектна , но МАЛКО къси скорости до 4-та .

Сря Ное 26, 2008 3:33 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
чудя се откъде да разбера кога ще се появи 6 скоростната кутия за този модел? бих изчакал 3-4 месеца...заради това

Чет Ное 27, 2008 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
аз лично мисля, че ако до февруари няма промяна в скоростната кутия - не очаквай въобще следващата година (2009) да се случи.

Чет Ное 27, 2008 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
еее....дано да я измислят най-накрая.......не знам какво (освен килограмите) им пречи да сложат една от Форестър....имам малка надежда,защото видях,че правят отстъпка за наличните модели Легаси Д....

А между другото: защо се предлагат само 2 нива на оборудване? и защо няма опция за друга аудио система?

Чет Ное 27, 2008 6:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Отговори с цитат
suhoi27 написа:
карах ауди А4 куатро,150к.с,турбо бензин

Еми ако този култов модел не те е изкефил не знам :shock:
За Тойота Авенсис пък не знам изобщо какво сравнение може да става...

Гледай съотношение тегло/въртящ момент(или коне).Пробвай някое фори от предната генерация на 2.5 ,па още по-добре и ако е с с турбо па тогава пак си помисли за тойотата :-D
Тогава и порш кайен и Q7 може да им пратиш много здраве от арменсия поп.Собственика на представителството на Субару,от където си взех настоящата кола караше именно такъв форестър -2.5XT от предния модел.Па ако е и с ръчни скорости :-D

Суби не кола за всеки...Или те кефи или не те кефи.Мъжете знаят
защо :wink:

Като цяло оабче се забелязва комерсиализация на марката от тази година.За съжаление маркат не е вече това.което беше.Дизели,рамки на прозорците ... :evil:

Нед Ное 30, 2008 5:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 80
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колега Легасито Дизел е страшна гад, харчи малко , върви много доволно , и е супер стабилно , а новия модел ще бъде с рамки на вратите ио кой-знае може би пластмаси навсякъде, аз и за това избързах да взема моето , така че ако имаш възможност въобще не го мисли , колата за тези пари предлага повече от другите .

Вто Яну 13, 2009 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
аз не го мисля, но банката го мисли:)) може и да не е в моя полза, но ще почакам,няма как засега

Вто Яну 13, 2009 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост Re:
suhoi27 написа:

Хм, чета разни стари постове, преговарям си форума. :D
Авенсиса е много добра кола,карах такъв 126 зебри- дизел, но ставаше да я караш само на право и то на магистрала с 150 км/ч, понеже харчи малко. За друго просто не става, а сравнение с Легаси 2009 дизел е неуместно.

Нед Дек 12, 2010 5:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема