Отговори на тема
 температура на охл. течност 

Анкетата свършва на Чет Фев 24, 2022 4:05 pm
Здравейте, 33%  33%  [ 1 ]
от 2 месеца съм собственик на Легаси 2.5, 167 к. с. 2011 г. Моля за помощ относно това дали е възможно допълнително да се монтира темп. сензор/датчик и показател на темп. на охладителната течност. Знаете, че на този модел температурата се отчита със синя и червена лампа (дано не се случи второто), което много ме дразни т. к. това е един от основните показатели за работата на двигателя. Ако някой го е правил моля да помогне с подробно описание за монтажа и необходимите части. 0%  0%  [ 0 ]
Благодаря предварително! 67%  67%  [ 2 ]
Общо гласове : 3

Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: legacy
Телефон: 0887796212
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
от 2 месеца съм собственик на Легаси 2.5, 167 к. с. 2011 г. Моля за помощ относно това дали е възможно допълнително да се монтира темп. сензор/датчик и показател на темп. на охладителната течност. Знаете, че на този модел температурата се отчита със синя и червена лампа (дано не се случи второто), което много ме дразни т. к. това е един от основните показатели за работата на двигателя. Ако някой го е правил моля да помогне с подробно описание за монтажа и необходимите части.
Благодаря предварително!

Пон Фев 14, 2022 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Анкета чак? :)
Може. Желателно е качествен сензор, който обикновенно се монтира на горния извод към радиатора или на кроспайп-а, където е заводският. Пари - зависи, но за нещо от калибъра на Defi с контролера е над 1к. Китаец копие и контролер е около 200лв.

Пон Фев 14, 2022 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
На мотора си сложих от Алиекспрес, понеже по подобен начин има само лампа, която светва в червено на 110 градуса. Представлява датчик, който при мен идеално пасна в отвора на фабричния такъв в термостатното тяло, окабеляване и LCD дисплей, захранен на 12V. Вързан е след контакт. Като % грешка мисля, че е приемливо ( 2- 3 гр). Има и комплекти, които са с тръба и отвор с резба в нея за датчика, като при това положение трябва да се реже маркуч и да се снади със скоби. Цената беше някви дребни пари 10- 20лв по спомен.

Вто Фев 15, 2022 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз си монтирах ТОВА долу в нишата до запалката на Outback B14 (2010), кабела съм го скрил през пластмасите и върши супер работа. Не ми източва акумулатора, но има един недостатък - не мога да изключа алармата за максимални обороти, не мога и да я вдигна на праг над 6000 оборота, освен да го разглобя и да му изтръгна пищялката.

Изображение

Вто Фев 15, 2022 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=26&t=29206

Вто Фев 15, 2022 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 153
Автомобил: '17 WRX
Рейтинг: 243
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=31&t=27794&start=20

Виж тук колега, ще ти станат ясни вариантите. Моето уредче и контролер си ги взех като продадох колата, ако решиш да си с качествен уред и да е както трябва - драсни едно ЛС или се обади.

Сря Фев 16, 2022 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички който споделиха опита си. Мисля си дали устройство например ELM 327, което се включва в OBD буксата ще показва температурата на свързания към него GSM и дали показанието ще бъде вярно. Този вариант ако е възможен ще спести доста работа.

Чет Фев 17, 2022 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
mma написа:
Благодаря на всички който споделиха опита си. Мисля си дали устройство например ELM 327, което се включва в OBD буксата ще показва температурата на свързания към него GSM и дали показанието ще бъде вярно. Този вариант ако е възможен ще спести доста работа.

Възможен е, но не е удобен, докато пристигне показаната от мен по-горе джаджа (която работи на същия принцип) аз карах с ELM327 и Torque Pro на телефона.

Чет Фев 17, 2022 10:51 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря

Чет Фев 17, 2022 11:35 am
Върнете се в началото