| Автор |
Съобщение |
|
sergo1982
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, Имам Форестър 2001, 2.0, 125 к.с. Питането ми е какво работно налягане трябва да настроя на редуктора на празен ход. Редуктора е R-Uno а компютъра е Agis M210. Рейките са тип VALTEC 3 om. Проблема идва от там, че газовия инжекцион си работеше но се наложи да сменя мембраната на редуктора. Знам, че по темата е писано, но ще се радвам накой ит вас да сподели мнении конкретно за този случай.
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 11:01 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Не става на око. Който ти е настройвал колата предния път може да ти каже. Отиди на настройка и не се занимавай с глупости.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 11:07 am |
|
|
|
sergo1982
|
|
Аз имам кабел и софтуер за връзка
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 11:50 am |
|
|
|
Vmax
|
sergo1982 написа: Аз имам кабел и софтуер за връзка А знания за настройка на ГИ имаш ли? Това което ти казва Алекс е, че дори да настроиш налягането както в началото, това не означава че газовата ще работи коректно...
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 1:28 pm |
|
|
|
gekon12
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2017 6:42 am Постове: 39 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 2011
Рейтинг: 59 
|

Аз съм със същия газов компютър , ипарителя ми е Томасето. За твоя изпарител пише Изходно налягане - 0.8 ÷ 1.2 bar . Какво може да направиш без да пипаш налягането? Приемаме че нищо друго не е пипано по колата и че работи перфектно на бензин , че си обезвъздушил системата както трябва и няма течове на газ и антифриз , че винта е останал толко навит колкото е бил преди.
Сега с новите мембрани налягането се е променило.
Пусни едно калибриране на газовите дюзи , после изтрии времената на газ и бензин , после покарай 20-30-40 км на бензин при различни режими за да си направи нова карта на бензин , после превключи на газ и той вече ще си направи нова карта и на газ.
Ако след това проблема продължава , може да се заиграш , примерно вртъваш малко да повишиш или понижиш налягането калибрираш дюзите и тестващ (без да триеш картите) , и така нагоре-надолу докато го докараш да работи добре , и чак тогава може да изтриеш картите.
Не си написал все пак какъв е проблема.
Няма да се учудя ако пуснеш едно калибриране без да пипаш нищо друго и нещата се оправят.
_________________ SUBARU може да те закара до там, където само LAND CRUISER може да те върне.
Стара австралийска поговорка.
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 2:48 pm |
|
|
|
sergo1982
|
|
Много ти благодаря колега.
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 3:43 pm |
|
|
|
sergo1982
|
|
Проблема е, че спря да върви на газ.
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 5:06 pm |
|
|
|
gekon12
|
|
Тук идва въпроса пуска ли изобщо газ? Ако не пуска има поне два вариянта , единя е да не си сглобил правилно изпарителя и сега мебраната да е в някакво положение което не пуска газ. Другия вариант е заради старите мембрани врътката за налягане да врътната в крайна точка и сега с новите мебрани да му идва ниско или високо налягането.
Но това са предположения .
Когато пуснеш софтуера за газовата какво налягане ти отчита на изпарителя? Говоря за секция "Налягане" - "Работно налягане".
Също така виж дали нямаш грешки в компа на газовата , в секция "OBD" или "Info" . Ако има грешка за температурен сензор не му обръщай внимание освен ако имаш сензор и той е закачен , говоря за температурен сензор който се свързва към газовия комп. (да не се бърка с температурните сензори на колата).
_________________ SUBARU може да те закара до там, където само LAND CRUISER може да те върне.
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 5:40 pm |
|
|
|
sergo1982
|
|
P=1.1 bar V=0,3 на празен ход, но колата тръгва бавно от място, после до определени обороти е ок и над някакви обороти пак умира. На бензин си е супер, между другото смених и запалителните свещи. До колкото си спомням преди налягането ми беше по-високо.
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 6:17 pm |
|
|
|
7842
Автомобил: Forester 2008 2.5 XT AT
Телефон: 0876302261
|
|
Времената на инжекторите,на бензин и на газ трябва ли да са еднакви?
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 6:57 pm |
|
|
|
gekon12
|
Май намерихме ключа от бараката. Но колега на час по лъжичка така не се прави. Значи колата все пак върви на газ , пали на газ , но не може да ускори. Това ми звучи като размер на дюзи на газовите инжектори. Газовите инжектори нови ли са ? Разпробили ги до необходимия размер ? До 7842: Не е задължително времената на бензиновите и газовите инжектори да са еднакви. Винаги ми се разминават , гледам вървежа и разхода.
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 7:05 pm |
|
|
|
sergo1982
|
|
Газовите инжектори са си старите, но им е избягала калибровката, а този компютър при еднакви условия калибрира дюзите с различни времена
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 7:41 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Да ви споделя две неща и да ви оставя да си трошите главите: При правилно оразмерени дюзи, налягането е както описаното, а във всички останали случаи се променя, обикновенно нагоре за да компенсира липсата на дебит. Никой от вас не му знае размера на дюзата, дебита и т.н., ама важно е да сме колегиални и да наливаме...от пусто в празно. Времената няма как да са еднакви при правилен размер дюза и коректно налягане, най-малкото защото изпарената газ се подава с налягане близко до атмосферното и горивото е с ниска плътност, в сравнение с няколко пъти атмосферното и по-плътния бензин.
Дедо ми викаше: я, беа до тук.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2022 7:42 pm |
|
|
|
sergo1982
|
|
Много ти благодаря колега за съветите. Днес успях да я подкарам на газ.
Прикачени файлове:
IMG_20221224_125114.jpg [ 4.98 MiB | Прегледано 595 пъти ]
|
|
|
|
| Съб Дек 24, 2022 6:39 pm |
|
|
|