Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru
|
Страница 1 от 1
|
|
Предстои смяна на масло на скоростната кутия търся съвети
| Автор |
Съобщение |
|
Кристиян Стефанов
Автомобил: Subaru XV 2012 Diesel
Телефон: 0889505349
Рейтинг: 15
|
|
Здравейте колеги, предстои ми смяна на масло на скоростна кутия, не знам дали е сменяно някога имам предположение че е сменяно преди да я купя, от един сервиз ми го бяха погледнали и казаха че изглеждало добре, вече съм минал 50к км и съм на почти 300к км и искам съвет с какво масло да го сменя и в случай ако не е сменяно дали трябва да се сменя по някакъв по различен начин, чувал съм за смяна да се източи половината само и да се допълни с ново и така няколко пъти за да се адаптира кутията ако не е било сменяно преди това. Кога също така е хубаво да се сменя маслото на диференциал ако въобще се сменят и има ли други неща на които трябва да се сменя масло освен двигателя? Благодаря предварително на всички съдействали с мнение!
|
|
|
|
| Нед Мар 03, 2024 12:30 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Пробвай първо с търсачката и малко четене
|
|
15
|
|
| Нед Мар 03, 2024 6:49 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
освен да почетеш малко (вероятно има 1001 теми по темата), все пак - добре дошъл  ръчна или автоматична (CVT) кутия е? на колко километра все пак? иначе да, освен на мотора, се сменят и масла на диференциали(те), като цяло на ~60,000км.
|
|
|
|
| Съб Мар 09, 2024 1:40 pm |
|
|
|
dendim
Регистриран на: Съб Авг 18, 2018 4:42 pm Постове: 346 Местоположение: София
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302      
|
|
"...да се източи половината само и да се допълни с ново и така няколко пъти за да се адаптира кутията... "
Явно е CVT, на ръчната скоростна кутия какво да се адаптира?... :-)
Изпратено от моят M2007J20CG с помощта на Tapatalk
|
|
|
|
| Съб Мар 09, 2024 5:46 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Предвид "проверили са го" в сервиз, предполага пръчка. При Субару пръчки имат всички кутии. Лично аз поддържам идеята за цялостна подмяна с машина, ако е автомат. Ако е без машина е по-скъпо, защото предполага няколко частични подмени подред, а, това са бая литри скъпо масло. Ако е цвт и не е подменяно редовно от предишния собственик - жална ти майка на портмонето. И все пак: частична подмяна - 12-25к, в зависимост от каране и натоварване(каравана, много багаж на магистрала и газене). Смяна с машина - 25-60к, със същите зависимости на употреба. Имай предвид, че ако си с цвт кутия, не очаквай особенно дълъг живот на компонентите. Подчертано ако си взел нов внос на "реални километри".
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Съб Мар 09, 2024 10:41 pm |
|
|
|
ico_tech
|
пичове, голям ошаф стана Колата в подписа на автора е XV, дизел от 2012, което предполага само ръчна кутия. Никакви частични смени няма, никакви адаптации - само добрия стар леген, масло, филтър и дихтунга Скоростната и задния диф се обслужват заедно - обикновено на 60к км
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Мар 11, 2024 6:41 pm |
|
|
|
Кристиян Стефанов
Автомобил: Subaru XV 2012 Diesel
Телефон: 0889505349
Рейтинг: 15
|
Здравейте, благодаря за информацията, за пояснение скоростната е ръчка и от сервиза в който го проверяваха бяха махнали пръчката и казаха, че изглеждало добре, нямам други пояснения за това как са го проверили, какъв цвят е било и тн. Благодаря за информацията и съветите на всички, които споделиха информацията си! Пожелавам Ви приятен ден! 
|
|
|
|
| Нед Апр 07, 2024 2:02 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|