Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Запитване 
Автор Съобщение

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей Nick, отдавна чета форума (година), от толкова имам и Субаруто. Много интересни обсъждания има наистина, така като гледам твоите мнения са доста компетентни, за това и отправям въпроса си към теб. Много се надявам да ми помогнеш, че ми побеля главата. Карам колата от година, много съм доволен иначе от нея, но от месец ми прави едни проблеми. Обиколих какви ли не майстори, също и моя, който наистина е компетентен, но пред този проблем се оказа безсилен. Първо, пали трудно сутрин когато е студено, около минута въртя, повиши разхода и му спадна динамиката. Има едно забиване като подам рязко газ и задържане като набира, особенно до 3000 оборота. Двигателя не работи тихо и равномерно, както преди. Сменях свещи, чистих всмукателната система, клапани, дебитомер, гледах филтъра, херметизацията на системата няма промяна. Какви може да са причините и евентуално как да ги отстраня? Благодаря ти предварително.

-------------------------------------------------------------------------------------

Айде сега, сговорна дружина, с общи усилия да помогнем на този колега ? Вижте достатъчна ли е предоставената информация и .....всеки да даде по една идея ??

:D :D :D

Последна промяна Nick на Сря Фев 14, 2007 2:56 am, променена общо 1 път

Сря Фев 14, 2007 2:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Аз мисля че ти имаш най-малкото предположения от какво може да е, ама искаш и другите от форума да кажат по нещо. Хайде да залагаме.
Аз залагам на датчик на коляновия вал например. Някъде някой беше писал че има сходни проблеми, и излязла работата от туй нещо.
Хайде колеги, залагайте!

Сря Фев 14, 2007 2:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Не бих се учудил ако излезе и най-тъпото - горивен филтър частично запушен.

Сря Фев 14, 2007 3:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Информацията е супер :D :D :D Имаме проблем, ама нямаме носител на проблема :lol:

П.С. Това от някой ЛС ли се появи тука?

Сря Фев 14, 2007 9:41 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
Не е супер. За мен липсват доста неща. Я помисли пак дали е супер. Това е устно 'поръчана' поръчка, която не дава достатъчно информация. Няма година на колата , модел кола, размер двигател, километри, с АС или без АС, щатски внос, европейски внос.........все важни фактори.

Сря Фев 14, 2007 12:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 188
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Това е нещо като изпитание за врачуване ми изглежда :) аз не бих могъл да дам отговор или поне ще е такъв че да изброя всички вероятни проблеми което ще ми отнеме една две страници ... Ако обаче трябва да врачувам мога да пробвам с объркани кабели или липса на ток :))

П.С. Истинското ми мнение всъщност е че на този колега му трябва една диагностика но в истински сервиз, да я закачат да я преслушат и да и издадат диагноза :)

Сря Фев 14, 2007 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Правилно разсъждаваш. Съвършено точно. За да каже някой някое мнение трябва да почне да изброява наред всичко, каквото е чул за дефекти.

И ние може да успеем да стесним кръга, но си трябва цялата информация.

Сря Фев 14, 2007 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Тъй остава само да се намери правилния сервиз и колегата е на 70% ок :)

Сря Фев 14, 2007 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Да, точно. И ако попадне и на правилния механик - направо е на 100 %. Защото, ей....да не се заблуждаваме. Тия милиони коли по пътя, не са всичките чисто нови и не са всичките повредени. Както и не са всичките диагностирани от мен. Някой, някъде ги прави, човек, механик. Има и кофти услуги, но има и високо качество.

Сря Фев 14, 2007 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз съм колегата с проблема,благодаря ви наистина всички са много загрижени за всеки това много ми харесва.Колата е Impreza 1.8 16V 103hp.Карам я на газ и бензин,на газ върви по приемливо от колкото на бенз,но пък гърми като подам рязко газ.Ходих на компютърна диагностика,казаха ми че не са добре всички кабели-показват едно и също което много ме сумнява не може всички изведнъж да испушат или пък дебитомера(датчика след въздушният филтър),но нищо конкретно с две думи май не разбират и не им се занимава.С маистора при който си ходя отдавна и с предните ми коли,все японки гледахме много неща,филарът,свещите,клапана за празният ход чистихме,мерихме съпротивлението на кабелите,бубините,датчика на коляножият вал беше поуцапан чистихме го и майче за малко имаше ефект (около 200км.).Той се съмнява в лулите на кабелите,каза че е имал кола с подобни лули и го побъркала докато разбере че от там е проблема.Кабелите не са разменени със сигурност.Не знам какво още да пиша че да ви ориентирам,ако се сетите за нещо питайте ще го напиша.

Сря Фев 14, 2007 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Вероятно е да са кабели на свещи....щом и на газ имаш проблеми. Виж на тъмно при рязко подаване на газ дали има сияние някъде по кабелите, но ако е в лулите /също много вероятно/ няма да се вижда...

Сря Фев 14, 2007 2:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Маи ще сменя кабелите да видя кво щте стане.Проверявах доста солени са цените май пак нашите продавачи в бг са ги надули.На коя фирма са добри като цена и качество.

Сря Фев 14, 2007 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Явно моите предположения отпадат :) Жалко че в България не може така лесно да се връщат стоките както тука ако са ти непотребни. Нямаш ли някой познат, да пробваш с негови кабели и ще видиш дали ще има резултат, преди да купуваш?

Сря Фев 14, 2007 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Nick написа:
Не е супер. За мен липсват доста неща. Я помисли пак дали е супер. Това е устно 'поръчана' поръчка, която не дава достатъчно информация. Няма година на колата , модел кола, размер двигател, километри, с АС или без АС, щатски внос, европейски внос.........все важни фактори.

Еми това имах предвид де :D Че имаме проблем, ама не знаем за каква кола се отнася... даже и емотикончете бях сложил...

П.С. Добре дошъл на поредния колега, jordan :!: :wink:

Сря Фев 14, 2007 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 8
Автомобил: Galant,Grandis
Нов фен
Отговори с цитат
Jordan написа:
Аз съм колегата с проблема,благодаря ви наистина всички са много загрижени за всеки това много ми харесва.Колата е Impreza 1.8 16V 103hp.Карам я на газ и бензин,на газ върви по приемливо от колкото на бенз,но пък гърми като подам рязко газ.Ходих на компютърна диагностика,казаха ми че не са добре всички кабели-показват едно и също което много ме сумнява не може всички изведнъж да испушат или пък дебитомера(датчика след въздушният филтър),но нищо конкретно с две думи май не разбират и не им се занимава.С маистора при който си ходя отдавна и с предните ми коли,все японки гледахме много неща,филарът,свещите,клапана за празният ход чистихме,мерихме съпротивлението на кабелите,бубините,датчика на коляножият вал беше поуцапан чистихме го и майче за малко имаше ефект (около 200км.).Той се съмнява в лулите на кабелите,каза че е имал кола с подобни лули и го побъркала докато разбере че от там е проблема.Кабелите не са разменени със сигурност.Не знам какво още да пиша че да ви ориентирам,ако се сетите за нещо питайте ще го напиша.

Здравейте на всички..........
Твоя мотор ако не се лъжа е EJ18.........гледам че допускате че проблема идва от CKP сензора......едва ли е от него ,но за всеки случай колегата да откачи куплунга му и да го замери.........куплунга трябва да има 2 пина , м/у тях с мултицед трябва да дава 950- 1200 ома съпротивление..........ако не е в тази граница ,проблема е ясен........има друго нещо обаче, и то е когато се замерва ,колегата трябва да завърти ( размърда) куплунга или жиците му и да гледа показанията на мултицета, ако се изменят , това значи че дадчика е за смяна..........има прекъснат пин /жило........
Ако не е от това, значи е от кабелите на свещите или поне е голяма вероятността да е от тях, но без да се замерят не може да се твърди това нещо а това става само с осциолоскоп на стенд и се гледа пробивното напрежение на всяки един цилиндър какво е.......не си спомням какво трябва да е,но ще пиша тук после като се сетя..........
Много работи мога да кажа, но пусто му време не стига и трябва бач да има ............ 8) :cry:
чао за сега на всички.......

Сря Фев 14, 2007 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Да мотора е EJ18,но не можах изобщо да разбера за кой сензор ми говориш колега(DJ Tymbi) и как да го измеря.Кабелите ги мерих,но не на стенд.Съпротивлението им беше в границите които видях от един service manual за модела,бубините и буксата към тях също-всичко уж е ок.Поръчах си кабели bosh,дано не са менте че ми писна от боклуци вече,струват 60 лв.Ще дойдат в събота,задължително ще пиша какво става като ги сменя.

Сря Фев 14, 2007 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ами дано не са ама .... бош и да не е менте трудна работа :oops:
Аз лично съм доволен от Bogicord но не знам от къде точно са купени /София/ и струваха около 160 лв.

Сря Фев 14, 2007 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 8
Автомобил: Galant,Grandis
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Jordan написа:
Да мотора е EJ18,но не можах изобщо да разбера за кой сензор ми говориш колега(DJ Tymbi) и как да го измеря.Кабелите ги мерих,но не на стенд.Съпротивлението им беше в границите които видях от един service manual за модела,бубините и буксата към тях също-всичко уж е ок.Поръчах си кабели bosh,дано не са менте че ми писна от боклуци вече,струват 60 лв.Ще дойдат в събота,задължително ще пиша какво става като ги сменя.

Това е дадчика за положение на кол. вал и ако той не работи няма палене на мотора,така че се съмнявам да е той......на някои коли ( като Нисан с SR20DE моторите или на Мицубишитата с делко системата (не с DIS система ) този дадчик е разположен в самото делко......... :wink: и обикновенно са два дадчика и са оптрони........но в твоя случай става дума за магнитен дадчик ,и седи на кол. вал........... :wink: но както казах това не е причината за поведението ти на мотора в момента............
Кабелите на Бош с меко казано ментета, повярвай ми, аз съм взимал десетки комплекта кабели и знам кое си струва и кое - не...........
На колегата Б.Александров кабелите аз съм му ги взимал и засега няма проблеми и е доволен от тях( нека той каже де :wink: 8) )а вече 2 години си кара с тях за разлика от на някои клиенти кабелите им, въпросните Бош, които на 5-6 месец идват с оплаквания......... :wink:

Чет Фев 15, 2007 1:05 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Моите са NGK, не съм ги пипал откак взех колата и нямам оплаквания. Лятото смених свщи, и пак NGK сложих. Моторчето е фурия, има течове на масълце тук таме, ама не е страшно. Не се налага да доливам от смяна на смяна.

Чет Фев 15, 2007 1:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колега Jordan не се захващай да сменяваш преди да си съвсем точно сигурен че в това е проблема, може да не е от кабелите моята кола е на 17 години и кабелите не са сменявани, защото не са осквернени и защото явно са направени да издържат, няма ли начин да си намериш правилния сервиз? Знам че, доста от вас нямат вяра на оторизирания сервиз на Субару-моторс но аз бих пробвал там една диагностика да струва 50-60лв може да се пита колко струва но поне ще ти спести мислене чудене и грешно хвърлени пари? Аз съм сложил Беру свещи и ако ми се наложи и кабели и капачка пак бих сложил Беру/BERU/германия стига да предлага имам и вяра на тази фирма още отдавна и Валео/Valeo/франция харесвам ама те не правят нищо за Субару май поне от това което съм разпитвал ...

Чет Фев 15, 2007 2:04 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >