Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 E-boxer изключане на ауто старт/стоп 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Преди 2 месеца си взех Subaru XV 2022г. с e-boxer двигател. Вече свикнах с колата и много ми харесва, само едно нещо ме дразни - не може да се спре ауто старт/стоп-а, дори и временно (всъщност има един начин и това е да се пусне размразяването на предното стъкло..), и се чудя дали има начин да се спре със софтуер или нещо такова и като цяло дали знаете някой човек добър с електроника, който да може да ме посъветва за това.

Съб Дек 27, 2025 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 691
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега за Honda Type R си взех такава джаджа от алито. Работи без проблем.
Гледам има и за XV - to също. Цък

Трябва да си вземеш за твоя модел.

Иначе не знам дали може и софтуерно. При мен не можеше.
 15

Нед Дек 28, 2025 1:01 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
tst написа:
Колега за Honda Type R си взех такава джаджа от алито. Работи без проблем.
Гледам има и за XV - to също. Цък

Трябва да си вземеш за твоя модел.

Иначе не знам дали може и софтуерно. При мен не можеше.

Проблемът е че аз изобщо го нямам това копче за спиране на старт/стоп-а и това няма да работи за мен според тази тема в редит. Иначе кой знае може и американците да грешат.. ама като цяло почти никаква информация не мога да намеря за това...

Нед Дек 28, 2025 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проблемът е много нов и все още не съм чул за решение. Това е проблем за европейския пазар, където законодателно вкараха условия за производителите да премахнат възможностите за изключване на системите след 06.2021 (или да ги затруднят максимално). Хибрида на Субару от тези години е "мек", но не в значението на стартер-генераторите, които повечето меки хибриди имат. Предполагам, че ASS функцията е обвързана с EV функцията. И понеже последната не е свободно избираема, няма лесен начин да се отдели веригата само за ASS. Единствено голям консуматор (в случая подгрява) променя режима. Би могло да се направи нещо в тази посока , но явно не е икономически обосновано за момента.
Вече виждам и къде ще бъде оплакването с новия Strong Hybrid e-boxer, който вече не е пълноприводен :)

Пон Дек 29, 2025 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 691
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Колега,

Най-вероятно има решение за вас.
Включването и изключването може да се извършва от сензорния дисплей.
Ако успеете да намерите менюто за вкл. и изкл. (стига да го има) то можета да закупите
Autostop Eliminator, който с връзва за камерите на eyesight (май така се казваше)

Прилагам линк с видео демонстарция на инсталиране
https://www.autostopeliminator.com/prod ... eliminator

и още един

https://www.4dtech.com/subaru-crosstrek ... liminator/

Успех.

П.С.

Ако не успеете с това обадете се тук : https://toptuning.bg/start-stop/

И не съм сигурен, но можете да се обадите и на Калин във форума zk.

Може и да помогнат.

Вто Дек 30, 2025 1:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
На тези от autostopeliminator.com им пратих мейл и те ми казаха
Цитат:
We have not tested or looked into the vehicle you mention here, so we do not know whether it will work or be safe for your vehicle.

Като цяло не знам колко има смисъл да давам 100 долара + доставка от US за нещо което 90% няма да работи. Найстина няма никакъв фабричен начин да се изключи, нито менюта нито копчета, а тая джаджа доколкото разбирам "помни" сигнала от копчето и го праща всеки път като се пали колата. Ако по някаква случайност в европейските коли има същия "американски" сигнал за спиране на системата може и да свърши нещо ама не ми се вижда вероятно.
Иначе мерси за този българския сайт, ще ги пробвам след празниците

Вто Дек 30, 2025 12:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
KGS написа:
На тези от autostopeliminator.com им пратих мейл и те ми казаха
Цитат:
We have not tested or looked into the vehicle you mention here, so we do not know whether it will work or be safe for your vehicle.

Като цяло не знам колко има смисъл да давам 100 долара + доставка от US за нещо което 90% няма да работи. Найстина няма никакъв фабричен начин да се изключи, нито менюта нито копчета, а тая джаджа доколкото разбирам "помни" сигнала от копчето и го праща всеки път като се пали колата. Ако по някаква случайност в европейските коли има същия "американски" сигнал за спиране на системата може и да свърши нещо ама не ми се вижда вероятно.
Иначе мерси за този българския сайт, ще ги пробвам след празниците

От кой град си? За София може да пробваме с Mucar 892BT или Thinkcar689BT да изключим старт/стоп системата.

Пон Фев 09, 2026 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: XV
Нов фен
Отговори с цитат
В щатите продават байпас джаджи, но трябва да бърникаш кабелите на колата. И мен ме дразнеше, но свикнах. Иначе ако имаш S/I режим, мисля, че ако си в спортен режим се изключва start/stop-а. Другото, което съм виждал дискутирано в чуждите форуми е обдухване на предното стъкло или да държиш включен нагревателя на задното стъкло.

Нед Фев 15, 2026 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема