|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Не се отваря багажника с дистанционното
| Автор |
Съобщение |
|
Bi Fuel
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0899162637
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте,отскоро имам Субару Форестър 2009 г.Багажника спря да се отваря с дистанционното.Може ли да ми дадете съвет какво да направя или да търся сервиз.Благодаря Ви предварително.
|
|
|
|
| Нед Апр 05, 2026 7:14 am |
|
|
|
nikentce
|
Тя е електрическа. Или е изгоряла, или е блокирала. Моята ми засичаше напоследък все по-често. Писна ми и я свалих и "окъпах" с масло  . Сега работи мазничко.  . Ако съвсем е блокирала/изгоряла - има авариен палец от вътрешния край на багажната врата, но трябва да пуснеш задните седалки и да махнеш щората, за да я достъпиш.
|
|
|
|
| Нед Апр 05, 2026 7:30 pm |
|
|
|
Bi Fuel
|
|
При мен понякога блокираше,след това се отваряше сега вече няма отваряне.Кое свали и изкъпа с масло.
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2026 7:57 am |
|
|
|
nikentce
|
Bi Fuel написа: При мен понякога блокираше,след това се отваряше сега вече няма отваряне.Кое свали и изкъпа с масло. Самата ключалка, която е в багажната врата. Хваната е с два болта. Бяла пластмасова кутия е с влизаща в нея букса. Нацвъках й масло през всички видими дупки покрай подвижните елементи, най-вече около металния заключващ палец. Може би няма да е супер трайно, но нямах време да си играя повече и да я разглеждам за начин на разглобяване, за да се почисти добре старата грес и да се нанесе по-прецизно подходяща смазка. Тръгне ли пак да засича ще дебна вече подходящ момент да си играя повече.
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2026 11:06 am |
|
|
|
Bi Fuel
|
|
Благодаря,свалих и аз ключалката,но няма ток до моторчето,ще търся Ел техник.
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2026 11:59 am |
|
|
|
dendim
Регистриран на: Съб Авг 18, 2018 4:42 pm Постове: 346 Местоположение: София
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302      
|
|
Здравей, колега Има два гумени маншона горе, при пантите, вляво и вдясно. В тях вървят кабелите за бравата, осветлението на номера, бутона за отваряне на багажника, задната чистачка и нагревателя на задното стъкло. Кабелите в маншоните се пречупват и прекъсват понякога. Ако можеш, откачи маншоните и прегледай кабелите. Другият виновник може да е бутона за отваряне на багажника - влиза вода и корозира буксата, с която е свързан с кабелите. Да стигнеш до него, трябва да махнеш пластмасовата лайсна с емблемата, ама е играчка... Успех, пиши за резултата! :-)
Изпратено от моят 2407FPN8EG с помощта на Tapatalk
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2026 3:42 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|