|
Страница 1 от 1
|
|
Въпрос относно закачане на Android App през ELM327
| Автор |
Съобщение |
|
mlinuxgada
|
|
Здравейте колеги, Имам Subaru Legacy 2.0 1999г. 125коня. Опитвам се да се закача през OBD порта/който май не е много OBD ;-)/ като включвам ELM327 адаптер, и през bluetooth се свързвам с Car Scanner/Android App Diagnostic/
Пробвах Subary->Legacy OBDII EOBD, пробвах ISO 9141-2 да сетна, че иначе ги върти всички автоматично. За момента закачам към адаптера, ама ECU не мога се свържа.
Порта си работи, кога в сервиз закачат техни диагностици /Delphi примерно/ всичко работи, т.е. порта на колата си е ок.
Ако някой се е опитвал на по-старите субарута, да сподели опит.
ПС: Имам и Subaru Outback 3.0 H6 2000г., там закача от раз, и всичко си работи. Със същия адаптер, със същата програма/приложение.
|
|
|
|
| Пон Авг 31, 2026 3:46 pm |
|
|
|
Alxx
|
Ако компютърът на 201-цата е Юнисиа(99% е), с елм няма да стане. Колата поддържа ISO 9141(без двойката  ). OBD е просто стандартизиран порт, не е протокол за комуникация.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Авг 31, 2026 6:34 pm |
|
|
|
mlinuxgada
|
Alxx написа: Ако компютърът на 201-цата е Юнисиа(99% е), с елм няма да стане. Колата поддържа ISO 9141(без двойката  ). OBD е просто стандартизиран порт, не е протокол за комуникация. Звучи логично. Мисълта ми е, как може да стане ;-) Смис ако няма как да стане с elm327, ако някой е успял да подкара основните функции, четене грешки и т.н. какво устройство + кабел да си купя. Мене основно ме интересува моментен и усреднен разход на гориво, както и температурите антифриз и масло/ако има/
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2026 5:06 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Разход гориво не се следи от този комп, както и Т масло. Можеш да видиш Т антифриз, аванс, нок корекции, обороти валове, абсолютно налягане и/или въздушен поток(зависи с кви датчици си), мисфайъри, въздух ппх, двете сонди и мониторинг на катализатора, и не помня имаше ли налягане гориво. За това, което искаш си купи един DEFI advance ZD(не обд, с датчици), навържи го както трябва и ще имаш почти всичко. Вържеш ли резервоара и километража ще имаш и разход на гориво. Иначе за четене на грешки най-евтино е с делфи или ваг ком 409 кабел(по памет пиша) и кракнат SSM. СТава топ с Лаунч, но там парите са повече, но пък Лаунч-ът чете всичко, което се мести.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2026 7:22 pm |
|
|
|
zk.
|
|
JDMscan + vag-com кабел (kkl и/или 409) ще стане. С елмчето може само, ако самото то се рефлашне, понеже има пречки за работа със SSM протокола.
Май и btssm тръгваше с такъв компютър, но не ми се играеше да добавям ръчно адреси за някои липсващи параметри. Последното може да върви и с bluetooth адаптори (но не с елм), но скоростта е по-бавна от колкото с кабел.
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2026 9:35 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|