Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Излизам от нелегалност 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, настоящи, бивши и бъдещи притежатели и фенове на „Subaru” и най-вече на „Subaru Outback”! Поздравява ви един относително нов собственик на Outback 2,5 (ръчка), 2000 г. Крайно време беше да изляза от дълбока нелегалност и да се включа в дискусиите, които се разискват във форума на любимата марка.
Малко история. Автомобилът го купих от един приятел съвсем инцидентно, без да имам намерение точно в този момент да се обзавеждам с друга кола. Но съдбата се разпореди по друг начин. Всъщност историята около Subaru-то започна доста по-отрано. Преди доста време закупихме с жената едно място в с. Герман, с намерението да си построим къща и да се преместим там да живеем, да станем, така да се каже, селяни от градски тип (просто София отдавна ни е опротивяла като населено място). Мястото перфектно – равно, юг, ток, вода, отсреща е Витоша и София почти не се вижда. Единственият недостатък беше, че да се стигне до него има едни 70-80 метра бая ми ти и баир. Всички ми казваха, че ще имам проблем през зимата, че без покупка на джип няма да мина. Аз също имах известни опасения. Преди 4-5 години отидох при един приятел на Горубляне и споделих с него моите проблеми. Поисках му съвет. Казах му за баира, казах му, че с жената обичаме да обикаляме по реки, язовири, планини и паланки. Казах му също така, че не искам джип, а автомобил, голям, като за мен (аз съм приказно красив - 125 кг), да е комби, да влачи и да минава, по възможност, навсякъде. Отговорът му беше незабавен, като изстрел: Subaru Outback! Умен човек. Тогава за първи път чух за предимствата на тази марка и останах доста впечатлен. На този етап не мислих за покупка веднага, защото имам две други коли – Ситроен АХ 1,4 дизел (него го джиткам основно в града, върши чудесна работа, но когато излизам от него се чува звук наподобяващ звук като при отваряне на шампанско) и един ветеран Форд Таунус 17М, много добре запазен, с който обикаляхме България. Но думите на моя приятел ми се загнездиха в главата и започнах да се заглеждам по въпросният модел, като постепенно разбрах, че това е марката (колкото и нескромно да звучи) създадена специално за мен.
Преди две години започнах да строя в Герман и голяма част от паричните средства отиваха за обекта. За нов автомобил и дума не можеше да става. Така, че покупката на мечтания автомобил се отлагаше във времето. И тогава, както споменах по-горе, се намеси съдбата. Миналата година, пролетта, в махалата, в която съм израснал и живея в момента, от известно време се появи едно Subaru Outback! Оказа се, че го кара мой приятел, с който сме израснали заедно, в една махала. Отидох при него да го поразпитам от първа ръка, да сподели впечатления, а то се оказа, че той го продавал, защото жена му получила служебна кола и реално използват нея, и за да не му седи Outback-а решил да се раздели с него и след време да си купи по нов. Познавайки го какъв педант е по отношение на колите, бях сигурен, че е сменил всичко по ходовата част, както и консумативите по двигателя (което се и потвърди по-късно). Автомобилът е докаран лично от него от Германия. Произведена е края на Декември 1999 г., а като модел се води 2000 г. Отвътре и отвън колата изглеждаше много добре. Разбрах, също така, че друг такъв удобен случай едва ли ще ми се предостави от съдбата – да купя автомобил от проверен човек, който няма да ме излъже за състоянието на колата. Казах му, че проявявам интерес и след едно кратко пробно пътуване до Богров си стиснахме ръцете. Това стана Май 2008 г. Тук трябва да отдам дължимото на жена ми, която изцяло подкрепи моя избор, за което й благодаря!
И така - „Сбылась мечта идиота!”- както казва Остап Бендер, да е жив и здрав. Колата не ми излезе евтино, въпреки, че я получих с 4 бр. отлични летни гуми и 4 бр. добри зимни гуми, всичките на оригинални алуминиеви джанти за Subaru Outback. Но за тази почти година, откакто я карам колата (основно извън града й навъртях 10 000 км), разбрах, че си е струвала всяка стотинка, която съм дал за нея! Автомобилът не показа никакви дефекти, разходът градско е 13,5-14,0 л/100 км, извънградско - 9,0 л/100 км. Въпросните 70-80 метра баир на Герман не се оказаха никакъв проблем за Outback-а, той просто не ги забеляза, при това в най-големия сняг, със нарочно спиране и тръгване по средата, на най-стръмното. Там, на това място закъса BMW X5 при положение, че се качих през 30-сантиметровия девствен сняг преди него. Дребна работа, но все пак приятно! Нали разбирате, първи трепети, пробвах автомобила си къде ли не – през снежните поляни на Семково, в калта и локвите около Черни Искър, в пясъците на брега на яз. Искър, след Филмовата къща. Есента се качих със семейството направо по ски пистата над Пършевица чак горе, на върха (между другото изгледът от там е великолепен)! Миналият уикенд бяхме на ски отново на Пършевица. Сняг над един метър, пътят разчистен пожелателно. Остри, 180-градусови завои и бая катерене. Който е ходил - знае. И никъде Subaru-то не се замисли нито за миг – кюфкаше и преодоляваше препятствие след препятствие. Усещането, че си господар на терена е доста приятно. Със сигурност не съм минал по възможно най-трудните маршрути, но това което показа машината извън пътя напълно ме задоволява и страшно ме кефи. Тридесет години съм шофьор, карал съм много коли, но точно тази ми доставя огромно удоволствие, когато я шофирам! Вероятно има и други модели коли с подобни характеристики, но … Както е казал един умен човек - Subaru е автомобил за ценители! И аз напълно съм съгласен с него.
Основните ми изводи относно модела са следните:
Плюсове:
На първо място слагам, естествено, високата проходимост извън нормалните пътища на Родината (то къде ли ги има).
Много устойчив при движение с висока скорост (въпреки, че не съм любител, обикновено 130-140 км/ч на магистрала).
Стабилното влизане и излизане от завои даже на по висока скорост.
Чувството за сигурност, което създава Outback-а. Всичко по него е изработено масивно и здраво, все пак военно производство.
Добър контрол на волана. Някъде във форума четох, как един колега се оплакваше, че и най-малкото сътресение на гумите рефлектира веднага на волана. При мен този момент отсъства.
Усещането, че колата на хубави пътища просто като че ли лети над пътя.
И много други.
Това са по основните плюсове за мен.
Минусите:
Относително високият разход на гориво и то скъпо – карам със 100 октановия на Шел, веднага разходът падна с около литър на 100 км, а двигателят мърка. Финансово излиза горе-долу едно и също, ако караш с 98 или 95 октана, но работата на двигателя се отличава към доста по-добра.
Седалките не са особено меки, даже се учудих, когато седнах за първи път.
Реглажа на долната част на шофьорската седалка ми се иска да е в по широк диапазон (или аз съм крив нещо, не знам…).
Липсата на реглаж на волана в дълбочина?!?
Задната седалка определено е тясна за трима възрастни с нормално телосложение.
Лостчето за отваряне на капака на бензина можеше да не е на пода, където все пак е мръсно.
В общи линии, това са според мен минусите, но те не са съществени (изключая разхода) и не могат да затъмнят огромните предимства на модела. За мене предимствата на Subaru Outback са от много по-голямо значение отколкото недостатъците, така че нито за миг, до този момент, не съжалявам за придобивката!
Ами, това е колеги. Аз, като за първа изява във форума, май се поолях, дано не съм ви отегчил с дългото си встъпително слово и дано не съм ви досадил с неща, които болшинството от вас, вероятно, прекрасно знаят и без мен, но ми се искаше да споделя с вас за моите „размисли и страсти” преди и след покупката на този чудесен автомобил Subaru Outback! Дано, също така, да не съм нарушил някои от правилата на форума, все пак съм нов тука и още не съм се наясно с всички тънкости. Мненията във форума ги чета най-редовно, има много интересни теми, научих доста неща от тях. Надявам се в бъдеще и аз, ако може с нещо да бъда полезен и на другите участници във форума. Защо до сега не съм се регистрирал като участник - не знам, може би от мързел. Обещавам да се поправя и активно да се включа в дискутираните теми във форума.
Тук съм качил някои снимки за сведение: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=346399
Още веднъж, поздрави на всички!
:D

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Последна промяна Joro - Sofia на Чет Фев 26, 2009 1:19 pm, променена общо 1 път

Сря Фев 25, 2009 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Написаното се чете на един дъх,любов към автомобила струи от него, а снимките подскажи от къде са колега,че вече ми се приходи там . :D
ПП Колега, мисля че в тази новата къщичка ,там край Софето ,спокойно можеш да напишеш нещо-ще се харчи -уверен съм. :D :smt023

Сря Фев 25, 2009 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 105
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Уау,браво колега чудесен разказ за пътя ти до SUBARU. Честито да си я караш със здраве ,много и безаварийни километри колата ти е много слънчева на снимките(особенно последната :-D ) ще се радвам да се видим живот и здраве на някоя среща :D !

Сря Фев 25, 2009 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Май е яз.Широка поляна- там и аз паркирах форестъра миналата година, ако съм познал .

Сря Фев 25, 2009 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря за топлите думи и хубавите пожелания!
Снимките са: 1. Черни Искър, над Говедарци. 2. яз. Голям Беглик, той е преди яз. Широка поляна. 3.Пак Голям беглик. 4. Отново Черни Искър. 5. Горният край на ски пистата над Пършивица. 6. яз. Душанци 7 и 8. Семково. 9.Навсякъде където човек има мерак да отиде сред природата. Все хубави места. Надявам се да се видим на някои от тях.

Сря Фев 25, 2009 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
agogov, относно писането край Софето, знам ли, може някой ден и това да стане, може в мен да се крие някой нов титан на перото и на стари години да издам многотомно издание за великата марка Subaru.

Сря Фев 25, 2009 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Добре дошъл и от мен :-)
Снимките радват,най вече последната :lol:

Сря Фев 25, 2009 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Последната снимка показва най-важния консуматив на Subaru. Той трябва да се сменя задължително при всяко пътуване сред природата.

Сря Фев 25, 2009 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
:smt041

Чет Фев 26, 2009 12:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Същия като моя само дето аз съм с автоматик. Чудесна кола и страхотно си описал предимствата и недостатъците.
Това за настройването на шофьорската седалка и мен малко ме дразни...
Поздрави!

Чет Фев 26, 2009 7:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 174
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колега,

Много добре изглежда машината.
Със здраве и безаварийно каране!

Поздрави

Чет Фев 26, 2009 10:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Поздрави и добре дошъл на светло!

Чет Фев 26, 2009 10:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
- Нека бъде светлина (разбирай Subaru)! - е казал Господ, така че аз го послушах. Относно цвета, Outback-Fan, изборът беше 1 от 1. Късмет, защото и аз харесвам тази комбинация, макар, че и другите не са никак лоши. Благодаря на всички за поздравите!

Чет Фев 26, 2009 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Добре заварили! Благодаря! :oops:

Чет Фев 26, 2009 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
:D Добре дошъл.Хубаво е ,че си захвърлил партизанлъка а и в багажника на Субаруто колко риба се събира.Току виж сме се засекли на някой близък водоем. :lol:

Чет Фев 26, 2009 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
kocepicha написа:
:D Добре дошъл.Хубаво е ,че си захвърлил партизанлъка а и в багажника на Субаруто колко риба се събира.Току виж сме се засекли на някой близък водоем. :lol:
Много станахме риболовците :-D

Чет Фев 26, 2009 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 741
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:
kocepicha написа:
Много станахме риболовците :-D

Абе то от едната страна на въдицата винаги има по една риба... :roll: :wink: :mrgreen: Ама въпреки това ще взема и аз да се запаля по риболова, та да почна по предназначение да ползвам Outback-а! :-D

Чет Фев 26, 2009 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Колеги, честно ще се изповядам сега пред вас! Риболовецът в нашето семейство не съм аз, а моята благоверна съпруга. Най-големият шаран който е хванала през живота си това съм аз. Голяма късметлийка е тя и най-вече тъщата, че е случила със зет. Но това е друга тема.
Майтапа настрана, но когато отиваме на излет с цел риболов и лентяйство, Subaru-то още не е спряло на брега, жената е отворила вратата, с единият крак е навънка и с едната ръка вече замята с въдицата! Опасна е. Вечер не можем да си тръгнем: "Моля те, нека да хвана още една, последна!" И така няколко пъти. Колко пъти сме се прибирали на фарове. На мен не ми пречи. Аз пък отговарям за обоза, явявам се един вид интендант на лагера. Занимавам се с мързел и с това, което се вижда на последната снимка. Падам си малко кулинар и затова съм толкова килограми. Сега с Outback-а възможностите ни се разшириха, с този голям багажник можем да прекарваме повече продукти в едната посока и повече риба в обратната (когато я има, де). Не ни притеснява вече, също така, че може да завали дъжд за кратко, и че няма да можем да излезем от дерето в което сме се завряли. С една дума - Subaru!
Така че, като нищо можем да се засечем по водоемите, което може само да ме радва.

Последна промяна Joro - Sofia на Чет Фев 26, 2009 11:46 pm, променена общо 1 път

Чет Фев 26, 2009 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Joro - Sofia написа:
...

А за мен колега остана само слагането на червея.В моето семейство риболова е заразен . :D

Прикачени файлове:
.jpg
.jpg [ 196.94 KiB | Прегледано 1174 пъти ]

Чет Фев 26, 2009 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Честито и добре дошъл при просветените :)

Чет Фев 26, 2009 11:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >