Отговори на тема
 Шланг между помпа на съединителя и цилиндъра 
Автор Съобщение

Постове: 30
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Някои знае ли този шланг дали е взаимнозаменяем с нещо по-често срещано. Каталожния му номер е 37251AC001.Колата е Subaru Legacy 2.0L, 2000год., естествено ръчна скоростна кутия.
Проблема е /в друга тема се оплаквах пак/ че явно от там изпуска и не може да се обезвъздуши системата. затова и ми пада съединителя. Ходих 2 пъти на сервиз, гледаха, чистиха, но ефект няма. Намазах всичко /предварително почистено/ с тебешир и там изпуска. В магазина ми казаха че за 1 седмица ще го внесат за 72 лева. В E-bay е $22.

Чет Май 21, 2009 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Намерих. Резбата съвпада със маркуч от спирачната на OPEL FRONTIERA.Само трябва да припиля планката към шасито и съм готов. Дано това да стане.

Чет Май 21, 2009 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 112
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здрасти колега,
От доста време ми сълзи и на мен около този шланг
и днес системата сдаде багажа: не включваше 1,2 при запален мотор
Колата поистина, припомпих съединителя няколко пъти и захапа скоростите(задната влиза доста трудно).Сега се колебая да се прибирам ли с нея да не ме изостави по път. Хиллхолдера ми се струва че се държи странно- пускам я назад и малко по малко спирачката задържа.
При мен педала не пада ...
Какво ще ме посъветвате , може ли помпата на съединителя да прави проблема. Майстора каза само да долея масло на съединителя и скоростите .
ПП Сега прочетох за твойте проблеми и направо ми настръхна косата
Избрах си Субару защото се слави като идиотоустойчива кола ама явно в БГ идват доста търкаляни бройки....
ПП2 Някой може ли да ми каже какви масла да търся за скоростната кутия и съединителната система

Нед Май 24, 2009 9:44 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
За маслата - не доливай. Трябва да е еднакво. Ако знаеш какво е било налято става, но най сигурно го смени /пише че се сменя на 100 000км, но мисля че малко хора сменят/аз си смених на скоростната кутия с Motul 80W по 25 лева беше литъра, взех 5 литра - 4 за скоростите и 0.8 за диференциала. И задната започна да влиза доста по добре. За съединителя - всички си мислеха че е от помпата - разглобяваха, чистиха, че и пари си вземат, ама...при мен изпускаше този шланг и ми се размина. A и добре че стана този от Frontiera-та За скоростите -и при мен беше така - не влизаха, а задната беше 1:100 да стане. Вече минах към 1000км с новия маркуч и засега проблем няма. /Майстора, които ми откри теча от маркуча, като го маза с тебешир - каза ми че можел да ми сложи от друга кола помпа, ако бил токова скъп на Subaru, защото отначало и той мислеше че е от помпата. Но трябва да се приправя доста май./ Най добре е да си изтеглиш руското ръководство и да разгледаш какво става, защото се стига и до комични ситуации. В друг сервиз/официален/ от диагностика на компа ми казаха да си търся дебитомер и още 100 датчика, а се оказа че този модел не е с дебитомер....абе всеки си приказва.
ПП - Ако ти намалява спирачната течност на помпата на съединителя, долей си и ще припомпваш - аз така се прибрах от София към Търново. Казаха ми да доливам с DOT4. Но и там е хубаво да е еднаква течността. Успех!!! Дано да не е от помпата ти и да се разминеш като мен с шланг за 20 лева.

Прикачени файлове:
untitled1.JPG
untitled1.JPG [ 50.81 KiB | Прегледано 785 пъти ]

Нед Май 24, 2009 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря за инфото !!!
При мен течноста в казанчето не мърда макар, че сълзи малко.
Тръгвам на път от провинцията с риск да замръкна по пътищата ;)
Моля се да е било нещо временно (ако има въобще такъв вариант) .

Нед Май 24, 2009 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Legacy16v turbo20
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
аве хора свалете шлауфката заедно с накрайниците и ги занесете кадето правят маркучи за хидравлика и ще ви излезе около 20лв вечен маркуч . Ако някои е от пловдив знам около 3 места
щему обясна.

Чет Май 28, 2009 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не съм от Пловдив, но благодаря. Проблема се оправи. На мен първо ми казаха да отида при стругар и да ми направи накрайници за шланг, които се намира лесно. Но както споменах от OPEL стана и не ми се занимава повече. Сега си работи нормално, всичко е наред.

Пет Май 29, 2009 7:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Видях от къде сълзи и губи течност (ограденото с черно).
От Пловдив съм казвай къде да ходя и какво да го правя тоз шланг,маркуч :)
Този номер го прави когато си поиска, понякога е сухо понякога тече.
Майстора уж го попристегна, но явно не е достатъчно.

Прикачени файлове:
untitled1_123.jpg
untitled1_123.jpg [ 60.19 KiB | Прегледано 604 пъти ]

Съб Май 30, 2009 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Шланг си намерих от Ханза флекс
Майстор в Пловдив ???
Автоцентър Ковачев виждам, че са фенове на субару :D някой ходил ли е там ?
Ако някой ми обясни как се обезвъздушава мога да се пробвам и сам.
И дихтунги (медни шайби ) и шланг и маркуч мога да си намеря ама ше зема да оплескам нещо :shock:

Вто Сеп 29, 2009 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема