Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Кои гуми да избера за Фори? 
Автор Съобщение
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз избирам като гледам кои са най-скъпите и взимам тези с една стъпка по-надолу в цената. Обикновено най-скъпи са Пирели или Гууд Иър. Втори са Йокохама, на които вече съм фен. Ако можете ги купувайте на лизинг.

Нед Сеп 27, 2009 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 154
Автомобил: форестър
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Браво zodias за идеята =D> :smt041 не се бях сетил за купуване на гуми с лизинг :smt098

Нед Сеп 27, 2009 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Sufo написа:
Браво zodias за идеята =D> :smt041 не се бях сетил за купуване на гуми с лизинг :smt098

Това :smt098 в края на изречението ти колега или колежке като как да го разбирам?

Нед Сеп 27, 2009 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И аз съм почвам да се заглеждам по зимните гуми - иде време :D
Niki8800, докъде я докара ти с пазаруването от CAMSKILL?
Мноого примамливи са цените. Чудя се къде е уловката. Ако няма такава си е тотален дюшеш

Чет Окт 01, 2009 10:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Forester, 2.0, 2006
Телефон: 0878 45 42 96
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте,
има ли някой впечатление от този модел G051 Geolandar H/T-S на Yokohama и ако да какви?
Благодаря предварително!

Чет Окт 01, 2009 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 22
Нов фен
Отговори с цитат
Koлега, тези Г051 на Йокохамата не са лоши за летни при нашите условия, но ако ти требе и за по разкаляно G012 e по-добър избор. Що се отнася до зимни - втора година съм с Geolandаr I/T +, и не бих ги сменил и за Мишелинките дори. Оригиналните Geolandar G95 225/55 -17" с които дойде Форито стават и за кал, те са си М+S, но немат звездичка- демек падне ли снежец - по-добре дома си стой. Но при сух път, мокър път за нашта зима не са проблемни, само сняг и лед не пробвай с М+S.
Та Yokohama Geolandаr I/T + e добър избор за зимна гума на новия Forester - имат предписания размер от производителя(Subaru) - 215/65 - 16", цена около 230-240лв с ДДС за този размер. Сравнено с Nokian 215/65 - 16" - към 20% по-евтино - поне тва дето аз съм виждал миналата зима като цени.

П.С. При дилърите в Пловдив имат и отстъпка за Фенклуба Subaru. На мен за джанти ми дадоха 10% и 15% за гумите(комплект).

Пет Окт 09, 2009 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост Re:
vale написа:
Мноого примамливи са цените. Чудя се къде е уловката. Ако няма такава си е тотален дюшеш

До никъде не я докарах. Просто ме убедиха че е редно да си взема чифт чисто зимни гуми, а в България си намерих по-добра цена. Но за лятни Бриджстонки ще се включа вероятно напролет. Иначе уловка няма - деливърито им е 10 паунда до GB да четирите гуми, оттам приятел ти ги праща насам, стандартно до Пловдив с фирма е паунд на килограм.

Съб Окт 10, 2009 1:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Поръчах си от avtogumi.bg Hankook W440 - за 143.28 лв. ги дават с ДДС. Сега чакам да дойдат в понеделник да ми ги монтират мобилно. Всичката патаклама ще ме излезе около 615 лв. Смееха ми се колегите, че рано си поръчвам гуметата, та даже и с монтаж, ама като гледам каква "харна" седмица следва, комай съм уцелил момента :lol: Пък и да се сгрее пак времето - ще го преживея търкането на гуметата на по- топло.
Zodias - :smt098 - дяволско задоволство

Съб Окт 10, 2009 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Hankook W440 са добри гумета :D

Съб Окт 10, 2009 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 61
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
Нов фен
Отговори с цитат
pekopad65 написа:
П.С. При дилърите в Пловдив имат и отстъпка за Фенклуба Subaru. На мен за джанти ми дадоха 10% и 15% за гумите(комплект).

Моето дойде с 225/55/17 летни Yokohama. Бях се замислил за Michelin но като чух за отстъпката и може би ще посетя Пловдив, защото мисля да си взема и втори комплект джанти (16'). Колко излезе общо 4 зимни гуми Yokohama с джанти 215/65/16 ?

Нед Окт 11, 2009 9:50 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
За тазгодишните цени не сам проверявал. Ама с повсеместните намаления, може да са и по-ефтинки летос. Иначе на мен ми легнаха 159лв джантата( немски - не china/turkey) и 209 лв гумата=368 комплекта и подарък 1-ви преглед безплатно. Евала на пичовете там.

Пон Окт 12, 2009 8:24 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Отговори с цитат
niki8800 написа:
vale написа:

До никъде не я докарах. Просто ме убедиха че е редно да си взема чифт чисто зимни гуми, а в България си намерих по-добра цена. Но за лятни Бриджстонки ще се включа вероятно напролет. Иначе уловка няма - деливърито им е 10 паунда до GB да четирите гуми, оттам приятел ти ги праща насам, стандартно до Пловдив с фирма е паунд на килограм.

Значи може аз да съм сефтето. Магазина предлага доставка и до БГ, която е приемлива. Кат имам впечатления, ще споделям

Чет Окт 15, 2009 3:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5911
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vale написа:
Значи може аз да съм сефтето. Магазина предлага доставка и до БГ, която е приемлива. Кат имам впечатления, ще споделям

Не си сефте, спокойно, доста хора си взеха. Проблемът е, че каквото дойде - това е и доста ги има в БГ по-евтини. Например виж тук http://www.toyotires.bg/news.php?id=28

Чет Окт 15, 2009 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 8
Нов фен
Отговори с цитат
Аз си взех, ето тия гуми http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/michelin/model/21604// за лятото и засега не мисля и да ги сменям, за да видя как се държат на сняг при тия 35 процента офроуд. Имам и зимни вреденщайн на железните джанти, но искам да видя разликата от зимната шарка и тая гума , която се води всесезонна. Миналата година с вреденщайнките нямах никакъв проблем и в най големия сняг, даже го търсех :-))

Чет Окт 15, 2009 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
alexa написа:
Аз си взех, ето тия гуми http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/michelin/model/21604// за лятото и засега не мисля и да ги сменям, за да видя как се държат на сняг при тия 35 процента офроуд. Имам и зимни вреденщайн на железните джанти, но искам да видя разликата от зимната шарка и тая гума , която се води всесезонна. Миналата година с вреденщайнките нямах никакъв проблем и в най големия сняг, даже го търсех :-))

Колега, аз тва дет прочетох ма навежда на мисълта хич да не са пробваш на сняг или лед с тия гуми. Имал съм предишния модел - подобна шарка - за извън пътя са ок - кал, пясък. Обаче на сняг са пълна трагедия. И на сухо и на мокро не бяха тъй безшумни както ги хвалят. Жената ми наду главата повече от колкото гумите и като продадох колата ги харизах и тех с нея.
После си взех Latitud HP и бех много по доволен, въпреки това за зимата бях взел и Алпинки. Абе, да ти дам съвет от много време не се доверявам на ''всесезонни'' гуми и премеждия не съм имал. Иначе. даже тука във форума имаше колеги опарили се, кат решили че на M+S може да са верва. Аз без снежинка на гумата на сняг вече не стъпвам.

Пет Окт 16, 2009 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Отговори с цитат
Ето една тема от миналата година ,която има доста общо с тази тук: viewtopic.php?f=7&t=2530&hilit=%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD след първа страница най-вече
ПП(За в бъдеще ще опитам да систематизиран темите за гуми ,че са доста и в различни раздели и във всяка има по нещо ценно)

Пет Окт 16, 2009 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Отговори с цитат
Чакайте да се оплача. Значи, тази сутрин бодър и с пари в джоба отивам на монтаж на BFGoodrich Winter Slalom , мейд ин Мексико, добър ДОТ - средата на 2008. Събуват ми Бриджстона , обуват новите и ...о ,чудо! Баланс-машината без малко да изскочи от постамента си. 95 грама отвън , 30 вътре. Другата - 75/35 грама. Трета и четвърта въобще не качихме.
Ужас , тази марка не бях я виждал досега , но със сигурност няма да я видя пак. Айде пак старите на джантите , баланс и ... търся гуми , отново, в разумен ценови диапазон...

Пон Окт 19, 2009 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Служебните Тойота Хайлукс всички са с БФГудрич и зиме, и лете от 6-7 години насам и нямат грижи. Сигурно е била някаква калпава партида.

Пон Окт 19, 2009 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
krass написа:
Служебните Тойота Хайлукс всички са с БФГудрич и зиме, и лете от 6-7 години насам и нямат грижи. Сигурно е била някаква калпава партида.

По-скоро калпаво съхранение. За един сезон неправилно съхранение заминават и най-хубавите гуми. Често срещана грешка е да ги оставят във вертикално положение, защото така стоят и на автомобила. След това не стават за нищо.

Най-добре - втори комплект джанти (по-евтинджос, може и стоманени) със зимните гуми на тях и така да си стоят целогодишно - на колата през зимата и легнали в гаража през останалото време (обратното разбира се важи за летните гуми).

P.S. На старото возило имах BF GOODRICH и бяха перфектни - сега ги карат колеги и не са се оплаквали от тях.

Пон Окт 19, 2009 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Колега niki8800, както писах по- горе , сложих си Hankook w440 DOT 3808 Унгарска направа. Цена от 143.28 лв. Засега съм доволен. Само 2 от гумите, със жълта точка на тях, влезнаха по -трудничко на джантата, ама момчетата от мобилния монтаж се справиха. Това мобилния монтаж - голямо удобство... :D

Пон Окт 19, 2009 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >