| Автор |
Съобщение |
|
BOBI_27M
Регистриран на: Нед Ное 15, 2009 9:55 am Постове: 165 Местоположение: Дупница/Благоевград
Автомобил: Forester 2001g
Рейтинг: 15
|

Здравейте и от мен,попитах по нещо в други теми но главните въпроси стоят  .Като за начало колата е с десен волан 2.0 2001г по документи  ,има някакъв AWP-продавача ми го преведе като пакет за всички сезони  ,има размразители на стъклата на комбито,задното на петата врата,на преедното стъкло на чистачките пак има реотани,климатик и т.н....И главното което ме интетерува е дали колата ми има нещо от рода на ESP,AVD,LSD-заден диференциял се убедих че няма след като повдигнах задните колела...Питам за разни системи защото когато подам резко газ на която и да е скорост се получава нещо като боксуване на саединителя,т.е. боксува за 2-3секунди и спира,продавача ми обясни че това било ESP,да не трагнела да поднася колата в завой,или хлазгаво.Да ама колата го прави и при 60км.ч,тогава за какво приплазване говорим и защо ще ми е да се задейства ESP.Съединителя съм го пробвал на място с натискане на спирачка и подаване на газ,колата гасне...Та затова питам колегите по номер на рама дали могат да ми кажат нещо повече за Фори VIN:JF1SF5KJ4YG040289 transmission type:TY755XS1AA ENGINE TYPE:EJ202NWXVE Имам още инфо на табелката на коша,ако имате нужда кажете.Може за някой да се сторят смешни въпросите,но за мен са важни.Благодаря предварително...
_________________ WORK IS FOR PEOPLE THAT DON'T HAVE A CARAVANS...
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 9:07 am |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
|
Доколкото ми е известно на ФОРИ до 2008 година ESP се поставя само на 2.5-турбо, и то не е сигурно за всички.
Вероятно е добре да отидеш на майстор да ти погледне hill-holder-а дали не дава отклонения, защото описанието прилича на това. В тази връзка по-голям шанс да получиш реална помощ имаш ако напишеш откъде си.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 9:19 am |
|
|
|
BOBI_27M
Регистриран на: Нед Ное 15, 2009 9:55 am Постове: 165 Местоположение: Дупница/Благоевград
|
Живея в района на Дупница,иначе съм от Благоевград,така че и в двата града съм  .Какво означава hill-holder-а ?Иначе по колата нямам други забележки,в смисъл това дето съм чел във форума държи 500об/мин,стрелката на водата не мърда...и т.н.В един сайт четох че всички коли оборудвани с AWD само че за северна америка ако не се лъжа имат ЛСД-заден диференция,но моята е мома-англичанка и няма.
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 9:37 am |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
|
hill-holder е система за подпомагане при потегляне по наклон. За части от секундата задържа спирачката докато си преместиш крака на газта и вдигнеш оборотите. Ако е неправилно регулиран е възможно да даде подобно отклонение. Процедурата на регулиране доколкото знам е доста елементарна и май я имаше описана в някаква тема, но аз съм на принципа, че за всяко нещо си има хора и там където не знам - не бутам. Не съм чувал отзиви за майстори в твоя район, най-добре се ориентирай във форума за сервизите в София. Не си струва да караш колата при майстор, който за пръв път вижда Субару. Ето ти два варианта, където колегите са доволни от обслужването. viewtopic.php?f=10&t=2764viewtopic.php?f=10&t=291Успех с Форито - страхотен автомобил е и се надявам скоро да пуснеш снимки от приключенията с него. P.S. Вкарай единия от двата града в личните си данни. И без това е задължително (вече) изискване във форума.
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 9:51 am |
|
|
|
BOBI_27M
|
Системата за потегляне при наклон е пробвана,работи безупречно,и не задържа за части от секундата,пробвал съм поне 1-2секунди държи,а може и повече,не съм чакал,вкарах си местонахождението в профила.Имам по някоя снимка малко офф роуд,фен съм...Но ми се иска с някой колеги от форума да направим някое преходче по черно,аз съм за,не ме притеснява кал и сняг 
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 10:07 am |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|
BOBI_27M написа: Системата за потегляне при наклон е пробвана,работи безупречно,и не задържа за части от секундата,пробвал съм поне 1-2секунди държи,а може и повече,не съм чакал,вкарах си местонахождението в профила.Имам по някоя снимка малко офф роуд,фен съм...Но ми се иска с някой колеги от форума да направим някое преходче по черно,аз съм за,не ме притеснява кал и сняг  Мисля, че 1-2 секунди е много. Повече от половин секунда ми се струва нередно. Все пак след това трябва да можеш и да потеглиш, а не да форсираш и спирачките да държат в същото време. Във всички случаи оглед от майстор, който си разбира от работата е препоръчителен, защото може да ти спести много ядове (и средства) ако е навременна диагностиката. Дай линк за снимките да му се порадваме и ние с теб 
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 10:11 am |
|
|
|
BOBI_27M
|
Значи за асистента при потегляне при отпускане на педала на съединителя се спира спирачното усилие,иначе докато държиш педала,колата не мърда...  Снимки имам,и клипче през калчица имам,ако имаш скайп да ти ги пратя да ги качиш,че не мога да ги намаля 
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 10:20 am |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|
BOBI_27M написа: Значи за асистента при потегляне при отпускане на педала на съединителя се спира спирачното усилие,иначе докато държиш педала,колата не мърда... Мисля, че не трябва да е така - всички hill-holder-и, които съм карал освобождават след максимум секунда. Не държат постоянно докато е натиснат съединителя. Все пак се обърни към майстор да ти каже какъв е проблема - сега само си чешем езиците (клавиатурите) така. 
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 10:51 am |
|
|
|
Profiler
Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 8:08 am Постове: 194 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0 MT '98
Рейтинг: 0
|
ender написа: BOBI_27M написа: Значи за асистента при потегляне при отпускане на педала на съединителя се спира спирачното усилие,иначе докато държиш педала,колата не мърда... Мисля, че не трябва да е така - всички hill-holder-и, които съм карал освобождават след максимум секунда. Не държат постоянно докато е натиснат съединителя. Все пак се обърни към майстор да ти каже какъв е проблема - сега само си чешем езиците (клавиатурите) така.  Здравейте и от мен. Единственият автомобил, който съм карал, с hill-holder е настоящото ми Subaru Forester '98. При него пускаш спирачката и колата не мърда докато не започнеш да отпускаш съединителя.
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 11:29 am |
|
|
|
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 596 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79 
|
|
При мен hill-holder-а работи така: на баир като искам да спра натискам спирачката, после без да я пускам натискам и съединителя, после пускам спирачката и държа натиснат съединителя и мога да стоя така колкото си искам! Пробвал съм и съм стоял така поне 6-8 секунди докато мадамата отпред се сети че е зелено и потегли.
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 2:04 pm |
|
|
|
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 596 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79 
|
|
иначе казано не мисля че трябва да ходиш на майстор ако ти държи повече от секунда. Все пак моето фори е гаранционно и го преглеждат редовно в субару моторс, та не вярвам да има повреден hill-holder.
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 2:05 pm |
|
|
|
Lyan
Регистриран на: Пон Мар 09, 2009 11:00 pm Постове: 22 Местоположение: София
Автомобил: Forester XT
Рейтинг: 0
|
При нас Hill holder-а е механичен и спира при отпускането на съединиеля. За ESP със сигурност няма, така че не може да е от система за сигурност. Най-добре да си направим една голяма среща и да видим всички за какво става въпрос 
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 2:53 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|
Lyan написа: При нас Hill holder-а е механичен и спира при отпускането на съединиеля. За ESP със сигурност няма, така че не може да е от система за сигурност. Най-добре да си направим една голяма среща и да видим всички за какво става въпрос  Дет се вика: да си ги мeрим  ... hill holder-ите... 
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 3:25 pm |
|
|
|
BOBI_27M
|
Мислех че някой може да провери в някой сайт по номер на рама дали има нещо интересно по колата,ама маи си е постничка  ,Колкото до среща аз съм с двете ръце ЗА,даже утре мисля с детето и йената да идем до ТРИТЕ БУКИ над Кюстендил сред природата малко.Ако има мераклий да заповядат.А някой от по-старшийте да измисли една Фори-среща ,да има и малко офф роуд по възможност,в смисъл сред природата,не в най-клуб 
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 3:45 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ами постничка е, модификация BASE. Нямаш LSD...
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 4:20 pm |
|
|
|
BOBI_27M
|
|
В смисъл не че няма екстри,има всичко без кожа и автоматик,дори подгрява седалките,ама..
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 4:45 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
На приказката "Има всичко..." не се вързвай  Твоя е 1 генерация Форестър, произведен е 2000 г. Какво точно има и няма може да се види, но не е тривиално... Нямаш например фарове за мъгла, нямаш задни ел. стъкла, имаш круйз, имаш странични възглавници, климатик, подгряване на предното стъкло...
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 5:45 pm |
|
|
|
BOBI_27M
|
|
Имам халогени и задни ел.стъкла,пръскалки на фаровете/миячно/ кое е круиз контрол,автопилота ми ?
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 5:53 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Да круйз контрол е автопилота. За задните ел. стъклата съм сгрешил, но фаровете за мъгла ако имаш са допълнително слагани... Имах в предвид - карай колата и и се радвай каквато е 
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 6:13 pm |
|
|
|
BOBI_27M
|
|
Прав си,исках малко да я опознаяпросто нещата които съм изброил в първия пост ми бяха споменати от продавача и останах озадачен,но...В обявата пишеше ESP,AWP,след като направих един тест драйв това пробуксуване на съединителя ме озадачи,но той обясни че било от системата за сигурност,и аз се хванах,не познавам Субару,затова са и интересните ми въпроси...
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2009 6:34 pm |
|
|
|