Отговори на тема стр 1, 2  >
 Няколко въпроса от начинаещ със Субару... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 165
Автомобил: Forester 2001g
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте и от мен,попитах по нещо в други теми но главните въпроси стоят :).Като за начало колата е с десен волан 2.0 2001г по документи :),има някакъв AWP-продавача ми го преведе като пакет за всички сезони :),има размразители на стъклата на комбито,задното на петата врата,на преедното стъкло на чистачките пак има реотани,климатик и т.н....И главното което ме интетерува е дали колата ми има нещо от рода на ESP,AVD,LSD-заден диференциял се убедих че няма след като повдигнах задните колела...Питам за разни системи защото когато подам резко газ на която и да е скорост се получава нещо като боксуване на саединителя,т.е. боксува за 2-3секунди и спира,продавача ми обясни че това било ESP,да не трагнела да поднася колата в завой,или хлазгаво.Да ама колата го прави и при 60км.ч,тогава за какво приплазване говорим и защо ще ми е да се задейства ESP.Съединителя съм го пробвал на място с натискане на спирачка и подаване на газ,колата гасне...Та затова питам колегите по номер на рама дали могат да ми кажат нещо повече за Фори :wink:
VIN:JF1SF5KJ4YG040289
transmission type:TY755XS1AA
ENGINE TYPE:EJ202NWXVE
Имам още инфо на табелката на коша,ако имате нужда кажете.Може за някой да се сторят смешни въпросите,но за мен са важни.Благодаря предварително...

Пет Дек 04, 2009 9:07 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доколкото ми е известно на ФОРИ до 2008 година ESP се поставя само на 2.5-турбо, и то не е сигурно за всички.

Вероятно е добре да отидеш на майстор да ти погледне hill-holder-а дали не дава отклонения, защото описанието прилича на това. В тази връзка по-голям шанс да получиш реална помощ имаш ако напишеш откъде си.

Пет Дек 04, 2009 9:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Живея в района на Дупница,иначе съм от Благоевград,така че и в двата града съм :).Какво означава hill-holder-а ?Иначе по колата нямам други забележки,в смисъл това дето съм чел във форума държи 500об/мин,стрелката на водата не мърда...и т.н.В един сайт четох че всички коли оборудвани с AWD само че за северна америка ако не се лъжа имат ЛСД-заден диференция,но моята е мома-англичанка и няма.

Пет Дек 04, 2009 9:37 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
hill-holder е система за подпомагане при потегляне по наклон. За части от секундата задържа спирачката докато си преместиш крака на газта и вдигнеш оборотите. Ако е неправилно регулиран е възможно да даде подобно отклонение. Процедурата на регулиране доколкото знам е доста елементарна и май я имаше описана в някаква тема, но аз съм на принципа, че за всяко нещо си има хора и там където не знам - не бутам. :D

Не съм чувал отзиви за майстори в твоя район, най-добре се ориентирай във форума за сервизите в София. Не си струва да караш колата при майстор, който за пръв път вижда Субару.

Ето ти два варианта, където колегите са доволни от обслужването.

viewtopic.php?f=10&t=2764
viewtopic.php?f=10&t=291

Успех с Форито - страхотен автомобил е и се надявам скоро да пуснеш снимки от приключенията с него. :smt023

P.S. Вкарай единия от двата града в личните си данни. И без това е задължително (вече) изискване във форума.

Пет Дек 04, 2009 9:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Системата за потегляне при наклон е пробвана,работи безупречно,и не задържа за части от секундата,пробвал съм поне 1-2секунди държи,а може и повече,не съм чакал,вкарах си местонахождението в профила.Имам по някоя снимка малко офф роуд,фен съм...Но ми се иска с някой колеги от форума да направим някое преходче по черно,аз съм за,не ме притеснява кал и сняг :wink:

Пет Дек 04, 2009 10:07 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
BOBI_27M написа:
Системата за потегляне при наклон е пробвана,работи безупречно,и не задържа за части от секундата,пробвал съм поне 1-2секунди държи,а може и повече,не съм чакал,вкарах си местонахождението в профила.Имам по някоя снимка малко офф роуд,фен съм...Но ми се иска с някой колеги от форума да направим някое преходче по черно,аз съм за,не ме притеснява кал и сняг :wink:

Мисля, че 1-2 секунди е много. Повече от половин секунда ми се струва нередно. Все пак след това трябва да можеш и да потеглиш, а не да форсираш и спирачките да държат в същото време.

Във всички случаи оглед от майстор, който си разбира от работата е препоръчителен, защото може да ти спести много ядове (и средства) ако е навременна диагностиката.

Дай линк за снимките да му се порадваме и ние с теб ;)

Пет Дек 04, 2009 10:11 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Значи за асистента при потегляне при отпускане на педала на съединителя се спира спирачното усилие,иначе докато държиш педала,колата не мърда... :wink:Снимки имам,и клипче през калчица имам,ако имаш скайп да ти ги пратя да ги качиш,че не мога да ги намаля :wink:

Пет Дек 04, 2009 10:20 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
BOBI_27M написа:
Значи за асистента при потегляне при отпускане на педала на съединителя се спира спирачното усилие,иначе докато държиш педала,колата не мърда...

Мисля, че не трябва да е така - всички hill-holder-и, които съм карал освобождават след максимум секунда. Не държат постоянно докато е натиснат съединителя. Все пак се обърни към майстор да ти каже какъв е проблема - сега само си чешем езиците (клавиатурите) така. :)

Пет Дек 04, 2009 10:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Forester 2.0 MT '98
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
ender написа:
BOBI_27M написа:
Значи за асистента при потегляне при отпускане на педала на съединителя се спира спирачното усилие,иначе докато държиш педала,колата не мърда...

Мисля, че не трябва да е така - всички hill-holder-и, които съм карал освобождават след максимум секунда. Не държат постоянно докато е натиснат съединителя. Все пак се обърни към майстор да ти каже какъв е проблема - сега само си чешем езиците (клавиатурите) така. :)

Здравейте и от мен. Единственият автомобил, който съм карал, с hill-holder е настоящото ми Subaru Forester '98. При него пускаш спирачката и колата не мърда докато не започнеш да отпускаш съединителя.

Пет Дек 04, 2009 11:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен hill-holder-а работи така: на баир като искам да спра натискам спирачката, после без да я пускам натискам и съединителя, после пускам спирачката и държа натиснат съединителя и мога да стоя така колкото си искам! Пробвал съм и съм стоял така поне 6-8 секунди докато мадамата отпред се сети че е зелено и потегли.

Пет Дек 04, 2009 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
иначе казано не мисля че трябва да ходиш на майстор ако ти държи повече от секунда. Все пак моето фори е гаранционно и го преглеждат редовно в субару моторс, та не вярвам да има повреден hill-holder.

Пет Дек 04, 2009 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 22
Автомобил: Forester XT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
При нас Hill holder-а е механичен и спира при отпускането на съединиеля. За ESP със сигурност няма, така че не може да е от система за сигурност. Най-добре да си направим една голяма среща и да видим всички за какво става въпрос :D

Пет Дек 04, 2009 2:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Lyan написа:
При нас Hill holder-а е механичен и спира при отпускането на съединиеля. За ESP със сигурност няма, така че не може да е от система за сигурност. Най-добре да си направим една голяма среща и да видим всички за какво става въпрос :D

Дет се вика: да си ги мeрим ;) ... hill holder-ите... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Пет Дек 04, 2009 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мислех че някой може да провери в някой сайт по номер на рама дали има нещо интересно по колата,ама маи си е постничка :),Колкото до среща аз съм с двете ръце ЗА,даже утре мисля с детето и йената да идем до ТРИТЕ БУКИ над Кюстендил сред природата малко.Ако има мераклий да заповядат.А някой от по-старшийте да измисли една Фори-среща ,да има и малко офф роуд по възможност,в смисъл сред природата,не в най-клуб :-D

Пет Дек 04, 2009 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами постничка е, модификация BASE. Нямаш LSD...

Пет Дек 04, 2009 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В смисъл не че няма екстри,има всичко без кожа и автоматик,дори подгрява седалките,ама..

Пет Дек 04, 2009 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На приказката "Има всичко..." не се вързвай ;)

Твоя е 1 генерация Форестър, произведен е 2000 г.
Какво точно има и няма може да се види, но не е тривиално...
Нямаш например фарове за мъгла, нямаш задни ел. стъкла, имаш круйз, имаш странични възглавници, климатик, подгряване на предното стъкло...

Пет Дек 04, 2009 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Имам халогени и задни ел.стъкла,пръскалки на фаровете/миячно/ кое е круиз контрол,автопилота ми ?

Пет Дек 04, 2009 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Да круйз контрол е автопилота. За задните ел. стъклата съм сгрешил, но фаровете за мъгла ако имаш са допълнително слагани...
Имах в предвид - карай колата и и се радвай каквато е :)

Пет Дек 04, 2009 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Прав си,исках малко да я опознаяпросто нещата които съм изброил в първия пост ми бяха споменати от продавача и останах озадачен,но...В обявата пишеше ESP,AWP,след като направих един тест драйв това пробуксуване на съединителя ме озадачи,но той обясни че било от системата за сигурност,и аз се хванах,не познавам Субару,затова са и интересните ми въпроси...

Пет Дек 04, 2009 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >