Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
hunterat
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 5:07 pm Постове: 30 Местоположение: София, България
Автомобил: Subaru Legacy 2.5i 2001
Рейтинг: 0
|
Светна check engine лампата , промяна в поведението на двигателя няма. Като свалих клемата на акумулатора лампата изгасна. Лошото е че след два дни пак светна, пак свалих клемата и пак същото 2 дни и пак светва !!!  Някой да има идея откъде произтича проблема. Иначе знам ли да ходя да я прочетат, аа и да питам за сервиз диагностика където могат да я прочетат.
|
|
|
|
| Пет Фев 26, 2010 3:40 pm |
|
|
|
hunterat
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 5:07 pm Постове: 30 Местоположение: София, България
|
Btw четох в manual-а че е възможно да светне, ако капачката на резервоара не е затегната до щтракване Между другото това се получи от както зареждах последният път. Дано е това, сега ще проверя. Пише също така че не изгасва веднага а след известен пробег.
|
|
|
|
| Пет Фев 26, 2010 5:10 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
За да си сигурен, най добре отиди при някой елконаджия или Субару сервиз да ти прочетат грешката.
|
|
|
|
| Пет Фев 26, 2010 5:12 pm |
|
|
|
LEGACI0003
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 12:03 pm Постове: 489 Местоположение: ВАРНА / АКСАКОВО
Автомобил: LEGACY 2.0 1993/ 2.5 2005
Телефон: 0898550848
Рейтинг: 4
|
|
_________________ Жената може да те остави :::::: SUBARU НИКОГА :::::::::::::::
|
|
|
|
| Съб Фев 27, 2010 12:01 am |
|
|
|
hunterat
|
Благодаря за идеята, не съм с газ. Ще пробвам и с друг бендзин  на следващото зареждане. Между другото, кой с какъв бензин кара? Аз слагам 95 carrera от ОМВ и съм доволен. Досега на Маздата само 95 съм и слагал, пък и там на капачката на резервоара си го пише, едвали субарото се кара със 100 октана?
|
|
|
|
| Съб Фев 27, 2010 9:39 pm |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
|
Проблема може да е и в ламбда-сондата. Дават и живот максимум 160х км. и като се прецака чека свети та се къса Успех с ремонта 
|
|
|
|
| Сря Мар 10, 2010 2:17 pm |
|
|
|
gechi
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 2:46 pm Постове: 183 Местоположение: Бургас
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
|
колега ,защо мислиш че ако имаш обикновена газ уредба ще ти светне чека, а при инжекциона няма  , иначе проблема със сензора за изгорелите газове го имах(на Легаси 2001 г.) и аз - след четене на грешки в сервиза го смениха с нов (3 цифрена сума ,започваща с 4 още ми се къса сърцето).След 800 км пак светна .В сервиза ми казаха може да ти светне пак, а може и да не светне. Както казава Ицето 50/50  .Карах си така ту свети ,ту не свети, кервана си върви, накрая сложих обикновена газова уредба та лапмата загасна и седи мирна сега 
|
|
|
|
| Сря Мар 10, 2010 2:46 pm |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
|
|
С обикновена газова,колата не ти ли гърми бе колега
|
|
|
|
| Чет Мар 11, 2010 9:54 am |
|
|
|
gechi
|
Krasimir_65 написа: С обикновена газова,колата не ти ли гърми бе колега ако е направена както трябва и се намалят до минимум вариантите за гърмеж, нема да имаш проблем. Имам предвид свещи,дали са омаслени покрай тях,кабели,ако колата работи нормално на бензин преди газифицирането,няма причина да гърми после. А замалко да забравя и плочката (за наште мотори), чакахме я с майстора 2 месеца да дойде от БРЦ.  ч ПП: сори на колегата с темата за спама ,все пак той има друг проблем, ма да не се коси толкова, те половината коли тука сигурно им светка лампата, па си метът 
|
|
|
|
| Чет Мар 11, 2010 4:03 pm |
|
|
|
hunterat
|
Вместо да ходя в Субару сервиз реших да инвестирам скромна сума пари (90 лв) за OBDII интерфейс. Намерих това http://programatoribg.com/elm327/index.htm. Подържа всички европейски от 01 г и всички американски от 96. Прочетох си грешката, даде P00136, което е 'Rear oxygen sensor circuit malfunction'. Понеже грешката е такава че изобщо няма връзка със сензора, или е изгорял или е прекъснат кабел. От магазина 'Субару' на Черни връх ми обявиха цена 396 лв с доставка  Май по-добре да си свети мамка му. Според вас колеги дали ще има отражение на работата на двигателя ? Намерих също и универсална на BOSCH за 170. Някой да има идея дали ще свърши работа ?
|
|
|
|
| Пет Мар 12, 2010 2:24 pm |
|
|
|
gechi
|

hunterat написа: Вместо да ходя в Субару сервиз реших да инвестирам скромна сума пари (90 лв) за OBDII интерфейс. Намерих това http://programatoribg.com/elm327/index.htm. Подържа всички европейски от 01 г и всички американски от 96. Прочетох си грешката, даде P00136, което е 'Rear oxygen sensor circuit malfunction'. Понеже грешката е такава че изобщо няма връзка със сензора, или е изгорял или е прекъснат кабел. От магазина 'Субару' на Черни връх ми обявиха цена 396 лв с доставка  Май по-добре да си свети мамка му. Според вас колеги дали ще има отражение на работата на двигателя ? Намерих също и универсална на BOSCH за 170. Някой да има идея дали ще свърши работа ? е поне са ги намалили със стотина лева ,добре е ,за Бошовата би трябвало да нямаш проблем, щом е задната сонда трябва да е с 5 кабела със сигурност, предната е с 4 кабела. Но преди да сменяш нещо те съветвам да идеш до сервиз просто да видят какво ще им изшише на тях кат грешка,за да си сигурен.При мен преди да сменя сондата колата си вървеше нормално, без да харчи прекалено,така си и беше и след смяната на въпросната сонда.Успех 
|
|
|
|
| Пет Мар 12, 2010 3:00 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
По принцип задната сонда няма особена роля, но знае ли се какво прави компютъра като влезе в авариен режим... Виж, ако има проблем, значи има проблем, иначе не 
|
|
|
|
| Пет Мар 12, 2010 3:13 pm |
|
|
|
hunterat
|
Ами, не съм забелязал да има някаква промяна във разхода динамиката и хода на двигателя. Все пак, тази индикация ми вади очите  Има още нещо, ако е прекъсната веригата, тази грешка не би ли трябвало да излиза веднага след стартиране на двигателя. При мен се получава така: изчиствам грешката, карам 1-2 дни и пак се излиза, което ме кара да си мисля че може да е клема, контакт или кабел? Защото ясно си пише не 'slow response' или 'low voltage' ами 'circuit malfunction'. Това ме навежда на мисълта че нещо няма добър контакт. Ако беше изгоряла, щеше да светне веднага а не да я карам 80-100 км.
|
|
|
|
| Пет Мар 12, 2010 11:35 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Съб Мар 13, 2010 8:01 am |
|
|
|
thebrainless
Регистриран на: Съб Окт 24, 2009 10:01 pm Постове: 239 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
|
|
И на мен ми свети тази лампа, но аз знам че ми е заминал катализатора и е за смяна, вероятно твоят проблем е сходен. При изчистване на грешката трябват два цикъла на зареждане с гориво и се появява отново.
В тази връзка искам да питам, нормално ли е да ми искат в Крафт 320лв. за слагане на резонаторни гърнета на Outback-a модел 2001 (лично ми се струва доста), за тези които не са запознати добре с модела - той е с 2 катализатора
_________________ stay hungry, stay foolish
|
|
|
|
| Сря Мар 17, 2010 7:25 pm |
|
|
|
hunterat
|
thebrainless написа: И на мен ми свети тази лампа, но аз знам че ми е заминал катализатора и е за смяна, вероятно твоят проблем е сходен. При изчистване на грешката трябват два цикъла на зареждане с гориво и се появява отново.
В тази връзка искам да питам, нормално ли е да ми искат в Крафт 320лв. за слагане на резонаторни гърнета на Outback-a модел 2001 (лично ми се струва доста), за тези които не са запознати добре с модела - той е с 2 катализатора Колега, как разбра че ти е заминал катализатора? Как може да се провери ?
|
|
|
|
| Вто Май 18, 2010 4:18 pm |
|
|
|
flux2
|
|
При мен също свети check engine понякога. И аз като при по-горния пост съм също убеден, че това е, защото катализаторът ми е за смяна. Преди време проверих проблема в сервиз на субару и ми казаха, че не е проблем да си я карам така, но ''ако ме дразни'', трябва да сменя катализатора, който бил стар вече (колата е на 9 г.). За смяна ми цитираха цена от 900-1200 евро (живея в DE) - и понеже наистина лампата ме дразни, но пък иначе в колата не забелязвам никакъв осезаем проблем, има ли начин да я ''загася'' тази лампа по някакъв лесен и евтин начин, без да резделям с въпросните 1000 евро? Благодаря предварително.
|
|
|
|
| Нед Ное 14, 2010 1:09 am |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
лесен начин сигурно има, но карането със задръстен катализатор води до смяна и на ламбда сондите. първо заминава първата, скоро след това и втората. повишава се разхода, пада мощноста, двигателя излиза от режим и леко полеко заминават и други неща. при мен са 3 катализатора. 3-ти се оказа празна тръба, 2-ри бе сменен безплатно с 'резонансна' тръба, първия обаче трябва да си е катализатор, иначе въпросните сонди няма да работят. цената за 'някакви, които вършат работа', която ми поискаха, 280 лева за първи ако оставя стария при тях. за втори и трети ми поискаха по около 150 на парче, но не били задължителни. само с първи можело да се минава на разните прегледи ТУК. не знам цената на ламбда сондите, но и нямам желание да я научавам.
заслужава ли си побългаряването? според мен, НЕ.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Нед Ное 14, 2010 10:43 am |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
А моите катализатори им нямаше нищо, ама ги махнах и ми сложиха резонатори, закачиха за ламда-сондите, и до момента не ми е светнало нищо, а вече минах около 4000 км. Дано да не светва 
|
|
|
|
| Нед Ное 14, 2010 6:29 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
Първия сензор стои преди катализатора и не вярвам да изгори дълго време след запушването му, това му е работата, целта му е да хване липсата или наличие на кислород в изгорелите газове и чрез сигнал към компа - да обедни или обогати горивната смес (на втория няма да се спирам, защото единствено следи за пречистването на изходящите газове от катализатора и за даване на сигнал при изтощението му) Живота им е божа работа?
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Нед Ное 14, 2010 6:47 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |