Отговори на тема стр 1, 2  >
 моля за съвет - Forester ли е моята кола? 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! Аз съм една тотално объбркана кандидат-купувачка! :roll:
От 1/2 година умувам коя е "моята" кола. Ползването ще е: неголям пробег на година; по равно градско и извънградско /зимно, планинско!/; за мен или още двама спътника; Не ми е без значение консумацията и средногодишната сума за поддръжка. Предпочитам също по-късите коли, защото живея в София - център. Още се колебая дизел или бензин, доскоро бях за дизела, но напоследък май се преориентирам към бензина.
И тъй като най-много държа на сигурността и безпроблемността /особено за зимното извънградско/, съм се насочила към 4х4. Минах през различни периоди на "влюбване": RAV 4, Suzuki Gr. Vitara, Suzuki Sx4, Suzuki Jimny, Audi 3 Quattro, а през последната седмица съм на вълна Forester. Четох тук-там по форумите и някоя и друга статийка - да, вярвам, колата е добра. Само дето е доста лакома на гориво и скъпа за поддръжка. А пък ми е и дългичка - в Automedia пише, че е 4,48м. Предпочитам нещо по-късо.
Намерила съм един Forester, вижте го и ми кажете - това ли е "моята" кола?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Съб Сеп 18, 2010 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Карам такова фори, сега съм на 40000км и да ти кажа: НИКОГА НЕ БИХ ГО ЗАМЕНИЛ С ДРУГ АВТОМОБИЛ! Никакви проблеми не съм имал досега, перфектен е на пътя и извън него, разхода въобще не е голям /при мен със същия двигател на градско в София, на къси светлини с включени климатик и CD при каквото и задръстване да е, не ми е качвал над 12,8 - иначе казано каквото си пише производителя - това е!/ Преди дни ходих до Девин и при скорост от около 120-130 по магистралата и 70-100 извън нея ми даде разход от 7,7/100!!! Успех с избора!

Нед Сеп 19, 2010 12:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Имате лично съобщение!

Нед Сеп 19, 2010 2:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей Милена,
Аз се престраших и си вземах новия Форестър дизел. На 1600км съм и още свиквам с колата. Не съжалявам за избора си и за минута- страхотна возия и управление. Разход градско 8, извънградско 6,7. Във Варна си паркирам където искам- просто си избираш бордюр и си на тротоара докато се усетиш :mrgreen: -тука места за паркиране няма! Преди имах Опел Зафира дизел 2006 и постоянно бях в "Бокса" за боядисване на надрана отдолу предна броня след гореспоменатото паркиране. Вярвам , че и Фори 2006 не е по-различен от по-младото си братче. Това ми е първото Субару и се чувствам , че все едно не съм карал автомобили досега. ;-)
Вчера гледахме и карахме една Rav4 2007 дизел , всички екстри. След като слязох от Форю и се качих на нея , смятам , че по-голямо дърво от Rav4 няма :lol: - страшно твърдо окачване, двигателят е спънат, скърца купето.
Успех от мен и да се похвалиш

Нед Сеп 19, 2010 6:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има някой коренни разлики между автомобилите, които си изброила.
Когато купуваш автомобил 4х4 трябва да знаеш дали този автомобил е 4х4 през цялото време или само когато има нужда. Защото ако 4х4-то се включва само когато закъсаш някъде, значи че през останалото време или си само на предно, или само на задно - тогава има големи разлики в управлението на автомобила.
Друга разлика е, че късите и високи "джипки" возят много некомфортно на дълъг път, но за сметка на това са много високо проходими в лоши условия. Това не значи , че в лоши условия са лесно управляеми.

Предимствата на Субару са, че вози добре на магистралата и има постоянно задействано 4х4. Не е късо, в сравнение с някои други автомобили харчи малко повече и държи цена. Поддръжката също не му е от най евтините. Т.е. Субару дава много и взема много от теб. За да вземеш евтин проходим автомобил, трябва да се лишиш от нещо - я комфорт, я сигурност и т.н.

Друга особеност на Субару е, че има голяма разлика в 4х4-то на автомобилите с ръчна скоростна кутия и автоматиците. За асфалт - снежен, мокър или сух, за голям град, за жена - ако питаш мен е Субару Импреса автоматик комби с по-малкия двигател 1,6 литра, ще харчи по-малко от Форестър, по-евтина поддръжка, но ще имаш превъзхода 4х4 система, която ще ти даде проходимост, доста сигурност на магистрла при лоши условия и удобство в града. Ако не намериш 1,6, има Импреси 2,0 (същия двигател като на Форестъра), пак ще харчни по-малко бензин от Фори, защото е по-ниска и по-аеродинамична.
Но това си е мое мнение. Успех!

Обявите са само за пример.

П.П. Да не останеш с погрешно впречатление - Форито е по-всисоко, по-проходимо, с по-голям багажник, но е по-скъпо и малко по-скъпа поддръжка от Импресата. Т.е. сиренето струва пари....

Нед Сеп 19, 2010 8:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Видя ли zevzek какво Фори продава? Е те това е колата :smt023

Нед Сеп 19, 2010 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това което си харесала е доста добър избор за тази цена, отделно имаш повече екстри за стандартен модел. Единствено препоръката ми е да минеш при твой сервиз за преглед, останалото е късмет. Моя модел е 2005 и на по-малко километри и коне е де :D , но ги навъртях за една година, освен филтри, масло, предни накладки друго не съм пипал е.. и задни си взех за всеки случай, но не съм ги сменял, за общата сума на всички тези консумативи от 160 лв. За друго не съм дал и лев за 11000 км. Нищо от флуидите не си променя нивото.
Няма друга такава кола освен Subaru! :smt023

Нед Сеп 19, 2010 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mirovarna написа:
Здравей Милена,
.... . Това ми е първото Субару и се чувствам , че все едно не съм карал автомобили досега. ;-)
Вчера гледахме и карахме една Rav4 2007 дизел , всички екстри. След като слязох от Форю и се качих на нея , смятам , че по-голямо дърво от Rav4 няма :lol: - страшно твърдо окачване, двигателят е спънат, скърца купето.
Успех от мен и да се похвалиш

Колегата е напълно прав. Имал съм Rav4 - това не е колата която търсиш. Добре си се ориентирала към Субару. Успех :!: :wink:

Нед Сеп 19, 2010 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details този форестър се чудя как още не са го продали на мен ми изглежда доста пазен и е от доста време в мобиле,както е казал колегата Yco да я огледат добре в някой сервиз и ако кажат че всичко е ок мисля че няма какво да те спре,е да на снимки е едно на живо е друго :smt023 Успех

Нед Сеп 19, 2010 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Автомобил: Forester 2.0 MT'98
Нов фен
Отговори с цитат
Въпросът „това ли е моята кола?” е по-сложен, отколкото изглежда на пръв поглед.
Всичко се познава в сравнение. Колко други марки коли си карала досега, за да разбереш, дали Субару е твоята?
Харесва ли ти външният й вид?
Харесва ли ти интериора?
Какъв ти е маниерът на шофиране – „пенсионерски” или „мръсна газ”?
Освен цената на самата кола, правиш ли сметка колко ще снасяш всяка година на застрахователите, държавата и общината като данъци и такси спрямо конските сили, кубатурата на двигателя и възрастта на автомобила?
Мислиш ли, че дължината на колата е по-важна от лотарията с дължината на освободилото се паркомясто в центъра на София?
Малка ли е и еднаква ли е височината на бордюрите и „легналите” полицаи в столицата?
Какво ще рече „неголям пробег на година?” – 10000 км?, 15000? Друго?
Ако търсиш сигурност, но смяташ, че Субару е лакома кола, как да помирим противоречието, че когато имаш постоянно задвижване 4х4 е необходимо повече гориво тъкмо, за да е постоянно 4х4?
Нахвърлям на прима виста разнокалибрени въпроси просто защото няма идеална кола.
Приближаващата се до идеалната, „моята” кола, е вероятно тази, която е най-близо до съвкупността от най-важните ти изисквания, прагматизмите в избора и естетическите ти нагласи.
С риск да ме наругаят колегите от форума ще кажа, че по принцип форумите за автомобили не са точното място за въпроса „това ли е моята кола?”
Всяка марка има свои привърженици, които я хвалят и, следователно, косвено я противопоставят на останалите.
Чети за болежките, проблемите и си прави изводите.
Ако си дадеш труд да прочетеш по-голямата част от форума на Субару, вероятно ще установиш, че тази автомобили нямат сериозни дефекти и са здрави. Няма да сменяш части на всеки 300 км., а тези части не са по-скъпи от другите на останалите японски автомобили. Не вярвай обаче, че Субару са „неубиваеми”. В българските условия няма неубиваеми коли, просто Субару са много по-малко убиваеми и толкоз. И имат много повече екстри, зависи на кои държиш.
Лично аз имам от няколко месеца Форестър от 1998 година и, както пише в заглавието на постинга си един колега „колкото повече я карам, толкова повече се кефя”. Макар и да не ми харесва, че е само 122 коня и не я бива в ускоряването, когато ми потрябва. Но пък и не бих си купил 158 или 170 к.с., за да плащам на алчната ни държава допълнителен данък за над 136. Ще изпреварвам само, когато съм 100% сигурен и ми е доста по-важно, че имам лост за бавни, та да мина през сняг и кал, където шофьорите на други марки нервно ще пушат отстрани на пътя.
Тъй че, Милена, определи си приоритите по важност, направи си сметките и щом си готова да дадеш 22000, непременно, ама непременно си направи тест-драйв и се разбери със себе си дали това е твоята кола. По снимки и субективни мнения няма да стане.Ако я почувстваш като такава, вярвам, че всички ще помагаме в случай на необходимост – кой с каквото може. Желая успех в избора.

Пон Сеп 20, 2010 12:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
oldman написа:
Въпросът „това ли е моята кола?” е по-сложен, отколкото изглежда на пръв поглед.
Всичко се познава в сравнение. Колко други марки коли си карала досега, за да разбереш, дали Субару е твоята?
Харесва ли ти външният й вид?
Харесва ли ти интериора?
Какъв ти е маниерът на шофиране – „пенсионерски” или „мръсна газ”?
Освен цената на самата кола, правиш ли сметка колко ще снасяш всяка година на застрахователите, държавата и общината като данъци и такси спрямо конските сили, кубатурата на двигателя и възрастта на автомобила?
Мислиш ли, че дължината на колата е по-важна от лотарията с дължината на освободилото се паркомясто в центъра на София?
Малка ли е и еднаква ли е височината на бордюрите и „легналите” полицаи в столицата?
Какво ще рече „неголям пробег на година?” – 10000 км?, 15000? Друго?
Ако търсиш сигурност, но смяташ, че Субару е лакома кола, как да помирим противоречието, че когато имаш постоянно задвижване 4х4 е необходимо повече гориво тъкмо, за да е постоянно 4х4?
Нахвърлям на прима виста разнокалибрени въпроси просто защото няма идеална кола.
Приближаващата се до идеалната, „моята” кола, е вероятно тази, която е най-близо до съвкупността от най-важните ти изисквания, прагматизмите в избора и естетическите ти нагласи.
С риск да ме наругаят колегите от форума ще кажа, че по принцип форумите за автомобили не са точното място за въпроса „това ли е моята кола?”
Всяка марка има свои привърженици, които я хвалят и, следователно, косвено я противопоставят на останалите.
Чети за болежките, проблемите и си прави изводите.
Ако си дадеш труд да прочетеш по-голямата част от форума на Субару, вероятно ще установиш, че тази автомобили нямат сериозни дефекти и са здрави. Няма да сменяш части на всеки 300 км., а тези части не са по-скъпи от другите на останалите японски автомобили. Не вярвай обаче, че Субару са „неубиваеми”. В българските условия няма неубиваеми коли, просто Субару са много по-малко убиваеми и толкоз. И имат много повече екстри, зависи на кои държиш.
Лично аз имам от няколко месеца Форестър от 1998 година и, както пише в заглавието на постинга си един колега „колкото повече я карам, толкова повече се кефя”. Макар и да не ми харесва, че е само 122 коня и не я бива в ускоряването, когато ми потрябва. Но пък и не бих си купил 158 или 170 к.с., за да плащам на алчната ни държава допълнителен данък за над 136. Ще изпреварвам само, когато съм 100% сигурен и ми е доста по-важно, че имам лост за бавни, та да мина през сняг и кал, където шофьорите на други марки нервно ще пушат отстрани на пътя.
Тъй че, Милена, определи си приоритите по важност, направи си сметките и щом си готова да дадеш 22000, непременно, ама непременно си направи тест-драйв и се разбери със себе си дали това е твоята кола. По снимки и субективни мнения няма да стане.Ако я почувстваш като такава, вярвам, че всички ще помагаме в случай на необходимост – кой с каквото може. Желая успех в избора.

Мисля че няма нужда от повече коментари :lol: Браво колега =D> И колежке Милена сподели дали си ходила да гледаш Форито и какво очарования и какви разочарования си имала,ако въобще има такива !!!

Пон Сеп 20, 2010 9:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Отговори с цитат
Ами на въпроса (как е субито върви ли?) винаги съм отговарял по един странен начин: това е колата която спокоино бих дал на жена да кара дори и в тежки зимни условия! стабилна,проходима,тромава(за жена супер),голям багажник,автоматик,сигурна(АБС,АИРБАК)висока за дупки и бордюри! минуси,гори и трудно се паркира(моята)

Пон Сеп 20, 2010 10:37 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички за сериозното отношение, което сте ми обърнали. Честно - приятно изненадана съм! Във форуми на други марки не получих такъв отклик. Повечето от нещата, които сте ми писали ги знам. Проблемът е точно в това - относително доста знам /за жена :lol: !!/ и това прави избора ми труден - аз и краставици като купувам искам да съм сигурна, че това са най-добрите краставици на пазара. Освен това съм везна, т.е. трудно взимам решения.
А относно "красотата" - изобщо не ми пука! Или само ако влияе на функцията или аеродинамиката.
Още веднаж благодаря, продължавам да умувам..... :)

Пон Сеп 20, 2010 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Още веднаж благодаря, продължавам да умувам..... :)[/quote]
Същинска Везна:......"АЗ се колебая"

Пон Сеп 20, 2010 1:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Krasimir_65 написа:
Още веднаж благодаря, продължавам да умувам..... :)

Същинска Везна:......"АЗ се колебая"[/quote]
:D Успех с умуването! Обаче, ако си имаш Subaru ще пишеш по-често тук, а тук всички са готини и отзивчиви! :smt023 И... при тази марка има един проблем - пристрастяваш се... и ако не обичаш дълги връзки... :wink:

Пон Сеп 20, 2010 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Нов фен
Отговори с цитат
:smt023 :smt023 :smt023
както е казал един колега:
Ако искаш да си щастлив един ден - напий се!
Ако искаш да си щастлив един месец - ожени се!
Ако искаш да си щастлив цял живот - карай Субару!
:subaru:

Пон Сеп 20, 2010 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хайде стига кандърма де [-X :-D :-D :-D В крайна сметка за 20хилки си купуваш чисто нов Дачия Дъстър,а за към 25-6 и дори с 4Х4 от Нисан Кашкай.С 3 години или 100к км гаранция :-D Само дето не съм им влизал във форума и не знам колко са готини тамошните фенове. :smt134

Пон Сеп 20, 2010 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Toyota Carina
Рейтинг: 86
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DARKO1 написа:
Обаче, ако си имаш Subaru ще пишеш по-често тук...

Като ви чета "технически" - май ще пише само в "оф-топик"....

Пон Сеп 20, 2010 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Greg4o написа:
а за към 25-6 и дори с 4Х4 от Нисан Кашкай.С 3 години или 100к км гаранция :-D :smt134

Малко си назад с цените градски :lol: Дъстъра е 32к с дизел 4х4 а Кокошкая е около 42к!
Милена, можеш да видиш Дайхатсу Териос - малко сладко женско бензиново джипче! Просто пускам мухата :-D

Пон Сеп 20, 2010 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Fido Dido написа:
DARKO1 написа:
Обаче, ако си имаш Subaru ще пишеш по-често тук...

Като ви чета "технически" - май ще пише само в "оф-топик"....

Форума е за Субару почитатели (притежатели), а не за "технически" екстрийм тунинг. Така че всеки може да пише какво го вълнува или интересува относно Субару, независимо от неговите "технически" познания. Все ще се намери някой по-компетентен да му отговори или помогне с повече знания или опит относно проблема му. Не всички потребители във форума и любители на Субару трябва да работят в автосервиз, а могат да си "изкарват хляба" и по друг начин, нали [-X

Пон Сеп 20, 2010 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >