Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Колко струва внос на автомобил от САЩ/Канада 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Всичко е така, обаче в БГ все още мисля, че остава проблема, че регистрацията на US spec кола клони към 0%... :?

Съб Авг 25, 2007 9:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Няма ли вратички?

Съб Авг 25, 2007 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
simbat написа:
Няма ли вратички?

Еми единствената вратичка за която се сещам е как процедират БГ мутрите на примера на Мерцедес ГЛ :D В САЩ струва 120к долара; тука струва същото почти в евро...
Купуват от САЩ един ГЛ и го карат при няколко немски мутри в Германия :D Ония му сменят таблото и мигачите и колата влиза в БГ като европейска :lol: И после я продават с ебати печалбата :lol:

Нед Авг 26, 2007 11:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 174
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Така като чета последните коментари, явно и хората които купува коли за по 120к долара, пак си имат проблеми с парите. Пак си създават проблеми за да спестят някое и друго 50к $.

Нед Авг 26, 2007 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Fuji Heavy Racer
Аватар

Постове: 88
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Flat 6 аз просто на 2-3 нахвърлях кръчмарски сметки:) Писал съм че се дължи мито, но не знаех, че акциза на авт. извън ЕС не се начислява:) Да на база КВ е...но, като преобразуваш киловатите в конски сили....се получава 163-4 и 204 к.с. :) просто за по-лесен ориентир го използвах.

А пак да попитам ДДС не се плаща така ли? Щото ако е така, както го е казал Симбат без ДДС си говорим за почти 30к разлика, което си е добро основание в полза на вноса от УС.

Пон Авг 27, 2007 8:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
ДДС се плаща за всичко :wink: Само при автомобилите 6+1 можеш да си го върнеш след 3 месеца, ако си регистриран по ДДС... Но това при Субару се отнася само до Трибека и евентуално с шмекерия при Форестър (но трудно)...

Пон Авг 27, 2007 8:56 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Fuji Heavy Racer
Аватар

Постове: 88
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Значи почти съм го улучил с това 60000хил:)

Пон Авг 27, 2007 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Айде и аз да се включа

www.rs-auto.bg/greatest/article/2306/eu-vs-usa/

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Вто Авг 28, 2007 9:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
http://www.exporttrader.com/section/vie ... S15398367/

Вто Сеп 18, 2007 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Ми интелигентна работа-що да плащаш само мито като може и едно ДДС и едно акцизче да се сложи?Нека да се стимулира вноса на стари дизели...

Сря Сеп 19, 2007 4:45 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Outback-Fan написа:
ДДС, акциз и мито са различни неща. Ако например, някой си докарва кола от Щатите, и тя е произведена в страна извън ЕС, и е с мощност над 120 kW (163 к.с.) тогава се плащат и трите Дядо Попе - и ДДС, и акциз, и мито.
Поне аз така ги разбирам нещата ;-)

Различни са, да.
В зависимост от мощността на ДВГ се начислява акциз.
Не се дължи данък под 120kW - по европейската, и под 126kW по американската система.
Задължително при вноса се плащат 80 лева продуктова такса, мито от 10 на сто и ДДС.

Сря Сеп 19, 2007 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Impreza '94 написа:
Outback-Fan написа:
ДДС, акциз и мито са различни неща. Ако например, някой си докарва кола от Щатите, и тя е произведена в страна извън ЕС, и е с мощност над 120 kW (163 к.с.) тогава се плащат и трите Дядо Попе - и ДДС, и акциз, и мито.
Поне аз така ги разбирам нещата ;-)

Различни са, да.
В зависимост от мощността на ДВГ се начислява акциз.
Не се дължи данък под 120kW - по европейската, и под 126kW по американската система.
Задължително при вноса се плащат 80 лева продуктова такса, мито от 10 на сто и ДДС.

Таксата е 90лв по ДИН и то само за нов автомобил. :wink:
За старите таксата е включена в цената на киловат...

Сря Сеп 19, 2007 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Малко да съживя темата.
Може ли да ми дадете пресно инфо как става вноса от САЩ на кола. Такси за контейнер, разни такси при внос, важили падането на акциза след нова година и за коли от там. След това тука за какво трябва да се изръся и т.н.
Някакви ориентировъчни цени. И някой занимава ли се с това и ще може ли да помага ако реша да си взема от там кола.
Мерси

Пон Дек 14, 2009 1:47 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
1000-2500 долара за транспорт с контейнер. Цената зависи както се договориш с изпращача и какво има вътре и колко човека плащат за тоя контейнер. Тук после ти сумират фактурна стойност + транспорт+акциз (ако има) и ти слагат ДДС. Плащаш всичко и отиваш в КАТ за временни номера. До тук ако си намериш човек да ти помогне си в най-добрия вариант за ден и половина губене на време по митницата. Талона на американския автомобил трябва да е CERTIFICATE OF TITLE, ако е SALVAGE TITLE или иначе казано колата да e със щета, която не е възстановена няма да можеш да я регистрираш в КАТ. После си отделяш още половин ден за временни номера в КАТ и вече можеш да си караш колата. Следващата стъпка е да минеш на прословутия ТЕХНОТЕСТ. Цената май беше около 1000 лева. Там естествено могат винаги да те тормозят за фаровете, дето уж не светят както трябва според нормите у нас. Единия вариант е да търсиш някой дето може да ти помогне с неразбраните хора, а другият е да смениш фаровете с такива от европейски автомобил и третия вариант е да си купиш европейски и с фактурата от представителя отиваш там. Първия вариант е най-ефтин... 400-500лв, втория малко по-скъп, ама тряба да питаш в сервизите. Третия е много скъп и не ти го препоръчвам. Ако на технотест някой все пак се заяде много и не те пуснат има вариянт да се мине през DEKRA, но как става и колко пари нямам представа. Има коли, които много лесно ги пускат на теста, а и такива дето уж всичко им е точно се ебават. На технотест съм минавал до сега с 4 автомобила и всеки път е различно. Просто трябва да си подготвен на 100%+правилен човек. Като вземеш този заветен документ може да ходиш в КАТ, но на следващия ден чак, защото инфото от Технотест незнам с какво пътува до КАТ, но първия ден не е стигнало. Там мисля, че се плаща еко такса, ама на фона на другите такси е пренебрежимо малка и нямам спомен колко е. За регистрацията май цената беше към 70лв, но не съм много сигурен. Да пиша, че и за там е хубаво да мине някой дето му познават физиономията не е нужно, но ако вече не ти се дават пари може и сам. Това е процедурата. Другото е много изгубено време.
Правиш сметката и след това, ако си заслужава действаш.

Виж и този сайт. http://www.bomargroup.com/index.php?sLang=bg. До колкото знам може де помогнат с митници, технотестове. Просто трябва да говориш с тях.

Пон Дек 14, 2009 10:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 45
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.5L
Нов фен
Отговори с цитат
В контекста на мнението на nesretnika ... да допълня и Аз!
Прибави си и 500-600 лв. (това е на автомобил ако си натоварен на "групаж) за "деконтейнеризация" или по-просто "разтоварване" и почистване на контейнера :D
Задължително легализиран превод на талона на автомобила на роден език...30 лв. необходим ти е за да вземеш транзитните номера от КАТ Варна или Бургас където пристига контейнера (повечето са на Варна или Варна Запад)
Около 200-250 лв. за Митническия агент който ти оформя "транзита", не се захващай сам, личен съвет...
Ако рушвета на Технотеста е стигнал 400-500 лв. :evil: тия бая са изгладняли или по скоро "посредниците" :D
ДЕКРА е 1400 лв. с ДДС. и фаровете минават без проблем...SALVAGE TITLE също може да мине при Декра за разлика от Технотест НО !!! Не те съветвам да го Взимаш от там сертификата...във КАТ на 1000% си с проблем...няма да ти го признаят в КАТ
Аааа :!: Гражданската я плащаш преди да вземеш Транзитните номера...И други щуротий има...като цяло "филма" е разтърсващ... :-D :-D :-D Най вече Джобовете...Успех

Пон Дек 14, 2009 6:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ТУК на сайта на технотест намерих ценоразпис. Незнам дали само това ще трябва да премине колата от САЩ - (Единично одобрение на ППС-втора употреба от страни извън ЕС - лек автомобил - без евро-табела 960,00) или ще измислят и нещо друго от списъка.

Вто Яну 05, 2010 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
xektor написа:
ТУК на сайта на технотест намерих ценоразпис. Незнам дали само това ще трябва да премине колата от САЩ - (Единично одобрение на ППС-втора употреба от страни извън ЕС - лек автомобил - без евро-табела 960,00) или ще измислят и нещо друго от списъка.

това е цената.
за елементарна услуга, много сходна с "преглед", отнемаща ~40минутки.

Пет Яну 08, 2010 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колеги фенове на японските бегачки :smt023
нека започна с това че можеби от 6-8 месеца обикалям да гледам различни модели на WRX STI както и EVO-та
имам предвид последните два модела на двете марки... но се оказва че няма подходящ автомобил които да си струва парите.... да имаше едно черно субару ама сори за 07г модел 60 хилки са ми в повече следващото е уникално предложение на раифаизен банк за ево-10 на 23 хил.км за 100.000лв хаха тия не са в час след като по обикновения модел е 105 хилки в магазина... както и да е мисля че всички знаете за новия модел на WRX STI седан 2011г.
всички знаем че колите са доста по евтини в САЩ но тука идва моя въпрос колко горе доло би трябвало да излезне регистрацията та този автомобил:
http://www.subaru.com/vehicles/impreza-wrx/index.html

става вапрос за седана wrx sti ot 34.000$ след като не се знае дали модела от 37.400$ ще му работи навигацията в бг

100% съм убеден че ще излезне 30-40 хилки по евтино от европа или бг зашото дори и да излезе и да го докарат тука цената ще е над 105 хилки просто съм сигурен субарото е по скъпия автомобил от митсуту.....

много ще съм благодарен ако някои може да ми направи грубите изчисления за мито ддс акциз =D>

Пет Окт 08, 2010 1:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
2000 лева транспорт,Мито 10%,ДДС 20% оттам 1200 лева Декра сертификат,екотакса,номера и си ти.
Има някои нюанси в цените.
Може да ти се поръча ново директно от Американския завод с километраж в километри и метрични мерни единици и да ти се достави до вас.

Пет Окт 08, 2010 5:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
само да подчертая че 20% ддс ако не се лъжа се начислява върху крайната сума (цена на колата+транспорт+мито)

Пет Окт 08, 2010 7:34 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >