| Автор |
Съобщение |
|
moskow
Регистриран на: Нед Юли 11, 2010 4:07 pm Постове: 308 Местоположение: Kaspichan
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Рейтинг: 0
|
|
Въпросът ми е следния: Мога ли да ползвам knock sensor от друго фори за проба, за да се убедя напълно, че моят е за смяна. Благодаря!
|
|
|
|
| Вто Окт 19, 2010 6:40 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
За смяна е 
|
|
|
|
| Вто Окт 19, 2010 10:02 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Ооо даа...това беше първото нещо дет смених на Фори,взех от едно Легаси(те са еднакви на всичките),смених буксите(те са различни) и до сега съм ОК.Да вземеш да пробваш няма смисъл, ако ти набива грешка от него - СМЕНЯЙ  Нали си си чел грешките?
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Вто Окт 19, 2010 11:12 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Явно на 9-11 години им идва времето... и аз го смених това лято...
|
|
|
|
| Вто Окт 19, 2010 11:19 pm |
|
|
|
moskow
|
|
Понеже на няколко пъти ми светва "Чека" ( премигва) но него запаметява като грешка,а след влизане в сервиз и закачане,при подаване на гас някакви параметри непоказвали както трябва и маи е от тоя сензор,а и маи се получава нещо като омудняване,но ще почакам да го запамети като грешка да не се окаже че е друго. Благодара.
|
|
|
|
| Сря Окт 20, 2010 4:23 pm |
|
|
|
krass
|
|
На мен ми светна чека няколко пъти. Видях, че е нок сензора и не го смених. Карах така 5-6 месеца и не излезе повече, но преди месец бяхме включили колата на тестер, и забелязах, че този сензор не подава никаъв сигнал, независимо дали форсираш колата или не - корекция на "аванса" нямаше - 0 градуса. Взех си сензор , сложихме го и я включихме пак - съвсем друга картинка - като изфорсираш коалта на място - леко започва да връща "аванса", явно като замине този сензор, компа вади няколко пъти грешка и после се отказа. И няма грешка, няма сензор няма корекция....
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 9:08 am |
|
|
|
moskow
|
Да на 0 а на мен ми го даваше в отрицателни стоиности значи капут  ясно смяна мерси на всички.
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 7:35 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|

moskow написа: Да на 0 а на мен ми го даваше в отрицателни стоиности значи капут  ясно смяна мерси на всички. Нормално е да ти дава отрицателни стойности, диапазона на knock сенсора е от -6 градуса предварение през 0 градуса и закъснение до +6 грагуса или диапазона му е общо12 градуса. Същия подава информация на компа за силата и честотата на звука (чукането) от там се подава сигнали към свещите, кога да подадат искра или наречения "Ignition timing". Първо си измери съпротивлението на сензора, виж контактите и останалото, както е по ръководството, те са две -три стъпки. Може да се измери и в движение. Голяма грешка е да се измерва на място с високо октанов бензин, за тестване е най-добре да се ползва ниско октанов, който вече не се намира и на по висока предавка и ако има и баир ще е идеалния случай. Прикачвам един файл, за да видиш нагледно за какво става въпрос. Записа е правен с 95 октана бензин, на равно до 5 предавка и до 120 км/ч. Обикновено съм забелязал че стойностите се движат от -5 до +2 градуса, а в по-голямата част от пробега е 0 градуса. Ако го сменяш спазвай ъгъла спрямо вертикала, при мен е 60 градуса, както и силата на затягане е посочено в ръководството, обърни внимание и на кабела да не опира някъде. Е това е от мен, като лаик - толкоз, хайде успех, че отивам да си въря ракията. 
Прикачени файлове:
knock.JPG [ 37.42 KiB | Прегледано 4245 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пет Окт 22, 2010 7:30 am |
|
|
|
krass
|
moskow написа: Да на 0 а на мен ми го даваше в отрицателни стоиности значи капут  ясно смяна мерси на всички. Както е писал колегата по-горе - няма проблем да са отрицателни, важното е да реагира. Щом дава нещо, значи още не е заминал съвсем.
|
|
|
|
| Пет Окт 22, 2010 9:14 am |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|
|
Здравейте,
Въпрос към сменилите knock сензора. Колко чини тоз чарк? И на мойто Фори'99 след 30-ина хиляди км ми светна един път чека. Свети си 10-ина минути и загасна. На диагностика ми казаха, че е запаметена грешка от него - най-вероятно случайна. След още няколко хиляди км ми светна за много кратко. И от тогава спи. Ама аз понеже знам че случайни неща рядко стават по повече от веднъж, та имам едно на ум. И да се подготвя
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Пон Окт 25, 2010 10:56 am |
|
|
|
blackbread
Автомобил: subaru legacy
|
Привет на всички!Наиграхме се с тази тема,та и аз да пусна запитване тук,ако разрешите,да си поиграя и аз!Купих си knock sensor от MIMO!Предстои ми смяна, след като стигнах разходи на MONSTER TRUCK-ове от порядъка на 30/100 градско!!!... и се специализирах със сума ти и самодиагностики(4 на брой) в рамките на 4 дена-та при всичките, след изчистване на грешките,пак ми излиза код 22-което си е knock-чето!Та думата ми е-изрових,разглеждах и четох всички мнения и теми.Като цяло процедурата по смяната ми е ясна!Но се споменава ,че се изисква специална сила за затягането му-ама никой не казва как става номера и колко е тази сила на затягане за този сензор!VIN-ът на въпросната японка (subaru legacy wagon,2,5,AT,въздушно окачване...'99) e JF1BHCLR5XG005165.И ако пак има значение-Плевенчанин съм,леко оженен и пребиваващ в Шумен!Предварително съм благодарен на всички отзовали се с компетентни мнения и насоки към скромната ми персона!!! 
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 7:39 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Не знам защо си чакал толкова време - то си изгорил повече бензин от сензора а и си задръстил катализатора и свещите... дано само със сензора да мине. Инструкцията е тук http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Le ... 99L104.pdfНакратко - поставя се под ъгъл 45 градуса спрямо задната част на двигателя и се затяга с 2.3 кг усилие.... аз лично ги претеглих на ръка с два пръста  Важното е да е плътно завит, но да не го счупиш иначе няма какво да "носи".
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 7:54 pm |
|
|
|
Yco
|
blackbread написа: ........... след изчистване на грешките,пак ми излиза код 22-което си е knock-чето! Явно е той заподозряният, компа никога не лъже, постави го под ъгъл 45 градуса (горе/долу), ако това е по каталог, като казва колегата и затягай по етапно, имайки предвид, че при грешни показания, компа не може да изчисти грешката ако е различна от минималната или максималната стойност заложена в програмата !!!, така, че чистиш и затягаш докато изчезне грешката, никога няма да се изчисти докато не влезеш в параметрите посочени в ръководството !!!!. Това означава в прав текст, че или сензора не работи или не може,-ат да да ти го настроят, както съм писал по-горе (Understand me?), първо си измери съпротивлението на сензора по каталог, колко е !? Ако имаш въпроси с радост ще ти отговоря! Sub scribe! Препратил твой, Ицо Бой!
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
Последна промяна Yco на Вто Окт 26, 2010 9:04 pm, променена общо 1 път
|
|
| Вто Окт 26, 2010 8:46 pm |
|
|
|
blackbread
|
Мерси,колега!Дано да е само сензора...надявам се де...че доста си попатих с тази колица...Ами...освен да ви помоля да стискате палци да няма други поражения  ,че иначе ще трябва да се отпушва...с шомпола 
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 8:58 pm |
|
|
|
Yco
|
blackbread написа: Мерси,колега!Дано да е само сензора...надявам се де...че доста си попатих с тази колица...Ами...освен да ви помоля да стискате палци да няма други поражения  ,че иначе ще трябва да се отпушва...с шомпола  Щом това е грешката от компа - значи това е !
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 9:06 pm |
|
|
|
blackbread
|
Искренно благодаря на отзовалите се!Но едно пак не ми е ясно-по Manual дават,а и се вижда,че кабелът,който излиза от сензора трябва да е под ъгъл 45 градуса спрямо задната част на двигателя,т.е. да гледа да речем към акумулатора или там някъде,а кабелчето,излизащо от моя стар сензор гледа навътре,т.е. към седалката на пътника до шофьора.Това което се вижда от инструкциите в MANUAL е,че използвам задната страна на двигателя като основа и излизащото кабелче от сензора да е навън спрямо тази основа под ъгъл 45 градуса-датчикът да е "отвътре",към задната страна,а кабелът "отвън"-към акумулатора!Ако бъркам или пък ако изобщо има значение-поправете ме!И се извинявам ако всичко това звучи смешно...ама....НЕВОЛЯТА не вдига,явно е в отпуск или не може да бъде избрана  ...
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:09 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Под 45 градуса с кабела сочещ към пътника - така беше и моя, така сложих и новия. Всъщност няма особено значение това, но е добре да се спази.
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:13 am |
|
|
|
Yco
|
BAlexandrov написа: Под 45 градуса с кабела сочещ към пътника .... Точно. Като застанеш пред колата лявата ръка сочи 0 градуса а погледа напред е 90 градуса - е по-средата отляво се падат 45-те градуса и кабела излиза също под 45 градуса макар и да завива след 3-4 сантима към конектора.
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:25 am |
|
|
|
blackbread
|
|
Thank you,People!Значи грешката е вярна.Слагам го като стария!Айде,приятен ден и очаквайте включване!
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:47 am |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|
|
Лек спам, но така и никой не ме ориентира за цената на тоз датчик. Помагайте, моля
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Пет Ное 19, 2010 12:12 pm |
|
|
|